''BAŞÖRTÜLÜ PSİKOLOG OLAMAZ''

preview_player
Показать описание
Üstün Dökmen'in açıklamalarını değerlendiriyoruz.

● Ayrıcalıklardan yararlanmak için bu kanala katılın:

Enes Aslanlı, Marmara Üniversitesi Gazetecilik öğrencisi. İpe sapa gelmez düşüncelerini mikrofona anlatan 20 yaşındaki Türk genci.
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Arkadaşlar başlığın tırnak içinde olmasının bir anlamı var, birinin söylemi olduğu için öyle. İzlemeden yorumlamayın.

SadeceENES
Автор

Ben devlet hastanesinde bir psikoloğa gittim agnostiğim ve bana denk gelen psikolog kapalı bir kadındı, tabiki ilk başta benimde bir önyargım oldu beni ne kadar anlayabiliceği konusunda fakat öyle iyi anlayıp bana yardımcı oldu ki, konuşmalarından kapalı biri olmasa asla anlayamam gerçekten dini ni

yuyytvp
Автор

Açık olalım kimse tarafsız olamaz. Ne başı açık olan, ne kapalı olan, ne ateist ne de müslüman. Bunu yansıtmaksa kişiye özgüdür. Başı açık birisi de düşüncesini yansıtabilir? Aynı şekilde bir müslüman ateist bir psikolaga gittiğinde bu tarz bir durum yaşayabilir. Sizin dediğiniz şey fikirleri tamamen dış görünüşten soyutlama ama bu bir çözüm değil.
Görüyorum sürekli açık insanlara isteyen istediğini giyebilir, istersem çıplak gezerim diye savunulma yapılıyor ki çıplak gezmek dışında elbette savunulması gereken bir mevzu. Lâkin genelde bunun savunmasını yapan insanlar kapalı kişilere karşı "akpli, arap, sümeyye" diyor. Bu da iki yüzlülük. Onlar da istedikleri kadar kapanabilir.
Düşünceleri başörtü ile kapatmıyoruz. Ki ben kapalı bir insan değilim, buna rağmen onlara karşı yapılan soyutlama beni de rahatsız ediyor.
Demem o ki kapalı bir psikolog, açık bir psikologtan daha tarafsız olabilir. Eğer bu sizi rahatsız ediyorsa başka insanların akademik hayallerini engellemeye çalışmak yerine açık bir psikolog tercih edebilirsiniz.

kthisgod
Автор

Kızların kürsüde konuşurken ağzını eliyle kapatıp keplerini alınmasını, kendini okulun demirlerine zincirleyen kızları, bu süreçte bebeğini düşüren kızı, kızım diye ağlayan anneyi tekrar hatırladım teşekkürler. Az daha unutuyodum.

LoveYourself-oidv
Автор

Şu ülkede ne zaman kimse kimseye karışmamayı öğrenecek merak ediyorum 🙄🙄

Laikcigenc
Автор

Madem öyle bende siyah saçlı psikolog sevmiyorum.veya pembe bana kötü bi anımı hatırlatıyor?Böyle bi saçmalık olamaz, kişisel tercihe karışılamaz.

vhi
Автор

Kişinin inancı bireyseldir, psikoloji adı altında çalışan herkes zaten tarafsız olmakla ilgili gerekli eğitimi alırlar. Herkes istediği gibi giyinebilir zaten herkes kendi psikolojik danışmanını kendisi seçer. Burada toplumun ön yargısından dolayı bir görüş ayrılığı bulunuyor, bazı insanlar maalesef başka bir dinden veya inançtan olan kişilerin onlara göre tarafsız olmayacağına inandıkları için bu duruma karşı çıkıyorlar ama tarafsızlık dış görünüş ile ortaya çıkan bir durum değildir. Psikolojik konuşmaların içinde kişi zaten kendi kişisel problemlerinden bahseder, dini bir durum dile getirilmez ve sadece psikologların ve psikiyatristin değil psikoloğa ve psikiyatriste gelen kişilerinde tarafsız olması gerekmektedir.

taesora
Автор

Yıl 90'lar, annem teyzemle adliyeye gitmiş (teyzem kapalıymış) ve bir kadın annemle teyzemi durdurup şöyle demiş "Bu örümcek kafalının yanında ne işin var kızım" ve daha fazlası var kapalılar okula alınmazmış, annem anlatır hep din öğretmenleri namaz kılarken yakalanmıyım diye spor salonunda kılar öğrencilere nöbet tuttururmuş. Yani ülkece böyle dönemlerden geçmişiz.

ecrinmorgan
Автор

Yobaz diyenler onlar ama asıl yobaz olan onlar. İşine geleni özgürlük adı altında sunarken kendi görüşüne zıt düşen bi şeyi... Amaan ne anlatıyorsam 1 gram aklı olan anlamıştır.

