Kodlama | Programlamaya Giriş

preview_player
Показать описание
Bir programlama dilini öğrenmek kodlama yapabilmek için yeterli mi?Teknolojiyi takip eden taraf yerine yaratan tarafta olma fikri sana da çok cazip gelmiyor mu?Kodlamaya nereden başlayacağını biliyor musun?

Etrafımızdaki her şey inanılmaz bir hızla teknoloji çağına ayak uyduruyor. Eskiden elektronik cihazları kontrol etmek için kumandalar hislerine tercüman olurken, IOT alanındaki gelişmelerle artık cihazlar sözlü komutlarını anlayabiliyor, yani senin dilinden konuşuyor.

Ay üzerindeki arazilerin bile internette satıldığı günümüzde gelecekte var olmak isteyen herkesin kodlama öğrenmesi şart. Kodlama en basit hali ile bir haritalama işi. Yani senin için anlamlı olan bir ifadeyi, elektronik olarak da anlamlı hale getirme işi.
İnsan diline yaklaşan her bir yazılım dili aslında makine dilinden de uzaklaşmış oluyor. Yazılım dilleri geliştikçe insanlara anlamlı gelen komutların makinelere de anlamlı gelmesi için “derleyicilere” ihtiyaç duyuluyor.
Eğer projelerinizde yüksek performans beklentiniz varsa makine diline en yakın olan ve derlenen bir dille ilerlemeniz faydalı olacaktır. Her bir derlemede yazdığınız kod makine diline çevrilir ve o şekilde saklanır. Sonrasında program her çalıştırıldığında, bu derlenen hali üzerinden okunur. Pyton gibi yorumlanan dillerde ise her program çalıştırıldığında makine, kodu yeniden kendi diline çevirmeye kalkar. Bu da performansta düşüşe sebep olur.

Yazılımcılık halen usta-çırak ilişkisinin devam ettiği meslek guruplarından biri. Kodlama öğrenmek ve kendini geliştirmek isteyenler için birçok yazılımcı çeşitli online platformlarda ve etkinliklerde deneyimlerini diğer yazılımcılarla paylaşıyor. Bu sebeple bir dili öğrenirken o dilin önde gelenlerinin takip ettiği forumları izlemek faydalı olacaktır.
Yaşadığımız yüzyılda insan hayatını değiştiren her gelişme teknoloji kökenli olacak. Kodlama bilmek, modern insanın evrimini hızlandıracak, düşünen ve sorgulayan bir toplum yaratacak.
Kodunuzun bug’ı az; kullananı çok olsun.
Hoşça kalın, mühendis kafalarda kalın.

Diğer videolarımızı kaçırmayın;

Sunan: Seçil Kavas

Mühendis Kafalar bir OBSS Platformudur.

Yapım: 321Media
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Hocam programlamaya giriş değil kapıdan bakış olmuş fişt teşekkürler ))

eddy
Автор

32 yaşındayım. 14 yaşından beri içe içeyim yazılımla. Yazılımcıyım ve yazılım mühendisi olarak çalışıyorum.Yazılımcı olarak da muhtemelen emekli olucam. Kiminizin kardeşi, kiminizin ağabeyi olarak söyluyorum. Arkadaşlar yazılımcı olmak istiyorsanız önce oturup algoritma öğreniceksiniz. Mesela "Yağmur yağıyor ise şemsiye almalıyım" gibi akış diagramları ve metodolojileri öğrendikten sonra C ve C++ öğreniceksiniz ki bir şeyler yapabilin. Nasıl araba en iyi vitesliden öğrenilir. En ağır dili seçin ki mantığını öğrenin gersii gelir. Sonra Java gibi harika bir dile kayabilirsiniz. Open source mantığını oturtun. Front end developer olmak isteyen ise görsel programlama html css javascript (client side) taraflarına çalışabilirler.

