αγουρέλαιο, ένας θησαυρός στα ελληνικά ελαιόδεντρα και ένα φάρμακο για την λευχαιμία!

preview_player
Показать описание
📲 0030 6971822976

Αγουρέλαιο: Διαφέρει στην γεύση από το Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο καθώς είναι έντονα πικρό και κάπως πικάντικο με έντονα φρουτώδη γεύση από αρώματα της φρεσκοκομμένης άγουρης ελιάς. Το αγουρέλαιο διατηρεί για λίγους μήνες τις ιδιότητες του, για αυτό και δεν είναι διαθέσιμο όλο τον χρόνο.
Οι ελιές συλλέγονται μέσα στον Οκτώβριο με το χέρι και η επεξεργασία τους γίνεται άμεσα. Το όμορφο, λαμπερό πράσινο χρώμα του αγουρέλαιου οφείλεται στις χλωροφύλλες του άγουρου καρπού, οι οποίες έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Το άγουρο λάδι έχει επίσης βιταμίνες, μέταλλα και πολυφαινόλες, που προστατεύουν τα κύτταρα του ανθρώπινου οργανισμού από τις ελεύθερες ρίζες. Η γεύση του είναι πιο πικρή από αυτή του εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου, και αρκετά πικάντικη, με έντονα φρουτώδη στοιχεία από τα αρώματα της φρεσκοκομμένης άγουρης ελιάς.
Το αγουρέλαιο το χρησιμοποιούμε ωμό, για να ωφεληθούμε από τα θρεπτικά συστατικά και να απολαύσουμε τα έντονα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του.

Είναι το αγουρέλαιο φάρμακο;
Η σύγχρονη Ιατρική διαθέτει στοιχεία ότι μειώνει τη χοληστερόλη, είναι προληπτικό για τον καρκίνο, βοηθά στη καλή λειτουργία του ήπατος και είναι ευεργετικό για τους ασθενείς από διαβήτη και τις καρδιοπάθειες. Είναι πολύ πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες που προστατεύουν τα κύτταρα από το οξειδωτικό στρες, το ενεργό οξυγόνο και τις ελεύθερες ρίζες. Περιέχει επίσης βιταμίνες και προβιταμίνες, όπως τη βιταμίνη Ε και προβιταμίνη Α.

Μια τετραετής έρευνα του Φαρμακευτικού Τμήματος του Πανεπιστημίου της Αθήνας, με επικεφαλής τον επίκουρο καθηγητή Προκόπη Μαγιάτη, κατέληξε στο εξής συμπέρασμα: Ειδικά τα αγουρέλαια περιέχουν σε μεγάλο ποσοστό (μέχρι και 5 φορές μεγαλύτερη περιεκτικότητα από ένα απλό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο) δύο σημαντικές φαρμακευτικές ουσίες, την ελαιασίνη και την ελαιοκανθάλη.

Αν οι ελιές προέρχονται από ελαιώνα φυσικής ή βιολογικής καλλιέργειας, και από ελαιοτριβείο ψυχρής έκθλιψης (χρήση νερού μέχρι 27ºC) τότε μπορεί να θεωρηθεί φάρμακο και να πωλείται από φαρμακεία. Σε κάποιες χώρες ήδη το εξαιρετικό παρθένο αγουρέλαιο πωλείται στα φαρμακεία και συνταγογραφείται.

Και λίγη ιστορία
Οι αρχαίοι Έλληνες έλεγαν το αγουρέλαιο ωμοτριβές ή ομφάκιο και το χρησιμοποιούσαν ως θεραπευτικό για πολλές παθήσεις. Ο Ιπποκράτης το θεωρούσε ευεργετικό για περισσότερες από 60 ασθένειες.
#αγουρέλαιο #ελαιόλαδο #φάρμακο #βότανα #λευχαιμία
Рекомендации по теме