Amerika'da Film Gibi Lise Hayatı | Kızlar Bakın Neler Anlattı - 321 🇺🇸

preview_player
Показать описание
Herkese selamlar ben Arda Pazır. Bu bölümde Amerika New York eyaletinde bir amerikan futbolu maçına gidiyoruz. Amerika'da film gibi lise hayatı bakın nasıl. Liseli kızlarlar ile konuştum bakın neler anlattılar. Keyifli bir amerika new york vlog oldu. Videoyu beğenip, kanala abone olmayı unutmayın. iyi seyirler :)

Kesinlikle izlemeniz gereken seyahat video albümlerim!

Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

refah seviyesi artınca eğitim de kültür de ne kadar güzel duruyor. şu videonun tamamında herkes pozitif enerji yayıyor. insanlar ekonomik açıdan rahat olunca ne kadar mutlular.. biz ise bitiklerdeyiz. yazık bizim halimize.

omerwave
Автор

Ben bir Ortaokul öğretmeniyim. Öğrencilerim lise sınavına hazırlanıyorlar. Her gün o kadar büyük stres yaşıyorlar ki size anlatamam. Bir doğu şehrindeyim ve bu durum özellikle kız öğrencilerimizi inanılmaz strese sokuyor. Çünkü kazanamazsa evlendireceğini biliyor. Şimdi bu videoyu izlerken içim bir tuhaf oldu. Şu insanların yüzündeki neşe, hayat kaliteleri ses tonlarını bile etkilemiş. Hepsinin gözünün içi gülüyor. Yaşamdan zevk alıyorlar. Öğrencilerde kuru ezber bilgi yok. Mesela hiçbiri Türkiye nerede onu bile bilmiyor ama hepsi müthiş derecede müzik aleti çalıyor. Bilmiyorum ya. Videoyu izlerken keyif de aldım hüzün de yaşadım. Aramızda dağlar kadar fark var ve bu fark son yıllarda iyice açıldı. Umarım bir gün biz de böyle bir ülke oluruz.

sinankabaca
Автор

Hayata bak ya bizede ilkokulda flütle İlgaz Anadolu'nun sen yüce bir dağısın falan çaldırıyorlardı coğrafya KADERDİR. GÜZEL İŞ ÇIKARMIŞSIN KARDEŞİM YOLUN AÇIK OLSUN

mmtygt
Автор

ABD'de bir lisede ogretmenlik yaptım. Her ayın ilk çarşamba günü okul kütüphanesinde öğretmenler kurulu toplantısı yapardık. Her toplantının 1 numaralı gündem maddesi ayın spor etkinliklerinin değerlendirilmesi olurdu. Maçlarda 45-50 kişilik bando takımı müzik çalar, cheerleaders dans eder, aileler çocukları maçta oynasa da oynamasa da gelir maçı seyreder. Spor kültürleri gercekten harikadır. Akademik kaygıları cok yoktur ne de olsa dünyanın en iyi doktorlarını, mühendislerini kolaylıkla transfer edebilirler. Eğitim sistemlerinin merkezinde vatandaş yetiştirme bilinci yer alır. Düşünmeyi ve düşüncelerini ifade etmeyi öğretirler.
Tipik bir okul kütüphanesinde Turkiye'deki sehir kutuphanelerinden daha fazla kitap vardir ve ogrenciler okumaya meyillidir. Ogretmen olarak kutuphanede olmasını istediginiz kitapların ismini memura verirsiniz, iki hafta sonra kitaplığa konur ve size de bilgi verirler.
Yani, daha çoook çalışmamız lazım...

mustafasenel
Автор

Bizde vergi veriyoruz. Çocuğumuzun gittiği okula sağ olsunlar 450 kişi için 100 m2 bahçe yapmışlar. 50 m2 bir alana da İki tanede direk koymuşlar betonda voleybol oynasınlar diye. İki de pota var voleybol oynayanlar çıkarsa basketbol oynasınlar diye. Futbolu da unutmamışlar tabi potaların altında futbol kaleleri de var. 50 m2 ye her branşı koymuşlar. Tabi beton olduğu için çocuklar nasıl ayakta kalacaklarını öğreniyor. Hem zaten hayatta da ayakta durmayı öğrenmeleri lazım iyi oluyor.

uranos_gaia
Автор

Insanlar nasil mutlu ve gülüyor gelismislik refah duzenli stressiz yasam mukemmel. Videoyu izlerken farkettigim sey biz gulmeyi bile unutmusuz uzun zamandir sokaklarda yada cevremde boyle muhabbwt ederken gülen mutlu insanlar gormedim herkes asiri asik suratli ve öfkeli.