ilkerilker
Автор

Ablacım tamam sempatiksin çok şekersin de. Herkes anlatıp geçiyor. Biriniz bir kaynak, yol gösterin yardımcı olun yahu! Hangi programı nereden alacağız hangi kitabı okuyacağız. Yani kısacası satır başına ne yazarak başlıyacağız?

islameminkafdagli
Автор

Ben 11 yasindayim ve gelecekte yeni icatlara imza atıcam su an karanlikta acilan lambalar yapiyorum sonralarda kim bilir neler neler

denvu
Автор

Bir yazılımcı olarak tavsiyem ilk öğrenecekseniz ve hedefiniz full stack olmak ise öncelikle C öğrenerek başlayın. Algoritma olayını iyice kavrayın. C ardından Python, C++, C#, Java konusunda daha rahat edeceksiniz. Çünkü beyniniz kodlamaya artık alışmış olacak. Ardından kolay gelir. Algoritma bilmeden program yazmaya kalkmayın, bu biraz şeye benzer taktik bilmeden savaşa ordu sürmeye. Okullarda öncelikle bize çay demleme algoritması üzerinden anlatıldı. Programlamadan önce bile algoritmayı geliştirebilirsiniz, ortalıkta hangi işlemler gerçekleşiyor. Sokakta neler yapılıyor. Bakın ve nasıl devam ediyor kafanızda çıkartın. Hangi işlem olmazsa neyi tekrar yapıyorlar onlara bakın. Trafik ışıkları bile o olayı anlamanızda kolaylık sağlar.

sahanhasret
Автор

Evlilik teklifi ile ilgili verdiği örnekle aslında enişteye mesaj göndermiş 😉

koraybakir
Автор

Abla sesin 1.5 da televizyon satıcısı gibi geliyor

gambursuluk
Автор

Bu kadar güzel bir anlatım olamaz. Aradığım tüm soruların cevaplarını buldum. Harikasınız. 🙏

bookworm
Автор

Hocam birşey sormak istiyorum kodlamada yavaş klavye kullanımı eksik mi

VeyselKaralar
Автор

Giriş için çok güzel açıklayıcı bir video olmuş, elinize sağlık.

EYStudio
Автор

youtube arkaplanda çalışıyordu. video kendiliğinden gelmiş. Yazılım biliyorum ama sanki bilmiyormuşum ve öğrenmek istemiyormuşum gibi arkadan yüzüme yüzüme vurdunuz teşekkür ederim.

jahn_star
Автор

3:27'den 3:32 ye olan kısımda ne dediğinizi pek anlamadım? Açabilir misiniz

necatcavunmirza
Автор

arkadaşlar sıfırdan ögrenmek istiyorum bana önereceginiz kanallar var mı acaba

haticesari
Автор

arkadaslar Algoritma ve java dersleri almak ister misiniz bunun icin size egitim seti hazirliyim mi?

ilkerilker
Автор

Otomotiv ile ilgilide video hazirlarmisiniz otomotiv muhendisleri icin

ahmetaydn
Автор

Peki bu kodlama dilleri nasıl üretildi. Yani C dili neyde üretildi bir dili üretmek için muhakkak bir alet ve kodlama dili ile çalışan bir cihaz olması lazım değil mi? Kafama en çok takılan konudur.

mustasa
Автор

Çok büyük bir Bilgisayar Yazılmcısı olacağım

junmeus
Автор

Abla ben hiç bilmiyorum ama nasıl nerden öğrenebilirim

yuhamaartk
Автор

SONUÇ ODAKLILIK NEDİR? Tuvalete girmeden içeride kağıt olduğunu, suyun aktığını kontrol etmektir. Çünkü, prosesin ortasında, sonunda olabilecek işleme hazırlanmaktır. İNSAN İLK ÖNCE HANGİ İŞE UYGUN OLDUĞUNU KEŞFETMELİ

necipbattal
Автор

12 yaşımdan beri kodlayama yapıyorum, şuan 14 yaşındayım. İngilizceme çok katkısı oluyor.

yavuzselimz