Efekadir
Автор

Kapalının da iyisi kötüsü vardır açığın da iyisi kötüsü vardır ayrıştırmaya ne gerek var hepimiz insanız hepimiz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız

aliegehayran
Автор

İnsanlar inandıkları şey, ırkları, ten renkleri, yönelimleri gibi kavramlar üzerinden değerlendirilerek değil de uzman olmak istedikleri iş üzerindeki kabiliyetlerine göre değerlendirilmeli. İleride psikolog olmak isteyen birisi olarak o masaya o kimlikle oturan bir danışmanın karşısındaki kişiyi kendi doğrularını göz ardı ederek dinlemesi gerektiğini düşünüyorum. Ateist bir psikolog doğru eğitim aldığında müslüman bir hastasının ateist arkadaşlarından gördüğü zorbalığın bıraktığı olası sorunları neden çözemesin? Biraz çaba harcandığında olaylara kendi doğrularınızı katmadan yaklaşmak hiç de zor olmuyor.

crickey
Автор

Başta şunu söylemek istiyorum. Bu konuya gelirsek bu insanların tercihine kaldığını düşünüyorum insanlar ister başörtü kullanır ister kullanmaz . Ha eğer beğenmiyorsan hoşnut olmuyorsan başka bir psikologa gidebilir . İnsan bu konuda özgürdür .

ShalenMoba
Автор

Ben bir Muslumanim ama benim doktorum Yahudi. Ben hic bir problem yasamiyorum hatta zevk aldigimi bile diye bilerim.

anonyms
Автор

Enescim merhaba, genelde seninle zıt görüşlerde olan biriyim fakat videolarının hepsini takip ediyor ve merakla bekliyorum. Çünkü her konuda kendi görüşünden bahsederken kendini çok iyi ifade ediyor ve sana zıt olan görüşe de neden zıt olduğunu - karşı görüşe sahip kişiyi de kırmadan- çok iyi açıklıyorsun. Bu video için de teşekkür ederim. Sevgiyle kal.

zeynep
Автор

nötr olmalıdır konusunda kesinlikle katılıyorum. çünkü din politika vb. gibi ayrımcılığa yol açan ibarelerin açık açık söylenmesi zor ve çoğu kişi farklı bir dini inanca sahip diye rahat anlatamaz veya açılamaz psikoloji gerçekten böyle bir durum. tabiki eğer psikolog dinini ona zorlamaz ve yakınlaşabileceğini gösterirse bu durumun bizi etkilemeyeceğini söyler ve cidden de öyle yaparsa o zaman olabilir ama konu yine en başına düşüyor

Darmadumanlan
Автор

Bende bir kaç haftaya kadar psikiyatriye gidiyordum. Bazı sıkıntılarımdan dolayı. Ve o pisikologun da dediği gibi gerçek nötr giyinirdi. Beyaz bir tişört ve siyah bir pantolon sürekli bunları giyerdi. Bir gün sordum neden böyle giyiniyorsunuz diye Nötr giyinmesinin nedenini en ince ayrıntısına kadar anlattı ama başörtüsü takılmayacağını söylemedi.

thegldensblinkgoldenslerbe
Автор

Kimse illa bu kişiden hizmet alacaksın diye bir zorunda bırakılmıyor. Başörtüsü takan kişiler görünüşü hoşuna gitmiyorsa başı açık psikolog bulup ondan hizmet alabilirsin bunu anlarım ama başörtüsü takan birinin sırf meslekten dolayı açılmasını veya madem başörtünü çıkarmıyorsan o zaman mesleğini yapma der gibi bir bakış açısı saçma. Ayrıca bir kişinin görünüşü değil sana nasıl tavsiyeler, nasıl çözümler sunacağı önemli 👍👍

alibilgin
Автор

Empati sözlükte; bir insanın, kendisini karşısındaki insanın yerine koyarak onun duygularını ve düşüncelerini doğru olarak anlaması anlamına gelir. Empati yapmak için bir insanın karşıdaki insan ile aynı şartlara sahip olması gerekmez yalnızca kendini onun yerine koyup öyle düşünmesi gerekir. Ve bir insanın başörtüsü onun empati yapma yeteneğini kısıtlayamaz. Ayrıca o insan üni de psikoloji eğitimi almış birisi. Terapi esnasında size dini şeylerden bahsedecek değil elbette nötr olacaktır.

galaksidebirpanda
Автор

nasıl ya gerçekten insanlar onlara duyulan saygıyı almak için ellerinden geleni yapıyorlar...

starkle
Автор

Adam gayet güzel açıklamış fikrinin nedenlerini. Hiç tanımadığımız bir insana, hiç kimseye anlatamadıklarımızı anlatmaya gidiyoruz. Tabii ki de insan olarak, dış görünüşüne göre o insanı algılıyoruz. Mesela o kişinin seksi görünmesi bile o kişiye bakış açımızı değiştirir.

princessazula