MrDenizzz
Автор

Diyecek tek kelime bulamıyorum ya 12 sene okul okudum şimdi üniversiteye hazırlanıyorum geriye dönüp baktığımda bir gün bile böyle bir lise hayatım olmadı çok isterdim amerikadaki gibi bir lise hayatı yaşamayı ...

Ardabn
Автор

Şu doğanın içinde olup da insan nasıl mutlu olmaz. Bizim okullarımız betonun içinde, nereye baksan gri. Üstüne ortaokullar için 7 saat ders, yoğun müfredat. Çocukları çalışmaya çocukluktan bıktırıyoruz.

ilteber
Автор

Gelişmişlik açısından farkı görebiliriz. Çocuklara baktığınızda beslenmenin önemi de ortada her şey ulaşılabilir ve ucuz.

byrascal
Автор

Bu dünyanın adaletine edeyim bir yanda bu güzellikler bir yanda ekmek kuyrukları bir yanda savaşlar ...Bu arada yaptığın program ve interview lar harika, marketler,araba fiyatları ve boş işlerden daraldığımız noktada Barış Manço gibi işin kültürel ve yaşam kısmına girmen takdir edilecek bir durum.Yolun açık olsun takipteyiz.

cenkhan
Автор

Bir öğretmen olarak, oradaki sistemi bize böyle şeffaf bir şekilde dile getirdiğin için ve spontane gelişen sohbetlerde zeka dolu muazzam sorular sorduğun için tebrik ediyorum seni, yolun açık olsun adamım, bu işin sonuna kadar hakkını veriyorsun.

ugurcankazan
Автор

İzmir Bornova dan selamlar.Bornova'da okuyup büyüdüm.Dokuz Eylül Üniversitesi'nden mezun oldum.Bizim etkinliklerimiz genelde Halk Oyunları olurdu.Bu kadar stressiz ve güzel okul hayatımın olmasını isterdim.Ortaokul da üç kere Sbs ye girip YGS-LYS ye girip bunların stresini yaşayıp üstüne lise sonda iken 3 gün staj 2 gün okul 2 gün dershane şeklinde 1 gün bile mola vermeyip çalışıp stresli bir dönemden geçtim.Amerikan öğrencilere gıpta ettim.Umarım bizim Milli Eğitim Sistemimiz daha güzel yerlere gelir, öğretmenlerimiz ders saatini geçirmek için derse gelmezler ...Öğretmenlerine gerçekten bayıldım çok donanımlı ve nitelikliler...Darısı TR sisteminin başına.

AleynaŞevalKaya
Автор

Arda video için teşekkür etmek istiyorum çünkü bir müzik öğretmeni olarak kendi eğitim sistemimizle ilgili video boyunca karşılaştırma yapmama ve gelişim için düşünmeme vesile oldun.

Doğrusu eğitim hayatımı gözden geçirdiğimde bir öğretmenimin sınıfta söylediği bir söz aklıma geldi, ''ben çocuğumu sizlere emanet etmem, kendinize gelin'' demişti. Ki çok haklıydı. Videoda ki sisteme bakınca bir ekosistem görüyorum, çalışkan, azimli, mutlu, özgüveni yüksek bireyler görüyorum. Bizim temel problemimiz malesef tembellik, okuyan varsa üstüne alınabilir evet tembellik. Bizim özel liselerimizde yüksek lisans yapmış bir öğretmen bulamazsınız, çünkü öğretmen tembel çünkü özel okullarda sistem para üzerine dönüyor eğitim değil, devlet okullarında bir ihtimal diyelim fakat sistem yok. Öğrenciler tabletlerle telefonlarla vakit geçirmekten kendini geliştirmekten aciz, videoda tablet telefon gördünüz mü ? ben görmedim. Ülkemizde ailelerin okula destek olmak adına mangal yaptığını, şapka sattığını düşünebiliyor musunuz ? Hayır düşünemiyorum kimse burnundan kıl aldırmıyor. Bir müzik öğretmeni kaç enstruman çalabilir ? Kendimi hariç tutarak söyleyebilirim ki eğitim fakültelerinde, yani iş işten geçmişken, mezun olmaya 4 yıl kala eğitimi verilen max 4-5 enstruman mevcut, fakat tembellik aralarından belki 1 tanesini çalabilmeye imkan sağlıyor Çünkü müzik Öğrencisi dersi henüz geçme derdinde, öğretmen olmak onun için belki de mecburiyet ?

