Yapay zeka dost mu düşman mı? / Prof. Dr. Emre Onur Kahya ile Bilim Ekstra

preview_player
Показать описание
Merhaba! Artık "Bilim Ekstra" programımızda çok özel bir konuğumuz var: Prof. Dr. Emre Onur Kahya!

Prof. Dr. Kahya, bizimle fizik ve yapay zeka alanlarındaki bilgisini paylaşacak. Fizik dünyasının gizemlerine inerken aynı zamanda yapay zeka ile ilgili son gelişmeleri keşfedeceğiz. Hem temel kavramlar hem de son teknolojiler hakkında bilgi sahibi olacak ve geleceğin bilimine bir adım daha yaklaşacağız.

Bu özel programda, Einstein'dan Newton'a, Schrödinger'den Feynman'a kadar fizik tarihindeki önemli isimlere göz atacağız. Ayrıca, kuantum mekaniği, görelilik, yapay zeka ve uzay-zaman gibi heyecan verici konuları da keşfedeceğiz.

Prof. Dr. Emre Onur Kahya ile fizik hakkında merak ettiğiniz her şeyi öğrenmek için bu videoyu kaçırmayın! Bilimi ve evrenin sırlarını keşfetmeye hazır mısınız?

00:00 Giriş
00:25 Yapay zeka ve iş dünyası?
09:27 Yapay zekanın gelişimi nasıl olacak?
13:10 ‘’Jagged technological frontier’’ nedir?
18:22 Yapay zekayla ilgili anlayamadığımız şeylerin nedeni?
26:52 Yapay zekanın şirket çalışanlarına sağladığı verim?
33:09 Kapanış

Prof. Dr. Emre Onur Kahya'nın videoda bahsettiği makaleler:

#işbirliği
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Emre Hocam konuları anlatış şekliniz o kadar kapsamlı ve hayranlık verici ki.. Ağzınıza sağlık canım hocam

hello-world
Автор

Bu bilim videolarının tümü Kur'an kurslarında ki öğrencilere izletilmeli.içlerinden 1 tanesini 1400 yıl öncesi Arap zihniyetinden günümüze çekip kurtarabilirsek, vatana millete hayırlı bir insan yaratabiliriz.

hasan_yaremchuk
Автор

yapay zekayı 2-3 kere midjourney kullanmış yada chatgpt ye soru sormuş kişilerin uzmanım diye çıkıp konuşması yerine , böyle alanında uzman ve uzman kişilerle çalışmış deneyimli bir Prof. ün fikirlerini dinlemek gerçekten ufuk açıcı.... teketek bilime yakışır bir kalite.. elinize ağzınıza sağlık. yapay zekanın beni en çok heycanlandıran kısmı, doğadaki kimya ve elementlerle eğitilerek yep yeni bir madde keşfi yapıcak olması, yada biyoloji ile eğitilerek, çaresiz hastalıklara ilaç geliştirmesi... eğer bunlar olursa - ki olacağına inanıyorum. işte ozaman yapay zaka insanlığın kaderini değiştirecek...

canererbahar
Автор

Makaleler uzerinden anlatim cok basarili, gorsel koymaniz ise anlamamiz acisindan cok faydali olmus. Yuksek lisans dersi gibi derinlemesine anlatim, benim gibi konuya ilgi duyan ve arkasinda ne yattigini merak edenler icin cok yararli oluyor. Emeginiz icin cok tesekkurler.

serefdincer
Автор

Emre hocamın emeğine sağlık. Bu detay ve bilimsellik, AI gelişiminin önemli merkezlerinden birinde bulunmuş birinden bu dersi izlemek çok az lisans üstü eğitimde olabilir. Bir taraftan şaşkınlıgımı atamıyorum, bir taraftarda merkezin tabana bu kadar yaklasmasının mutluluğu içerisindeyim.

MustafaACIKGOZ-cbqm
Автор

Merhaba, ekran üzerinde bahsi geçen grafiği vs görmemiz konuyu anlamakta daha da etkili oluyor. Teşekkürler.

yusufturkes
Автор

Tam zamanında açmışım Youtube kanalınızı. - Yeni Stüdyonuzda, bol bilimli, geleceğe ışık tutan sohbetler dilerim.

