En Uygun Turbolu C | Opel Astra J | Otomobil Günlüklerim

preview_player
Показать описание

Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

2015 model astra j 1.4 turbo 140 hp landirenzo lpg li aracım var, şimdiye lpg ye ayar yaptırmak haricinde hic bir problem yaşamadım, işin aslı periyodik bakımından baska hiç bir problem yaşamadım, çoğu zamanda performanslı kullanırım, ayrıca alt devirleri de bence gayet canlı, araba işi şans işi, her zaman söylerim

csa
Автор

opel astra nın en şahane tasarımlarından biri. gerek dışı gerekse içi... muhteşem bir uzun yol konforu.

ilgisizinsan
Автор

Her güzelin bir kusuru vardır, gülü seven dikenine katlanır gibi bir son olmuş 😂

basaralp
Автор

Astra J yi kullanan başka bir araçtan zevk alamaz

fikrimercan
Автор

Sport donanımın en güzel tarafı koltukları. Özellikle virajlı yollarda inanılmaz şekilde sarıp güven veriyor. Ayrıca sporttaki direksiyon ve 5 kollı 17 inç jantlar da tercih sebebidir.

ismailhakk
Автор

1.4 Turbo tam otomatik Astra sınıfında ALTERNATİFSİZDİR! Peki neden?

1.4 t Direkt enjeksiyonlu değildir LPG'ye en uyumlu motordur. 1.0 - 1.2 -1.4 xer ünitelerle aynı bloktur. SUBAP UZAMA sorunu bu ailede YOKTUR!

Mesela Corsa'da Subap sorunu neredeyse hiç görülmezken Astra'da çok sık rastlanır. Bu sorun 1.6 xe motorlara özgüdür.

2005 sonrası 1.6 Opel ve 2011 öncesi 1.4 eski Chevrolet motorlarında Subap UZAMA sorunu vardır. Ford ile Mazda araclarının yeni 1.6 ve 1.25 motorları da böyledir.

Subap ERİTME ise farklıdır Fakir karışımda Corolla Megane Civic dahi subap Eritir.

Piyasada Mercedes 1.6 C180 Kompresör Fiat 1.4 t jet Linea Egea Audi A4 Passat 1.8 T Renault 0.9 tce Symbol 1.0 tce Taliant Clio haricinde LPG UYUMLU TURBO motor yoktur.

6 ileri SORUNSUZ TAM Otomatik şanzıman saydıklarım içerisinde sadece Opel Astra'da mevcuttur. C 180 Kompresör dahi 5 ileri vitestir. Taliant Clio CVT şanzımanlıdır.

Egea 1.6 motor 6 ileri Tam otomatiktir fakat atmosferiktir.

Eski 1.6 Civic 5 ileridir atmosferiktir yenileri kronik SORUNLU CVT şanzımandır.

Fabrika çıkışlı LPG'li 1.5 Turbo Civic ise Direkt Enjeksiyonludur Benzinle KARIŞIK yakar. KARMA sistemdir.

Corolla 1.6 hem atmosferik hem CVT şanzımanlıdır. Yeni 1.5 ünite Direkt Enjeksiyonludur Benzinle KARMA yakar performansı düşüktür.

Eski 1.6 Elantra 6 ileri Tam otomatik fakat atmosferiktir. Yenileri CVT şanzımanlıdır.

Focus 1.6 hem atmosferiktir hem Subap sorunu vardır eskileri 4 ileri vitestir. Yenileri 6 ileri Çift Kavrama masraflı DSG tipi şanzımanlıdır. Yeni 1.5 ünitenin de performansı düşüktür.

Megane Fluence 1.6 hem atmosferik hem 4 ileridir. Yenileri ise CVT şanzımanlıdır.

Eski Jetta 1.6 kronik yağ yakar atmosferiktir ve DSG şanzımanlıdır.

2020 yılına kadar üretimde kalmış olan Astra sedan 1.4 Turbo 6 ileri TAM Otomatik kendi sınıfında Rakipsizdir!

