Jydsk Tagteknik - Typiske skader på et bølgeeternittag

preview_player
Показать описание

Der kan være række af problemer med ældre eternittag. Jydsk Tagteknik hjælper dig her i videoen med hvad du skal holde øje med, for at undgå dyre skader.

Et ældre eternittag, som er cirka 30 år gammelt, skal man have fokus på. Med tiden opstår der skader i eternitten. Man kan typisk se det som forvitringer i overfladen, som er frostsprængninger, og deciderede afskalninger i pladerne.

Under de skruer, som holder pladerne, sidder en lille fiberskive, Den kan med tiden også blive stiv og kan falde ud.

Det er alvorlige skader, som bevirker, at vandet kan trænge ind igennem henholdsvis hullet under skruen og i revnerne i pladerne. Herfra kan det sive ned i tagkonstruktionen og isoleringen og give nogle ret alvorlige fugtskader.

Et sikkert tegn på at et eternittag er ved at være slidt ned, er begyndende revnedannelser. Når pladerne får revner, så skal de skiftes ud.

Der er en tommelfingerregel, der siger, at hvis der er mere end ti procent af ens tagplader, der har fejl og skader, kan det bedre betale sig at skifte hele taget.

Afskalningerne på et gammelt eternittag er et tegn på, at taget er ved at være slidt op. Når en afskalning er større end en femkrone, så er pladen klar til at blive skiftet ud.

Tætningsbånd og fugleklodser, som sidder oppe under tagrygningen, har det med at gå til med tiden.

De forvitrer og går fra hinanden. De bliver ikke meget mere end fem-syv år gamle og når de er væk, er der fri passage for fygesne og regn og også dyr kan kravle ind.

Når det sker, kan man få nogle ret uoverskuelige fugtskader i sin tagkonstruktion, det skal man undgå. En måde at konstatere det på, er ved at gå op på loftet og kigge op under tagkonstruktionen.

Der hvor lyset kommer ind, kan der også komme regn og fygesne ind. Det skal man sørge for at få tætnet.

Рекомендации по теме