vwo B 14.2 A - Raaklijnproblemen bij cirkels

preview_player
Показать описание
Pas op, er zit nogal wat onuitgewerkte wiskunde in vooral het laatste voorbeeld in het boek. Deze video laat uitgebreid zien wat er allemaal van je wordt verwacht.
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

U bent oprecht een held, met name omdat u rekening houd met hoe de leerling denkt. Zonder u was ik er niet uitgekomen! (Daarnaast legt u ook echt heel goed uit)
merci

marnix
Автор

Van harte bedankt. Ik had altijd gedroomd over een goede docent als jou in Nederland te hebben. Blijkbaar is dat vrij lastig met het lerarentekort!

sugerflakes
Автор

29:12, waarom keert u weer terug naar de afstands formule en gaat u niet gewoon die b invullen bij de formule die je had gesubstitueerd?

sour
Автор

Bij 19:55 waarom kiest u ervoor om k: y = ax + b te doen en niet ax + by = c?

Tanguylecoutre
Автор

Hoi Bob, ik heb een vraag over opdracht 29a uit het boek. Na het vinden van de lijnen x + y = 3 en x - y = 3, gaat het antwoordenboek de afstanden van M1 en M2 tot k berekenen. Ik vraag me af waarom eerst xM1 gelijk wordt gesteld aan p, en waarom ze vervolgens yM2 gelijk stellen aan q. Toen ik de opdracht maakte ging ik juist xM2 gelijk stellen aan q, waardoor ik M2(q, 3+q) kreeg. Het boek maakt er juist M2(q+3, q) van. Kunt u mij misschien uitleggen waarom dit op deze manier moet?

niks
Автор

Ik vroeg mij af of je bij elke vraag waar je de afstandsformule nodig hebt en de a, b, c onbekend zijn natuurlijk gebruik mag maken van k: y = ax + b dus ax -y + b = 0, of zijn er alleen specifieke gevallen waar het mag? 🙏🏼 (dus ook als er bijv. staat stel de formule van lijn S op in de vorm ax + by = c mag je dan beginnen met ax -y = -b ? (Want waarom bestaat die andere vorm dan en zeggen we niet altijd ax -y = -b ipv ax + by = c) bedankt voor uw zeer goede filmpjes!!

Ps-killer
Автор

Hey Bob,

Ik vroeg mij af of u misschien een andere manier heeft om zulke vragen in hoofdstuk 14 op te lossen (vergelijking van raaklijnen opstellen). Ik dacht zelf aan impliciet differentiëren, alleen heb je daarvoor een raakpunt nodig. Dan kan je heel gemakkelijk de raaklijn op stellen door het raakpunt in te vullen, alleen heb je die telkens in hoofdstuk 14 niet. Dus, dat gaat niet werken helaas. Ook iets met poollijnen had ik in gedachte. Misschien dat u een andere handigheidje heeft, zonder gebruik te maken van de afstandsformule steeds :) Groetjes

agron