AyseKarahasan
Автор

Yapay zeka pazarlamasına alet olmanın ötesine geçmeliyiz. Bunun yerine, yazılım otomasyonunu su ve elektrik gibi temel bir hak olarak kabul etmeliyiz. Çökmekte olan ekonomik sistemin ardından, kaynak tabanlı ekonomi teorisi üzerine odaklanarak yeni bir sistem kurmaya yönelmeliyiz.

sbyktmz
Автор

Fatih bey helal olsun ya boyle cevherleri buldugunuzda birakmiyorsunuz. O kadar hosuma gidiyorki bu icerikler. Yuzlerce kaynaktan bilgileri derleyip muhtesem cikarimlarla anlatiyor hocamiz. Bayildimmm.

gladoseus
Автор

10:50 Hocam geliştiren biziz, bizi devre dışı bıraktığı için bu mantıklı olmaz dediniz. Ama işlerin kontrolünü yapay zeka'ya verdiğinizde inanılmaz yetenekler ve güç elde edeceksiniz. Buna 1 ülke sıcak bakmaz 3 ülke sıcak bakmaz diyelim. Ama mutlaka bir ülke buna sıcak bakıp bu güce sahip olmak isteyecektir. Biri açılışı yapsa domino taşı gibi arkası gelir zaten. Zaten bu gücün tadına bir kere bakan ülke bunun bağımlısı olur. Varını yoğunu buna yatırır.

matematiksel
Автор

Harika eğitici bir video içeriği oldu.Önerilen makaleler çok iyi.Bir sonraki konuda bir yapay zekanın iyi yaptığı ve yapmadığı şeyleri nasıl ayırt edebiliriz.Hangi konularda halisinasyon görme olasılığı fazla.

rasim.gunduz
Автор

Yapay zekayı günlük hayatta kullanmaya çalışan biri olarak memnunum fakat halüsinasyon denilen şey ciddi yanıltmalara neden olabilir iş gücünü artırmak için yapılan şey işi batırabilir bence ..
Hocam çok güzel anlattınız ağzınıza sağlık

Mrvprm
Автор

Sormuşlar; dünyanın en kolay işi nedir? Cevap vermiş, akıl vermek, en zor işi nedir? Cevap vermiş, kendini bilmek.
Ben Emre Onur Kahya nın ne anlatımında ne bilgisinde ne de yonlendirmesinde bir kusur bulamadım. On numara yani 10/10. Benden geçti. AA

leventahmetalkan
Автор

ozetle ozellestırılmıs ve dogrulugundan emın olunan yapay zeka verımı arttırırkenç halusınasyon goren modelı tam tersı etkı yapıyor.

selcuksert
Автор

İlk çağ
Orta çağ
Yakın çağ
Yapay zeka ve kuantum çağı

ahmetakgul
Автор

Yapay Zeka kaçınılmaz. Öğrenciler tabii ki ödev yapmada kullanacak ama bu bir sorunsa çözmenin kolay bir yolu var. Öğrencilerden yaptıkları ödevlerin özetlerini sözlü olarak anlatmalarını isteyin isterse babasına yaptırsın hiç bir önemi kalmaz. Eğer amaç bir şeyler öğrenmelerini sağlamaksa daha bile etkili olur.

Freemastre
Автор

Çok güzel bir video olmuş Emre hocam ilerideki videolarda halüsinasyon gören durumlara da değinirseniz çok sevinirim :))

alperendagdelen
Автор

Yapay Zeka Ajanları hakkında geleceğe ışık tutacak bir video bekliyoruz.

algoritmikdusunce
Автор

Valla ne yalan söyleyeyim Emre Onur hocanın fizik videolarını çok sevmezdim. Lafı çok dolandırıyor, bişey anlatırken çok gereksiz başka detaylarla konuyu dağıtır gibi geliyordu. Ama son üç videodur soluksuz dinliyorum. Asıl cevheri yapay zeka alanındaymış bence. Bu konudan devam lütfen 🙏

ozcanmevcut
Автор

Boyle faildeli bir konuyu neden 8 dk lik bir video ile anlattiniz diye sinirlenirken, baktim ki 33 dk imis. Flow' a girmek dedikler bu sanirim. Boyle derinlikli ve faideli anlatimlarin devamini sabirsizlikla bekliyorum.

NoName-iptt