Povestea cartierului Militari

preview_player
Показать описание
Povestea cartierului Militari, istoria cartierelor din Bucuresti

Linkuri catre carti si alte produse despre Bucuresti si cartierele lui:

Daca iti place ceea ce fac ma poti cinsti cu o cafea :)
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Militari, cartierul cât un oraș, dar fără muzee și parcuri. Frumoasă prezentare!

Ionut_Tudose
Автор

Cartierul care m-a adoptat cand am venit prima data in chirie in Bucuresti in 2014 si in care m-am stabilit definitiv in 2018. Desi este extraordinar de aglomerat, il iubesc nespus. E un farmec ciudat pentru Militari.

Antimanele
Автор

Superbă prezentarea istorică a cartierului Militari ✌️✋🙏🙏
Vrem si prezentarea cartierului Pantelimon in special zona Costin Georgian.

mihainebunu
Автор

Nascut si crescut in Militari, la fel ca tatal si bunicul meu, pe aceeasi strada. Un cartier aparte, cu farmecul sau unic si cu oamenii sai deosebiti. Ca in orice loc exista si parti mai putin bune sau oameni care nu fac cinste. In ultimii 10 ani a evoluat foarte mult, fiind mult mai curat, dezvoltat si de 2 ani cu un parc foarte frumos, Parcul Liniei. Nu as pleca nicaieri de aici!

g_
Автор

Locuiesc în Timișoara, acum mă aflu în Sibiu și am dat peste canalul tău… mă uit de aproximativ 30 de minute! Am studiat în București și sunt pasionat de istorie.
Sper să continui seria de videoclipuri și cu alte orașe!
Mult succes în ceea ce faci!

alinmtw
Автор

Excelent, vreau cu Bucurestii Noi, Chitila, Costeasca, etc data viitoare!

devnull
Автор

6:54 am stat fix langa linie de prin 2011. Ultimul tren/ultima garnitura am vazut-o pe linia respectiva prin 2014. foloseam "calea ferata dezafectata" ca punct de reper pt comenzile de pizza... asta pana am vazut tren pe linia respectiva.

TorianExperience
Автор

Mulțumim pentru prezentarea cartierelor.

alexdorin
Автор

Superba prezentare, multumim si la mai multe!

bbcversus
Автор

Foarte bine explicat.

Eu am stat și crescut în Militari până îi 2011, stăteam pe str. Trenului lângă depozitul de fier remat :)

ADRIAN-M
Автор

7:04 tramvaiul cofetarie daca era :)) De mentionat că pe Bulevardul Iuliu Maniu a existat o linie de tramvai! O să citez si povestea de ce a fost desființată:

Într-o zi, Nicolae Ceauşescu a hotărât, la impuls, să se scoată linia de tramvai de pe actualul bulevard Iuliu Maniu. Se construia metroul, exista o linie de autobuz, aşa că ideea nu era rea, însă din pricina grabei de a asculta ordinul, linia s-a scos fără a se controla şi... capătul din cartierul Militari. La capăt, în depou, au rămas un număr de tramvaie captive, care fără linii nu mai puteau pleca nicăieri. Aşa că, de nevoie, s-a adăugat o nouă linie, care să facă unirea cu o linie deja existentă, pentru a putea elibera bietele tramvaie din capcană. (Dan Cârlea, Ziarul Lumina).

gorider_ro
Автор

Please make more videos of about more cartiere diferite. I'm trying to learn as much as possible about romania and my roots. Am locuit in București un an si visul meu e sa ma pot întoarce inapoi🥺

iukqnxu
Автор

Felicitări pentru realizarea clipului! Recomand mai multă atenție la informațiile care circulă pe net pentru că unele sunt eronate. Spre exemplu cea legată de trecerea trenurilor de metrou prin pasajul feroviar Lujerului. Cei care susțin asta fac confuzie între racordul inițial care se desprindea în dreptul perimetrului militar (liniile încă există acolo în spatele gardului), trecea prin actuala curte a liceului Tudor Vladimirescu, avea o trecere la nivel cu bulevardul și continua de-a lungul terenului pe care s-a amenajat Parcul Fabricii, apoi ajungea la Semănătoarea. Acel racord era tranzitat de trenurile de marfă. De acolo s-a construit o linie care ducea spre depoul Ciurel și care a fost într-adevăr folosită începând cu 1979 pentru introducerea primelor trenuri de metrou în subteran pe magistrala M1 dintre Semănătoarea și Timpuri Noi.

În 1983 s-a realizat și actuala magistrală M3 care avea acces la rețeaua CFR în dreptul liniei de centură prin Depoul Militari simplificând astfel introducerea garniturilor în subteran. Prin 1985 o a doua legătură cu centura s-a făcut în capătul magistralei M2 prin depoul IMGB.

În 1987 s-a construit tunelul feroviar Lujerului care a avut ca scop desființarea racordului de suprafață despre care am vorbit la început și care îngreuna traficul din cauza trecerii la nivel cu bulevardul. S-a realizat și legătura liniei existente de la depoul Ciurel cu acest nou racord, dar era deja prea târziu și nu mai fost folosită. Singurele trenuri care au trecut prin tunel au fost cele de marfă spre și dinspre Semănătoarea.

tiberiupopescu
Автор

Foarte bine lucrat! Asteptam Pantelimon-Baicului

iannisiannis
Автор

Mulțumesc pentru acest clip. Am locuit aproape toată studenția mea de la politehnica in Militari lângă Gorjului și acest cartier a fost primul meu contact cu capitala. Chiar dacă are și defecte, tot consider ca este un cartier cu multe povesti, cu o personalitate frumoasa, și mulți rapidiști.

Se poate un clip despre Popesti Leordeni in viitor ? Chiar dacă nu face parte din București oficial.

painecreata
Автор

foarte frumos, am copilarit pe valea cascadelor langa fabrica de ceramica CESAROM

TheAndrew
Автор

imi place foarte mult acest tip de content si te urmaresc de la primele videoclipuri! keep it up!!!

rauliagar
Автор

Ai prezentat foarte bine cartierul mai! Bravo

teodor
Автор

Cartierul Militari, locul natal/educației/servici.
Iubesc Bucureștiul mai ales Cartierul Militari Iuliu Maniu ❤️💛💙🇷🇴🏡pe locul 2 drumul Taberei, locul 3 zona Pantelimon: Costin Georgian, locul 4 hala Obor, locul 5 zona aviatorilor

mihainebunu
Автор

Foarte fain video-ul! Am locuit în Militari 4 ani! 👏

georgefuior