⛔ 5 Melodii Interzise în Comunism

preview_player
Показать описание
Lista cântecelor interzise în comunism este de ordinul sutelor, aproape 50 dintre acestea fiind patriotice, însă cele mai multe dintre ele sunt melodii rock și folk, genuri considerate în perioada comunistă drept „muzică decadentă venită din Vest”, având caracter subversiv și chiar protestatar.

Mircea Baniciu, spre exemplu, a fost interzis pe piața muzicală timp de un an, pentru că a refuzat să cânte o piesă patriotică într-o emisiune de televiziune dedicată zilei de 23 august.

Unele piese (inclusiv dintre cele regăsite în acest colaj) nu au ajuns să fie interzise complet, ci au fost cenzurate (parțial sau total) de către autoritățile comuniste, fie înainte de apariția lor pe discuri, fie după lansare.

Dintre melodiile interzise sau cenzurate în comunism, am selectat 5 piese pe care le puteți asculta în colajul de față, în ordinea următoare:

00:00 Dan Andrei Aldea - Zece arici înamorați
03:48 Dan Andrei Aldea - Noi nu ne temem
07:40 Mircea Vintilă - Lordul John
10:20 Holograf - Umbre pe cer
16:00 Mircea Vintilă - Mielul

muzica interzisa, muzica interzisa in comunism, melodii interzise, melodii interzise in comunism, melodii interzise in perioada comunista, cantece interzise, muzica rock, muzica folk, dan andrei aldea,mircea vintila,holograf,noi nu ne temem, zece arici inamorati

#Electrecord reprezintă aproape un secol de muzică românească - ușoară, populară, pop-rock, clasică sau muzică de petrecere. Trăiești emoțiile, amintirile și spiritul petrecerii pe care le trezește muzica românească a anilor ’20-’90.

Cele mai cunoscute și frumoase melodii, cele mai apreciate albume, cei mai îndrăgiți interpreți, muzica amintirilor noastre, toate sub un singur slogan: Coloana Sonoră a României.

Urmărește-ne și pe:

Descarcă aplicația Electrecord din:

Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Poate melodia cu cei "zece arici" pentru că restul se cântau peste tot şi în special la Cenaclu.
După fugă formației Phoenix o vreme nu s-a cântat "Andrii Popa" dar în scurt timp Baniciu a reluat-o tot la Cenaclu.

virginiadumitrescu
Автор

Ultima melodie, ,Mielul " chiar am avut la scoala scenete cu aceasta piesa inainte de 89.
Asa ca mintiti lumea !
Rusine, nu intrati si voi in randul latrailor bezmetici.

serbanbogdan
Автор

Lordul John era cantat la Cenaclul Flacara si in alte ocazii, nu am stiut ca ar fi fost intezis ! Interzise erau cantecele lui Alexandru Andries ( Imparatul rosu, Aseara la telejurnal, Am pneumonie si altele ) nu Mircea Vintila cu Mielul !!!

augustinkorch
Автор

Umbre pe cer, interzis ?! Pretenas, nu ti-ai revenit dupa alea 40 de pahare de la sfintii mucenici ? Duduia Costinestiul cu Umbre pe cer in '87 si la Vama ... Cat despre celelalte melodii, aceiasi poveste ...ce dracu vrei sa asculti Mielul la radio sau sa il imprimi pe disc ...e cantec haios, snoava cantata dar cam atat . Folkistii si rockerii au avut drumul mai abrupt ca, deh, nu puteau sa cante ode partidului si daca sunau prea haiduceste, voi, astia de la Electrecord le taiati macaroana . Lordul John de exemplu ..ala nu e cantec de album, radio etc, nu se poate fredona cand speli masina, dai la peste sau esti melancolic . Il pui pe disc il asculta lumea odata si gata . Cenzurat, pe dracu ...parca sunteti la Antena sau Diaconescu .🤢

karminakarminae
Автор

aldea a fost cum mult inaintea timpului sau! nici atunci si nici acum nu este altul ca el ( idei, compozitii, interpretari, solo- uri ) si atunci chitarile se faceau " manual"ca. si amplificatoarele, numai difuzoarele erau " de a gata" !

fluturisialbine
Автор

Mielul nu a fost interzis, chiar era des difuzat când eram eu la liceu, vorbiți avioane

denisaciaclan
Автор

Mielul se cânta si la Cenaclul Flacara, Axioma copiilor este tot un cântec in genul copiilor si se cânta des,

ferdinanddepaoli
Автор

Imi place.n club a si buena vista social club!

Die-sel