BISCUIȚII la control. Nu dăm banii pe prostii, nici ZAHĂR ADĂUGAT la copii! Cu Etichetele Curate #34

preview_player
Показать описание
Pentru că mare parte din obiceiurile noastre alimentare vin din copilărie, am hotărât să ne îndreptăm atenția spre gustările oferite celor mici și foarte mici. Unele dintre ele fiind calea mai sigură spre viitorii copii ultraprocesați.
Astăzi, deci, la emisiunea Cu Etichetele Curate, biscuiții pentru bebeluși.
Biscuiți? Biscuim, Măria Ta!
_____
Sumar:
00:00 Intro
06:17 Cum au apărut biscuiții
11:56 Despre educația alimentară
21:35 Plasmon Biscotto (de la 6 luni) produs de Plasmon Dietetici Alimentari din Italia
23:10 Mini Biscuiți 180 g de la Nestle
24:16 Baby biscuits 180 g de la Hipp Austria
25:17 BioJunior Biscotti 100 g făcuți în Italia de IL Margiarsano
26:07 Nipiol Biscotti 360 g produși de firma cu același nume din Italia
27:01 Baby Biscotto 5 (cinque) cereali 100 g de la Adoro
27:50 Organix farm animal biscuits 100 g produși în Germania pentru Organix Brands
32:08 Despre zahărul adăugat în alimente pentru copii
_____
_____
Cum ne poți susține?👇🏼

Ne găsești aici pentru sugestii:
___
#stareasanatatii #dragospatraru #sanatate #etichete #food #diet #health
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Carbonatul de amoniu este un aditiv alimentar cu rol de stabilizator, regulator de aciditate şi agent de afânare (creştere), obţinut din sulfat de amoniu şi carbonat de calciu, care sunt minerale naturale. Se prezintă sub forma E 503(i) – Carbonat de amoniu şi E 503(ii) – Bicarbonat de amoniu. Se adaugă în cantităţile prevăzute de reţete în produse lactate, brânzeturi, deserturi pe bază de lapte, îngheţată, grăsimi emulsionate tartinabile, produse din legume, fructe, carne, peşte, ouă, cereale, în paste făinoase, aluaturi, produse de patiserie, cofetărie şi brutărie, sosuri, condimente, salate, supe, ciorbe, produse dietetice, suplimente alimentare, băuturi alcoolice şi nealcoolice etc. Doza zilnică maximă: Doza zilnică admisibilă nu este limitată. Doza maximă de includere: Nespecificat
Doza zilnică admisibilă nu este limitată . Nu s-au semnalat efecte secundare la cantitatile incorporate in alimente. Contraindicații: Nu. Consumul de către copii: 1. Se utilizează şi în alimente preparate din cereale, destinate sugarilor şi copiilor mici sănătoşi.

Carbonatul de calciu este un aditiv alimentar cu funcţii multiple. Este regulator de aciditate, agent de antiaglomerare, emulgator, stabilizator şi colorant. Face parte din categoria aditivilor naturali de origine minerală (cretă), ce poate fi întâlnit sub forma E 170(i)-Carbonat de calciu, sau E 170(ii)-Carbonat acid de calciu. Pentru industria alimentară şi farmaceutică, se obţine de obicei din marmură. Este utilizat pe scară largă ca şi colorant de suprafaţă, agent împotriva uscării, stabilizator pentru fructe conservate, iar în farmacie ca agent de umplere. Constituie o sursă de calciu, fiind încorporat în unele suplimente alimentare. Are şi rol de neutralizare a hiperacidităţii gastrice. Cantitate max zilnica permisa/corp: Nespecificat. Descriere cantitate max zilnica permisa: Nu s-a stabilit o doză zilnică maximă pentru consumul uman. Doza de încorporare în alimente: Nespecificat. Descriere doza de încorporare în alimente: Se utilizeaza in cantitatile prevazute de retete. Efecte secundare: Nespecificat. Contraindicatii:DA. Descriere contraindicatii: Consumul cantităţilor prea mari poate cauza hipercalcemie, manifestată prin vomă, dureri abdominale, stare mentală alterată, iar pe termen lung prin probleme renale. Utilizabil pentru copii: NU. Descriere utilizare copii: Nu este permis în alimentele destinate sugarilor și copiilor mici.