Sunroof AFL far elektrikli park freni 17" jant gibi sınıfında çoğu araçta olmayan özellikleri mevcuttur.

LPG ile Manuel vitesli 1.4 T Astra yakıt olarak Megane ayarındadır sınıfının en tasarruflularındandır.

1.4 Turboya en ucuz LPG kitleri dahi takılabilir 2 ohm enjektörlü Atiker Gold uygundur. Gaz hortumu 8 mm çapında nozüller 2, 5 mm olması yeterlidir. Yolda AFR ayarı mutlaka yapılmalıdır.

2018 sonrası üretilenler 95c derecede çalışır. Bu modellerde hararetten kaynaklı Conta eskimesi Hortum patlatması gibi KRONİK sorunlar daha az görülmektedir.

2018 öncesi 100-110c derecede düdüklü tencere gibi çalışır. Kesinlikle 95 C Derecelik yerli UMT marka Metal TERMOSTAT ile birlikte Pecochip yada Pro Opel HARARET YAZILIMI şarttır. Antifriz kaliteli kullanılmalı çeşme suyu asla konulmamalıdır.

Yine sürekli çatlayan plastik arka su dağıtıcı Yerli üretim Metal UMT marka ile değiştirilmelidir.

Lspi nedeniyle Piston Kırma sorunu 2020 modeller de dahi görülebilir. A14NET motorlar YAĞ seçer sahte yada yanlış yağı affetmez!

Kesinlikle DEXOS 1 (bir) onaylı yağ kullanılmalıdır. Motul gibi artık Castrol de bu yağı üretmeye başladı. Fiyatı 900 lira civarıdır. Tam 4 litre alır bu yönden ekonomiktir.

Piston kırma olayı İnsignia 1.6 t sidi 170 hp Astra K 1.4 t sidi 150 hp ve VW 1.4 TSİ 160 hp motorlardaki kadar kronik olmasa da 1.4 t 140 hp motorda da görülebilmektedir.

Lspi olayı Benzinle karışan motor Yağının MAZOT benzeri Oktanı düşük bir sıvı haline gelerek piston henüz sıkıştırma aşamasındayken bu sıvının kendiliğinden Dizel gibi tutuşması sonucu oluşmaktadır.

Bu ani patlama nedeniyle silindir içi basınç 200 bara kadar yükselebilmekte ve oluşan şiddetli Vuruntu pistonun en zayıf yeri olan sekman kanallarını kırmaktadır.

Çözümü ise LPG'dir!!! Benzin bilindiği üzere Çözücüdür Yağı çözer. Ancak LPG Çözücü değildir Gaz fazında manifolda girer. Dolayısıyla çözünemeyen Yağ Mazot haline gelemez.

Ayrıca LPG Oktanı yüksek bir yakıttır Benzin gibi kolayca tutuşamaz. Benzinli araçlarda Piston kırma daha yaygındır. LPG'li araclarda nadir görülür. Bu noktada çözüm 105 Oktanlı LPG'dir!

A14NET motor fabrikasyon LPG uyumlu NGK İridyum Buji ile gelmektedir. 1.6 xer motorlarla hiçbir benzerliği yoktur.

Kronik olarak Manifold çatlatabilir alt devirlerde çekiş düşüklüğü yapar. Yan sanayi yerli üretim Egzoz manifoldları 4 bin lira civarıdır Orjinali gereksiz masraftır.

Külbütör kapağı contası ve diyaframı kontrol edilmelidir eğer buradan HAVA alırsa motor FAKİR karışıma düşer ve Benzinde dahi subap eritir.

300 liralık bir OBD cihazı ile Telefondan canlı değerleri özellikle LTFT verilerinin -5 ile +5 arasında olup olmadığı Fakir karışımın tesbiti noktasında arada takip edilmelidir.

