Γιατί τα ισραηλινά Arrow-3 & Iron Dome δεν προστατεύουν το Βερολίνο από τους ρωσικούς Iskander

preview_player
Показать описание
Οι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες δεν φαίνεται να είναι τόσο σίγουροι για την αποτελεσματικότητα των ισραηλινών συστημάτων
---------
Η Γερμανία θέλει μια ισχυρή αντιπυραυλική άμυνα για να αποτρέψει τη Ρωσία. Οι υποστηρικτές επισημαίνουν την επιτυχία του Ισραήλ με τα συστήματα Arrow 3 ή Iron Dome. Θα είναι η πρώτη φορά που το Arrow 3, ένα από τα πιο προηγμένα συστήματα αεράμυνας του Ισραήλ, θα πουληθεί σε άλλη χώρα.

Στο Πενταπόσταγμα σε άρθρο μας και με τίτλο : Η Γερμανία έλαβε έγκριση για το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας του Ισραήλ Arrow 3, αναφέραμε ότι καθώς οι ρωσικοί πύραυλοι πέφτουν τώρα στο κατώφλι του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, οι Γερμανοί αξιωματούχοι εξετάζουν εάν είναι καιρός να υιοθετήσουν ένα παρόμοιο μοντέλο. Η Γερμανία έχει λάβει έγκριση από το Ισραήλ και τις Ηνωμένες Πολιτείες, για την αγορά του συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας Arrow-3.

Αν και η Γερμανία και το Ισραήλ δεν έχουν υπογράψει ακριβώς τη συμφωνία, οι ηγεσίες των δύο χωρών συμφώνησαν ότι τα ισραηλινά συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας αξίας δύο δισεκατομμυρίων ευρώ (2,19 δισεκατομμύρια δολάρια) θα παραδοθούν στη Γερμανία. Το έχει επιβεβαιώσει ο γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς.

Φαίνεται να υπάρχει πολιτική συναίνεση στη Γερμανία τώρα ότι, η χώρα πρέπει να δημιουργήσει ένα αμυντικό σύστημα, το οποίο φέρει τον τίτλο εργασίας «Γερμανική Σιδηρά Ασπίδα», όχι μόνο για την ίδια αλλά και για τις γειτονικές χώρες μέχρι το τέλος του 2025.

Ωστόσο, αυτό που δεν είναι ακόμη σαφές είναι αν αυτό θα είναι μόνο το Arrow – 3 ή ένα μείγμα Arrow-3 και Iron Dome, που το Ισραήλ φημίζεται για την κατασκευή του.

Λέγεται επίσης ότι, η Γερμανία εξετάζει τα αμερικανικά συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας όπως το Terminal High Altitude Air Defense (THAAD), αν και σύμφωνα με πληροφορίες δεν είναι πρωτοπόρος για αγορά, τουλάχιστον προς το παρόν.

Γερμανοί ηγέτες και αναλυτές φοβούνται ότι, η Ρωσία έχει τοποθετήσει τους θανατηφόρους πυραύλους της Iskander στον θύλακα του Καλίνινγκραντ που θα μπορούσαν να φτάσουν σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις όπως το Βερολίνο μέσα σε λίγα λεπτά και που θα πετούν πολύ ψηλά, για να καταστραφούν από τα συμβατικά συστήματα αεράμυνας. Τα αντιπυραυλικά συστήματα είναι οι πιθανές λύσεις σε αυτή τη ρωσική απειλή, γι' αυτό το επιχείρημά τους.

Αρχικά, τον Μάρτιο, οι Γερμανοί επικεντρώνονταν στον Ισραηλινό Σιδερένιο Θόλο, αλλά αργότερα επέκτειναν τα ενδιαφέροντά τους στο Arrow 3. Ωστόσο, και τα δύο αυτά συστήματα έχουν τους περιορισμούς τους, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Το αντιπυραυλικό έργο Iron Dome εγκαταστάθηκε για πρώτη φορά το 2011 κοντά στο Beersheba και είναι ένα κινητό σύστημα αεράμυνας παντός καιρού. Η διεθνής του φήμη οφείλεται στον τρόπο με τον οποίο προστάτευσε τις ισραηλινές πόλεις και τον πληθυσμό, εμποδίζοντας τις επιθέσεις των ιρανικών πυραύλων της Χαμάς από τη Λωρίδα της Γάζας.

Λέγεται ότι, το Iron Dome μπορεί να αναχαιτίσει και να καταστρέψει ρουκέτες μικρού βεληνεκούς και βλήματα πυροβολικού, που εκτοξεύονται από αποστάσεις 2,5 μιλίων έως 43 μιλίων μακριά όταν στοχεύουν σε κατοικημένες περιοχές.

Ωστόσο, υπήρξαν επικρίσεις κατά του Iron Dome ότι δεν ήταν πλήρως αποτελεσματικό κατά τις επιθέσεις το 2019. Σε μια περίπτωση, η αντιπυραυλική του άμυνα παραβιάστηκε μετά από καταιγισμό σχεδόν 700 ρουκετών που την κατέκλυσε, αφήνοντας τέσσερις πολίτες νεκρούς και τραυματίζοντας σχεδόν 200 άτομα.

Η Χαμάς είχε υποστηρίξει σε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι, η εκτόξευση «δεκάδων πυραύλων με μία μόνο έκρηξη» θα μπορούσε να διεισδύσει στην ασπίδα του Σιδερένιου Θόλου.

Σύμφωνα με τον Tal Inbar, ανώτερο ερευνητή στη Συμμαχία Υποστήριξης Πυραυλικής Άμυνας που εδρεύει στις ΗΠΑ, ενώ το Iron Dome θα μπορούσε πιθανότατα να αναχαιτίσει ορισμένα ρωσικά πυρομαχικά, όπως πύραυλοι Grad, μπορεί να μην είναι τόσο αποτελεσματικό εάν η Ρωσία χρησιμοποιήσει όλα τα όπλα στο οπλοστάσιό της, συμπεριλαμβανομένων βαλλιστικών και υπερηχητικών πυραύλων.

Το Iskander-M της Ρωσίας έχει σχεδιαστεί για να μπερδεύει την πυραυλική άμυνα, πετώντας σε χαμηλή τροχιά και κάνοντας ελιγμούς κατά την πτήση για να χτυπήσει στόχους έως και 500 χιλιόμετρα ( 310 μίλια), με ακρίβεια 2 έως 5 μέτρα.

«Όταν μιλάμε για βαλλιστικούς πυραύλους όπως ο Iskander που...

Ένας φαύλος κύκλος που μπορεί να οδηγήσει σε μια νέα κούρσα εξοπλισμών:

----------------
Όλες οι τελευταίες ειδήσεις στο site:
-----------------
#Γερμανία
#IronDome
#Arrow3
--------------
-Videos animations, maps, used:

==========
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

ΌΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΎΝ ΝΑ ΚΆΝΟΥΝΕ Η ΡΩΣΊΑ ΤΑ ΥΝΕ ΠΆΝΤΑ ΠΡΟΤΗ.! SLAVA RUSSIA 🇷🇺 👍👍👍

ΒασιλησΤοντοροβ-ρι
Автор

Μην ξεχνάμε τον τεράστιο Τσόρτσιλ είχε πει ξεκάθαρα

ioannisgatos
Автор

Η Γερμανία πρέπει να ισοπεδωθεί πριν εξοπλιστεί. Γιατί;;;; Τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται .

AthanasiosTselempidis