Carbonatul de sodiu este un aditiv alimentar cu rol de stabilizator, regulator de aciditate, agent de afânare (creştere), antiaglomerant şi bază, obţinut din sare sau apă de mare. Se prezintă sub forma E 500(i) – Carbonat de sodiu, E 500(ii) – Carbonat acid de sodiu sau E 500(iii) – Sesqicarbonat de sodiu. Se adaugă în cantităţile prevăzute de reţete în produse lactate, brânzeturi, deserturi pe bază de lapte, îngheţată, grăsimi emulsionate tartinabile, produse din legume, fructe, carne, peşte, ouă, cereale, în paste făinoase, aluaturi, produse de patiserie, cofetărie şi brutărie, sosuri, salate, suplimente alimentare, băuturi alcoolice şi nealcoolice etc. Cantitate max zilnica permisa/corp: Doza zilnică nu este limitată. Descriere cantitate max zilnica permisa: Doza zilnică nu este limitată. Doza de încorporare în alimente: Nespecificat. Descriere doza de încorporare în alimente: Se adauga in cantitatile prevazute de retete. Efecte secundare: NU. Descriere efecte secundare: Nu s-au semnalat efecte secundare la cantitatile incorporate in alimente. Contraindicatii:Nespecificat. Utilizabil pentru copii: DA. Descriere utilizare copii: Se utilizează şi în alimente preparate din cereale, destinate sugarilor şi copiilor mici sănătoşi.

Difosfatul disodic este un aditiv alimentar din categoria emulgatorilor şi substanţelor tampon. Se prezintă sub formele: E 450(i) – Difosfat disodic, E 450(ii) – Difosfat trisodic, E 450(iii) – Difosfat tetrasodic, E 450(iv)- Difosfat dipotasic, E 450(v) – Difosfat tetrapotasic, E 450(vi) – Difosfat dicalcic, E 450(vii) – Difosfat biacid de calciu şi E 450(viii) – Difosfat dimagnezic. Se utilizează în produse alimentare sub formă de praf, snacksuri, cereale pentru micul dejun, băuturi din ciocolată şi malţ pe bază de lapte, supe, ciorbe, băuturi alcoolice. Fosforul este un element important în cadrul metabolismului general, iar cantităţile mari pot produce tulburări. Cantitate max zilnica permisa/corp: 70 mg/kg corp. Descriere cantitate max zilnica permisa: Doza zilnică admisă pentru consumul uman cumulat de fosfor este de până la 70 mg/kg corp. Doza de încorporare în alimente: 5-10g/kg. Descriere doza de încorporare în alimente: Se utilizează în cantităţi de până la 10g/kg în produse alimentare sub formă de praf şi în cantităţi de până la 5 g/kg în snacksuri, cereale pentru micul dejun, băuturi din ciocolată şi malţ pe bază de lapte, supe, ciorbe, băuturi alcoolice. Efecte secundare: Nespecificat. Contraindicatii:DA. Descriere contraindicatii: Dozele mari pot produce tulburari metabolice. Utilizabil pentru copii: NU. Descriere utilizare copii: Nu sunt permiși în alimentele destinate sugarilor și copiilor mici.

Tartratul de potasiu este aditiv alimentar din categoria emulgatorilor şi agenţilor de îngroşare, deoarece cristalele sale au capacitatea de a reţine apa şi parţial de a reacţiona cu aceasta. Este o sare de potasiu a acidului tartric care are şi rol de regulator de aciditate. Se utilizează conform cantităţilor specificate în reţete la produse pe bază de ciocolată şi cacao, în gemuri, jeleuri, marmelade, sucuri şi nectaruri din fructe sau concentrate de sucuri şi nectaruri, gumă de mestecat etc. Cantitate max zilnica permisa/corp: 30 mg/kg corp. Descriere cantitate max zilnica permisa: Doza zilnică admisă pentru consumul umancumulat de tartraţi este de până la 30 mg/kg corp. Doza de încorporare în alimente: Nespecificat. Descriere doza de încorporare în alimente: Se utilizează în cantităţile prevăzute de reţete. Efecte secundare: DA. Descriere efecte secundare: Dozele mari produc tulburări gastrointestinale, având efect laxativ şi diuretic. Este mult mai puţin toxic decât acidul tartric E 334. Contraindicatii:Nespecificat. Utilizabil pentru copii: NU. Descriere utilizare copii: Nu este permis în alimentele destinate sugarilor și copiilor mici.

sursa: infocons.ro

StareaSanatatii
Автор

Acum aproximativ un an am inceput sa urmaresc aceasta productie, moment in care aveam undeva la 105kg, mult peste cele 85 pe care ar trebui teoretic sa le am si din pacate nu constientizam in ce situatie nasoala eram. Mancam multe dulciuri, mezeluri, paine din cea mai ieftina si alimente ultraprocesate din greu. Am inceput usor usor sa evit atat consumul dulciurilor (din comert) cat si sa reduc cantitatea de dulciuri facute in casa pe care le mancam, dupa care am renuntat la mezeluri si la multe alte alimente ultraprocesate pe care le mancam regulat, citind etichetele produselor inainte sa le cumpar. Acum am reusit sa ajung la 84kg multumita unui usor fasting si alimentatiei schimbate, mai mananc si junk food din cand in cand, adica de 2-3 ori pe luna insa am transformat complet regimul meu alimentar intr-un stil de viata usor de mentinut.