En az yakan 1.4 t motorlar 2015 - 2018 arası üretilen B14NET kodlu seridir. Şanzıman oranları uzundur. 3000 devirde 6.viteste 160 km yapar. 2018 sonrası 150 km yapar fakat daha ataktır.

Uzun yolda Manuel vitesli 2015 B14NET motorlu Astra sedanla bir depo 61 litre Benzin ile 1160 km yol yapılabilmektedir. 4, 5 litre civarı tüketimler rahat yakalanabilir.

Alt devirlerin Hantallığı Opel servislerinin Piston Kırma sorununa önlem olarak SPS yapılıp Yazılım Güncellemesi sonucu gücü kısılan araçlarda daha barizdir.

Performans yazılımı uygulanabilir SPS yapılmamış araçlarda güzel sonuçlar verir yakıtı da düşürür.

Pecochip ve Pro Opel soft yazılım konusunda iyidir. HARARET Yazılımı ile birlikte atılır 2500 lira civarıdır.

VW grubu araçlar gibi Astra'da keskin virajda önden kaymaya biraz meğilli bir araçtır. Önlere 20 mm spacer ve Continental Michelin gibi kalite lastik şarttır.

1.6 dizellerinde kullanılan FREN Diskleri daha Büyüktür bu nedenle fren dozlamaları ve mesafeleri daha iyidir.

Ancak 1.4 turbo 1.3 dizel ve 1.6 motorlular FREN konusunda ZAYIFTIR disklerin çapı ufaktır malesef Çabuk kızaklar.

Mokka'nın 300 mm büyük ön diskleri bijon aralıkları nedeniyle Astra ile uyumludur. Kaliper değişimi ile rahatça kullanılabilir.

1.3 dizeller Fiat Egea motoru kullanması nedeniyle başarılı sorunsuz performans olarak yeterli ve tasarruflu bir seçenektir fakat Manuel ŞANZIMAN Sorun çıkartabilmektedir.

1.6 dizeller biraz daha fazla tüketse de performanslı makinalardır ancak Triger Zinciri ses yapabilmektedir daha kötüsü basit bir ZİNCİR değişimi için MOTOR İNDİRİLMESİ Gereklidir ağır bakım Maliyeti oldukça Yüksektir.

1.6 atmosferik ve 1.6 T 180 hp motorlarda VANOS sorunu, Yağ soğutucu patlatması kroniktir. LPG'de ise Subap problemi meşhurdur.

1.4 t ünitede yukarıda sayılan MALİYETİ Yüksek Ağır Bakımlar ve Arızalar bulunmamaktadır. Twinport kelebekleri ve EGR gibi lüzumsuz parçaları da yoktur. 120 bin km'de triger zinciri, devirdaim contalar ve yağ soğutucu mutlaka değiştirilmelidir.

Yalıtım konusunda COSMO donanımlı olanlar daha iyidir. Boş paketlerde daha zayıftır fakat Japon araçlarına göre başarılıdır.

Kapı içlerine yağmur suyu dolabilmektedir kapıların altındaki tıpalar çıkarılmalıdır.

17" jantlı Astra'lara 50 yerine 55 yanak lastik tercih edilirse hem otomobil daha konforlu hale gelecek hem de uzun yolda aracın yakıtı düşecektir.

Bazı eksi yönlerine rağmen Astra 1.4 T piyasada aksesuarı yedek Parçası Bol ve uygun fiyatlı olup 600-800 bin bandında hem TURBO'lu hem LPG Uyumlu hem 6 ileri TAM Otomatik özellikleriyle alınabilecek en Ekonomik en Mantıklı araçtır.

onurdulger
Автор

Opel Astra ve Chevrolet Cruze'larda sağ ön şasi üzerinde "LPG uyumlu değildir" ifadesi yer alan bir çıkartma yer alıyor. En azından benim arabada var. Hava filtresi kutusunu sökünce görülebiliyor. Ama araç bayi çıkışlı Lpg'li:) 110bin kilometrede subaplar değişti. Şuan 140binde bobin henüz orijinal.