Neyse, Kameraya karşı kekeleyen tek bir çocuk gördünüz mü ? Sosisli yerken röportaj veren çocuğu gördünüz mü ? Eli cebinde, ağzında yemek varken konuşuyo falan, disiplinden bihaber, çok rahat çok profesyonel. Fakat onlar için disiplin karşındakiyle konuşuren ki hal ve hareketlerle ilgili değil, eğitim ile ilgili. Evet bizlerin bir ahlak etiği var fakat bu etik çocuğu özgüvenden mahrum bıraktığında, basit bir alet olan mikrofonu gördüğünde küçük dilini yutmasına ve boynunu bükmesine sebep olacaktır.

Öğrencilerim arasında ''ailem bana güvenmiyor'' diyeni mi ararsın, sen müzisyen olmalısın dediğimde ''ailem izin vermez'' diyeni mi ararsın, voleybol, basketbol, yüzme, tenis, enstruman dersleri gibi okulda yapması gereken etkinlikleri haftanın 7 gününe yayıp çocuklarını makine gibi çalıştıranı mı ararsın, Okulda öğrenemediğini binlerce lira verip dersanede öğreteni mi ararsın. Bir çocuk, gelecekte bürüneceği kimliği kendisi seçmeli, bu kabiliyet küçük yaşta oluşturulmalı ve bu sayede kendisinin ve ülkesinin geleceğine keyfini bozmadan ve en iyi biçimde hazırlanmalı. Yani kısaca, eğitim sistemimiz okullardan, ailesine, öğrencisine, denetimine, yöneticisine kadar, ÇÖP.

Özetle hep birlikte, bu sistemin bir parçası olmamız gerekirken, ''devlet'' diyerek sıyrılma kolaylığından vazgeçip, önce kendimizden başlayarak, çalışkan, azimli, mutlu, özgüveni yüksek bireyler yetiştirebileceğimiz ekosistemler kurmadıkça, IQ ortalaması düşük bir ülke olarak olduğumuz yerde sayacağız.

mustafagedikli_
Автор

Şu Amerikan İngilizce aksanına bayılıyorum. ❤

barlasakbulut
Автор

Sıkıcı ortadoğu vloglarından sonra ABD vloğunu sabırsızlıkla bekliyordum zaten. Şimdi çok eğleniyorum. 🤞🤠

boraustunoglu
Автор

Böyle bir yerde okursan ne anksiyeten olur ne gelecek kaygın. Bir de bizim ülkemizdeki gençlere bakın resmen hayatları, gençlikleri çalınıyor. O da yetmiyor gelecekleri de çalınıyor... Benim zamanımda da (2005) daha ortaokuldan başlıyorduk dersaneye gitmeye, saat akşam 7'de eve geliyorduk sonra ders çalışma kapanış... Hafta sonları da yine dersane. Sonra lise başlıyor hurra yine aynı curcuna. Üniversitesi falan derken sonra iş bulma sıkıntısı başlıyor. O bitiyor bu sefer ev, araba alabilecek miyim, evlenebilecek miyim, çocuk yapabilecek miyim hep kaygı hep kaygı... Öldükten sonra da mezar yeri kaygısı var...

BarbarossaTheOcean
Автор

Birçok youtube seyyahından USA videosu izledim hepsi gerçekten sıkıcıydı. Seninkiler de öyle olur sandım ama şu anlık gerçekten muhteşem akıcı gidiyor.

muratozturk
Автор

Adamlar bu hayatı yaşıyor vallahi bir adamlara bak bir de bize bak. 🤷‍♂️

boraustunoglu
Автор

Türkiye'de o kadar eğitim gördüm şu küçük çocuklar kadar aktiviteye dahil olmamışımdır Türkiye'de sosyal alanlar az yönlendirme yok hayattan tokadı yiye yiye öğreniyoruz hayatı sonra kendimize geliyoruz bir bakıyoruz ki gençlik bitmiş😢

ÒmerFc-wc
Автор

Güzel ve hayatın içinden bir bölüm olmuş, dışardan görmek her gidenin yapabileceği bir şey ancak böyle yerel halkla iletişime geçmek çok daha öğretici.

gokhanncobann