Multumesc echipei Starea Sanatatii pentru ca mi-ati deschis ochii inainte sa fie prea tarziu!

gabrieloancea
Автор

De cand ma uit la starea sanatatii, am ajuns de la 100 la 80 de kg intr-o perioda de vreo 6-9 luni, nefăcând mult sport, doar avand grija ce cumpar de la magazin, refuz sa mai mananc toate mizeriile pline de zahar, am renuntat si la mezeluri, iar acum caut sa mananc cat mai multe legume. Multumesc Dragos pentru tot efortul depus aici.

mariantaciuc
Автор

De cand urmaresc Starea Sanatii am renuntat la fumat si mancat procesat !
Cred ca este singura emisiune care te educa si iti deschide ochii cu privire la alimentatie si sanatate.

Lorand
Автор

Stiu ca pare imposibil, dar sunt si in comert variante mai putin nesanatoase! Mai ales la micii producatori, insa diferenta nu e doar pe eticheta ci mai ales la pret! De aia m-am oprit doar la 1 copil, atat imi permit sa cresc sanatos si frumos. Multumim pt munca depusa!

AdelinaMRC
Автор

Dacă am avea tot mai mulți oameni ca și tine și echipa ta din spate nu ar fi așa de mulți oameni ( reduși la minte) tot respectul .

CorinaUtairimie
Автор

Încă o emisiune cu informații prețioase, mulțumesc !

feliciachirila
Автор

Multe mulțumiri pentru emisiuni, Dragoș 👍👍👍❤️

stelianionita
Автор

❤❤❤mulțumesc ca existi, Dragos Patraru.

Luminita
Автор

O emisiune foarte bine făcută! Felicitări!

sorinh
Автор

Puteți să faceți un episod și despre mâncarea de bebeluși ?

tiffanymerrysofficial
Автор

Deși atât pe acest canal cât și pe celălalt aflu sumedenie de informații folositoare, te urmăresc mai mult pentru carisma. 👏👏👏

Remus_Mario
Автор

Apreciez foarte mult seria "Cu etichetele curate"!!

alexandruirimescu
Автор

Multumim pentru toata munca depusa, de cand te urmaresc nu mai mananc carne, citesc toate etichetele si gatesc din ce in ce mai mult acasa. Apropo de etichete ca spuneai de fasole, eu am fost in supermarket si din 5 tipuri de conserve de naut, doar una singura nu avea conservanti (naut, sare, apa), culmea e ca nu era nici cea mai scumpa.

claudiasibiceanu
Автор

Salut omule!!!
Iti multumesc ca am reușit sa te găsesc, am urmărit toate episoadele!!
Iti multumesc pentru ca mi-ai deschis mintea!

Am devenit obsedat sa citesc etichetele!
Sunt dependent de toate mâncărurile hiper-procesate, dar am de 3 săptămâni am încetat sa mai mănânc "cacaturi" scuzați expresia
Și da sunt mult mai bine mental,

Va mulțumesc.

cosminplesu
Автор

Mulțumesc echipei Starea Natiei pentru emisiune! ❤❤❤

manuelasatnoianu
Автор

Sunteți cei mai buni …nu mulți au curajul vostru sa scoată la iveală toate nelegiuirile și ilegalitățile care le fac marii corporații ..👏👏👏💪😉👍

sdm.
Автор

Felicitari pentru tot ceea ce faceti, sunteti minunati!💗Faptul ca ne surescitati gandirea proprie critica si asumarea liberului arbitru va califica ca cel mai inalt rang de presa. Foarte multi oameni sunt nostalgici dupa comunism pentru ca atunci dicta statul ce sa gandesti si ti se spunea explicit ce ai de facut

danpampa
Автор

Zilele trecute a ajuns acasă mere culese dintr-un copac lea adus doamna, și cum ma uitam eu asa, îmi aduc aminte de branzoicele făcute când eram copil, na dai și mana mere rase coca framantata de mine și dai bice am făcut plăcinte cu mere

alexlucaci
Автор

Felicitari pentru emisiuni in general.
Din pacate rezultatul este ca nu ar mai trebui sa depindem permanent de produsele din super market-uri.
Apreciez informarea enorm si va sunt recunoscator doar ca pentru cei mai saraci ceea ce se stie nu exista alta optiune si aceasta optiune este la limita gen cele mai ieftine(daunatoare) dintre produse sunt singurele accesibile.

MrGabyGaming
visit shbcf.ru