MrSye
Автор

2018 yıldan sonra üretilen 1, 4 motorlar lpg ile tam uyumludur, , motor kodu B14NE ile başlayan piston ve subapları uyumlu hale getirilmiştir, , Test'e konu olan araç A14NE motorludur ilk versiyodur. Bu tip motorlarda ise montaj ve lpg yazilimi önemlidir..

haluksengul
Автор

Emeğinize sağlık kısa ve öz bir anlatım olmuş.İlk arabam 2002 Astra G idi 6 yıl kullandım benzinli, ikinci arabam 2011 Astra H idi 3 yıl kullandım LPG'li, şu anda 2011 Astra J 1.4 t aracım var iki yıldır kullanıyorum LPG'li bahsettiğiniz problemlerin hiçbirini yaşamadım.Opel güzel makinedir.özellikle de Astra ülkemizde alınıp yıllarca kullanılabilecek ithal arabadır.

oguzhanyamuk
Автор

Kardeşim saglam sallıyorsun... Birkere lpg den dolayı bütün arabalar. Süpap yakabiliyor. Göstergelerde nerede problem var hiç duyulmamış. Bence çok yanlış bilgiler veriyorsun sıfır aldım lpgli kullanıyorum 167 bin kmde sıfır sıkıntı...

brothersam
Автор

Her pahalı olan iyi değildir ancak iyi olan hiç birşeyde ucuz değildir.

volkangoksel
Автор

Zamanın ötesinde bir tasarım. Hala 0 km olarak satabilmesi de bunu kanıtlıyor.

emirkaanapar
Автор

2019 sport elegance aldım. Alırken ben de aynen bu şekilde tereddüt ettim. Ama iyi ki almışım. 1.4 turbo sürüşü çok zevkli. Yol tutuşu konforu çok güzel. Araba insana zevk veriyor sürerken. Tereddütleri olanlar düşünmeden alabilir. Pişman olmazsınız. 👍

muratozdal
Автор

3 astra j aracım oldu. Her seferinde aracımı sattıktan sonra yeni aldığım araçtan memnun kalmadım tekrar astra j 1.4 turbo aldım. Şu an hala 2019 modelini kullanıyorum. B14net motor ile tüm kronik problemleri giderilmiştir. otomatik vitesi sorunsuz tork konvertörlü tam otomatiktir. Kesinlikle korkmadan kullanabilecek bir otomatiktir. Öyle DSG süper ya deyip korku ile gezmezsiniz. Tam bir fiyat performans aracıdır. Motor güçlüdür ve lpg ye uygun turbo motordur. Yakıtı çok efsanesini de inanmayın honda civic toyota corolla ne yakıyorsa aynısını yakıyor. Herkese tavsiye ederim. Orta halli yalıtım vs bunlar sınıf ortalamasındadır. Lpg de problem falan da yoktur ayrıca japon araçlarda belli bir km sonrası subap değişimi gerektiriyor. Lovato prins taktırılırsa hiçbir sorun olmaz.Bunları 150 bin km 3 astra j kullanmış birisi olarak yazıyorum.

alybay
Автор

2012'den beri astra j 1.4turbo kullanıyorum sattım aynısından aldım insan gibi kullanırsan taş gibi araç sadece bir kez termostat çatlattı 4 sene önce 100 tl ye değiştim başka hiçbirşey yok

