Van Rossem Vertelt: wat is er met die prachtige wijk Overvecht gebeurd? | RTV Utrecht

preview_player
Показать описание
Complete nieuwe woonwijken werden er gebouwd in de jaren '50, '60 en '70. Naast Overvecht gaat het ook om bijvoorbeeld Kanaleneiland en Hoograven. Overvecht was een speciale nieuwe wijk. Naast laagbouw verscheen er ook veel hoogbouw. De plannen waren ambitieus: luxe grote flats, veel voorzieningen, een eigen ziekenhuis, een zwembad, een groot winkelcentrum en eigen scholen. Het moest een prachtwijk worden.



(C) RTV Utrecht
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Hier opgegroeid, wat een heerlijke wijk. Goed contact met de buren, iedereen bij het pierebadje, als mijn ouders beiden moesten werken konden wij wel bij de buren terrecht. Uiteindelijk samen met 2 buren naar lunetten (inmiddels eveneens verpauperd) vertrokken. Ik draag de herinnering aan overvecht een warm hart toe, maar ik denk dat iedereen die enigszins bekend is met de wijk wel weet 'wat er met die prachtige wijk is gebeurd'.

Aureas
Автор

Leuk dit, maak er een video-serie van waarin alle wijken van Utrecht worden besproken zou ik zeggen!

tom.
Автор

De oorzaak van verloedering is vrij makkelijk aan te geven. Maar de verwoording hiervoor is zo mooi in deze aflevering. De sociale status is van essentieel belang voor alle partijen in alle tijden.

tjerkohendriks
Автор

Ik ben geboren in een andere wijk, maar opgegroeid in Overvecht in eind jaren 80 en jaren 90. Weinig leuke herinneringen aan deze wijk helaas….
Als ik de oude foto’s van Overvecht in dit filmpje zie herken ik weinig van dat aanvankelijke straatbeeld.
Maar Maarten uiteraard wel bedankt voor dit filmpje, toch leuk om meer te weten over mijn oude woonplek!

Joppie
Автор

Enigszins verloederd? Mijn hemel wat een eufemisme.

petervdveenmuis
Автор

Ik heb daar 22 jaar geleden moeten werken. En toen was het al een vreselijke wijk. We weten allemaal waardoor het komt maar er is niks aan gedaan. Je kunt nieuw gaan bouwen maar er veranderd niks aan de samenstelling van de wijk.

JeeGee
Автор

Bedankt Maarten. Ik heb de eerst 16 jaar van mijn leven in Overvecht gewoond. Op de Cayennedreef en Marowijnedreef, de expirementele flats.

joostruijtvander
Автор

Prachtige wijk en fantastische jeugd gehad. Ben hier in de jaren 70/80 opgegroeid en woonde op de Dommeringdreef. s'winters schaatsen bij de watertoren en de kermis op groot winkelcentrum Overvecht was ook erg leuk. Helaas herken ik het niet meer terug.

LuxdeLuc
Автор

Paar jaar geleden geweest en nog steed een prachtige wijk en veel kleine groentewinkel supermarktjes etc.

maktiki
Автор

Overvecht, Zuilen, Kanaleneiland, hooggraven, Leidsche Rijn etc overal zie je hetzelfde gebeuren en iedereen weet het probleem maar niemand durft het te benoemen. Cultuurverschil dat is het probleem en niet armoede. Arme Chinezen hebben we daar last van? Indo’s ooit last van? Bepaalde opvoeding is het probleem.

mikeb
Автор

Erg bedankt voor deze waardevolle toevoeging!

AlexanderWeurding
Автор

Dat idee van dreef als uitgang van de naam van de straat is ook overgenomen door andere plaatsen bv. Gouda .. molenbuurt, Zoom, etc.

onnowesterman
Автор

Ik kan mij niet voorstellen dat iemand, ook toen het spiksplinternieuw was, deze manier van bouwen ooit echt mooi heeft gevonden. Als je kijkt naar al die oude foto's. Zelfs toen waren die appartementencomplexen niet om aan te zien. Verschrikkelijke kale grauwe betonmassa. En toen was het niet eens zo verpauperd.

Romasyd
Автор

Opgegroeid jaren 80, 90, getrouwd, kinderen geboren en 16 jaar geleden vertrokken en zou er nu nog niet dood gevonden willen worden.
En dat allemaal door 1 bevolkingsgroep die je zelf mag

koekiemonster-xqym
Автор

Mooi. Dankjewel Maarten voor alles wat je deelt over de wijk.

vpnconsult
Автор

Dat was toch alleen laagbouw herinnering ik me

Vorigenaam
Автор

Achilles staat 38 2/Achilles straat 57 1 Amsterdam ik vertrouw het niet

ucaamstrong.
Автор

Topgozer die Maarten. Kan het mooi vertellen…

wiseguymarouan
Автор

beste dhr. van Rossum ik denk dat onderwerp Defensie munitie fabriek Hembrug ook een aflevering waard is Maarten van Rossum verteld

danielromeijnsen
Автор

De maatschappelijke status bepaalt de leefbaarheid en daarmee de zorg voor de openbare ruimte.

pauledens