Senet Nasıl Doldurulur? Senet Doldurma Örneği

preview_player
Показать описание
Önemli Bilgilendirme: Yorumlarda cevap olarak çok yazdım ancak buradan da belirtmek isterim. Örnekte yazıyla değeri yazarken kelime aralarını biraz fazla açık bırakmışım. Senedi düzenlerken buna dikkat edin. Sonradan başına, sonuna veya arasına değer yazılmayacak şekilde yazmanız gerekir.

Bu videomuzda ekonomik hayatımızda önemli bir yer tutan ve kıymetli evrakların en çok kullanılan türlerinden olan senetlerin nasıl düzenleneceğini anlatacağız.
Öncelikle senedin tanımını yaparak başlayalım isterseniz. Senet kanunda tanımlandığı üzere en basit tabiriyle bir tarafın diğerine ödemeyi taahhüt ettiği borcu gösteren ve sıkı şekil şartlarına sahip kıymetli bir evraktır. Senet ile senedi dolduran / düzenleyen kişi senet alacaklısına, senette belirtilen miktar, şekil ve tarihte yapacağı ödemeyi belirtir.
Videomuzda senet nasıl doldurulur sorusuna eş zamanlı olarak cevap verilmeye çalışılmıştır.
Senet veya başka hukuki bir mesele ile ilgili aklınıza takılan bir sorunuzun olması halinde yorumlar hanesinde belirtebilirsiniz.
İyi seyirler.
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Reklam yok sade anlaşılır kısa öz güzel anlatım 👏👏

angarabebesi
Автор

Yarın tefeciliğe başlıyorum teşekürler 🤣😂

ahmetmert
Автор

Kıymetli arkadaşım sana çok teşekkür ediyorum böyle bir kanal kurduğun için senin sayende hukuk noktasındayım eksiklerimi tamamlıyorum Allah senden razı olsun Çok teşekkür ederim ben Çanakkale'de yaşıyorum halkın tabiriyle engelli biri vatandaşım benim gibi özel durumunu bir arkadaşının bilgi seviyesini arttır dın için Allah senden razı olsun Çok teşekkür ediyorum Selamlar sevgiler ve senin paylaşımlarını Kendi sayfamda kendi Facebook hesabımda da paylaşıyorum Bu sayede diğer insanların da bilgisini arttırmaya çalışıyorum Sana çok teşekkür ederim Kıymetli kardeşim

cemalyldz
Автор

❤❤❤ sanki oğlum yakınım mış gibi içim rahatladı.Sizi sağ yanımda sakliyacağim.Kanun avukat bilgiler herkese lazım .... Bugün rastladım ve abone oldum❤

turn
Автор

Ön Bilgilendirme: Yorumlarda cevap olarak birkaç kez yazdım buraya da sabitliyorum. Örnekte yazıyla değeri (Elli Bin) yazarken kelime aralarını biraz fazla açık bırakmışım. Senedi düzenlerken buna dikkat edin. Sonradan başına, sonuna veya arasına değer yazılmayacak şekilde yazmanız gerekir. Dikkat eden izleyenlere çok teşekkürler.

Videolarımız bilgilendirme amaçlı olup hukuki danışmanlık hizmeti verme amacına hizmet etmemektedir. Videolarımızı yayımlamaktaki temel amaç haklarınızı kullanmadan olası bir hak ihlalinden önce dikkatinizi çekmektir. Videolarda bahsedilen konular genel geçer, mevzuatta yer alan ifadelere dayanan ve sizin subjektif durumunuzdan bağımsız olarak hazırlanan bir senaryo üzerinden işlenen konular olduğundan yaşamış olduğunuz hukuki uyuşmazlıklar için güven duyduğunuz bir avukattan, ekonomik durumunuzun bulunmaması halinde ise bulunduğunuz ilin barosuna başvurarak adli yardım talebinde bulunarak mutlaka hukuki destek almanızı öneririz.
Gerek meslek etiği gerek bu konudaki mevzuatsal sınırlamalar nedeniyle hukuki danışmanlık ya da vekalet verme amacına yönelik olarak lütfen telefon vb. iletişim araçlarımız için talepte bulunmamanızı istirham ederiz.
Haklarınız yok olmadan bizi takip etmeyi unutmayınız. :)
Saygılarımızla.

HukukEkspertiziniz
Автор

Senetle ticaretle alakam yok ama güzel anlatımınızla bir şey öğrenmiş oldum hocam. Anlatım tarzınız çok duru diksiyon da iyi olunca kısa sürede amacına hizmet eden bir video olmuş, kendi adıma teşekür ederim :)

Автор

Aga ne isim olur senetle. Ama öyle güzel anlatıyor ister istemez izliyorum :)

koraykulac
Автор

senetler noterde düzenlenmeli. devletin icra müdürlüğü iki kişi arasındaki sözleşmeden dolayı işin peşine düşüyorsa devletinde noteride buna şahit olmalı.

aa
Автор

Cek ve senet ciro duzenlemesi ile ılgili video cekerseniz secinirim. Emeginize saglik simdiden

hasancil
Автор

emruhavale konusu önemliydi detay verseydiniz güzel olurdu birde tarih atılması çekin gweçrlilik konuları

bloombergekonusanyetkili
Автор

açıklayıcı ve yararlı bir video olmuş ✔

yunusberkan
Автор

Aslında noter aracılığı ile yapılırsa daha iyi olur. Kimse itiraz etmez karışıklıkta olmaz. Bence kişiler arasında kaldırılırsa daha iyi olur

umitozekinci
Автор

🛑 Borçlu imzasına itiraz etmesin diye, borçlu kısmına adını soyadını kendisi yazsın .

musabakr
Автор

Seneti yazması kolay da ödemesi zor be dayı. Ne senet yaz ne çek bu dertler elbet bir gün bitecek.

soclassy
Автор

Çok teşekkürler.🙂 Rica etsem resmi ve bürokratik işlemlerin nasıl yapıldığına dair videolar çeker misiniz?
Ev nasıl alınır, araba nasıl alınır, işyeri nasıl kurulur, nüfus müdürlüğü işlemleri, borç senetleri, çekler, yurtdışında mal edinmek, pasaport işlemleri, gümrük, hastane, cenaze, nikah, doğum, evlat edinme, kredi, resmi sınav işlemleri, resmi satın alma, ihale işlemleri vs.. nereden, nasıl yapılır, adımlar nelerdir, nerelerden öğrenilir vs? bunları anlatan pek yok . Hiç bilmeyen insanların öğreneceği pek fazla yer yok. O yüzden dolandırıcılıklar, mağduriyetler çok oluyor.

aliyealis
Автор

Notere gitmeye gerek varmı teşekkürler

bedirhanyusuf
Автор

Gayet faydalı bir video olmuş teşekkürler

emresaglam
Автор

Kira karsiligi yapılan senelerde durum nasıl oluyor?Kiraci kirasını ödemedi diyelim.Duzenleme tarihi ve ödeme tarihi boş bırakılıyor.
Bu senetlerin belli bir süresi var mi?
2021 yılında senet yapıldı diyelim.Duzenleme ve ödeme tarihi boş bırakıldı.2 yıl sonra kiracinin kirasını ödemedigini varsayarsak düzenleme ve odeme tarihini yeni bir tarih olarak mı dolduracağınız yoksa düzenleme tarihi sözleşmenin yapıldığı tarih ödeme tarihi de yakın bir tarih olarak mı girilecek?

gkn
Автор

Cok faydalı bir video olmuş, tesekkurler

cemturker
Автор

Çok faideli olmuş şükranlarımı sunarım

erkanbas