berkakkaya
Автор

Astra F kasadan başlatıp sırası ile h kasa 1.6 - 115 bg sonra astra j kasa 1.6- 180 bg sonra astra j 1.4- 140 bg sınra astra k kasa 1.4 - 150 bg kullandım Hepsinde lpg taktırdım hiçbirinde sorun yaşamadım
Ne piston kirmasi ne segman atmaso hic bisey yasamadım
Diger araclarla yollarda kapıştım çoğu zaman arabayi sıkıştırdım
Nasıl beceriyorsunuz anlamadim
Opel arabasi orjinal parça sever
Yag bakımını 500 km önceden yaptırırım. Yaz kış uc bes km ve uc bes dakika düşük devirde giderim bunun disinda bisey yapmam.
Yazmayı unuttuğum şeyleri de ekliyim
Subap sorunu yaşamadım, cinta sorunu yaşamadım
Lpg kullanarak aldığım bu 4-5 sayfanın en az ikisinin parasını çıkarmışımdır diye düşünüyorum
Birde şunu ekliyim aldığım arabalara hep ben lpg taktırdım

enesalper
Автор

Astra guzel bunlar LPG gelmıyor ya benzınde kullanacaksın yada almayacaksın orjınal kalsın daha ıyı

ozerozturk
Автор

2006 yılından beri opel kullanıcısıyım, 96 f hb 1.6 ile bu maceraya başladım, bugün 1.4t sedan manuel sipariş sırasına girdim tekrar, size söyleyebileceğim şudur yayıncıda belirtmiş, 60.000///100.000 km aralığında çıkan sorunlar bu söyledikleriniz, zaten öncesi her araçta çıkabilir nasip olayı!!! Tek şöför kullanırsa ister LPG ister benzin, periyodik bakım görürse, anormal sürüş tekniklerin yok ise, araba seni tanır sen arabayı! Ve aşk başlar, iyi araç düğme ile ekran ile Kolçak ile anlaşılmaz, , iyi araba kötü bir kaza anında aşık olduğu sürücüsüne ve içindeki yolculara zarar verdirtmemesinden anlaşılır, ,

cabbaraga
Автор

1.4 lerde sübap problemi yok !, o kadar arabayla ilgileniyorsunuz şu sübap işini araştırın biraz sübap uzaması mekanik itici kullanıldığı zaman olur. Onda benzinde de olur sadece lpg süreci hızlandırabilir veya olduğu zaman daha fazla zarar verip sonucu hemen görmenizi sağlar. Üreticiler belli km'lerde benzinde kullanılsa bile sübap aralıklarını ölçtürün der. 1.4'lerde yağlı sübap iticiler vardır. Bu yüzden sübap ayarı kaçmaz uzama olmaz ! ama yanlış lpg ayarı ile fakirde kullanılırsa araç subap erimesi dediğimiz olay her zaman gerçekleşebilir.
Motorun sıcak çalışması ile sübap erimesinin alakası yoktur. 105 derecede termostat açar evet ama ekzos sübaplarının maruz kaldığı sıcaklık bunun 5-6 katıdır. Yani 90 olmuş 110 olmuş sübaplar için farketmez.

oguzhan
Автор

2011 model 1.4T sport paket sahibiyim 135 bin km de 2018 yılında aldım alır almaz lpg taktırdım aracım şuana kadar baskı balatası yandı onu değiştirdim birde araç sürekli ışıklarda titreyip stop etmeye bailadı usta usta gezdim kimi bobin dedi değiştirdim düzeldi kısa süre sonra aynısı oldu öbürüne gittim subap yanıyor dedi en son tam ustasını buldum emme walfi zengin fakir yakıt karışımında sıkıntı var dediler walf değişti araba düzeldi. Sonra hep aracı son hızlarda kullanırım yanlış bir durum ama öyleyim ben arabanın anasını belliyorum neyse bu sefer yağ soğutucum gitti arabaya yanık kokusu veriyordu birde araçtan yağ kaçağı vardı o da yağ soğutucusundan kaynaklıymış sıcağa temas edince koku geliyormuş onuda hallettim yağ soğutucu komle değişti. şimdilerde araçta çekiş düşmesi var turboda veya egzoz manifold da çatlak varmış onu yaptırıcam araçta sıkıntı kalmayacak derken birde subaplar patlayacak orası kesin ama onuda yaptırırım binerim satmıyorum arkadaş bu arabaya aşığım ben vazgeçemem.

mte.k