Elektrikli Traktör ve Otomobil ile İlgili Detay Bilgi

preview_player
Показать описание
Avantaj ve Dezavantajları Detaylı Olarak Anlatıldı.
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

MÜKEMMEL ANLATIM, KUSURSUZ . SAGOLUN HOCAM.

mustafakarabas
Автор

Kütüphane-kitap arka planlı içeriklerden yılmıştık. Bu iyi geldi.

SuperSerial
Автор

Sinan hocam endişeleriniz konusunda size katılıyorum. Ancak elektri araç konusu hassasiyeti bildiğim kadarıyla fosil yakıtlı araçların emisyon değerleri yüzünden küresel ısınmaya etkilerinden ileri geliyor. Yoksa kıymetli madenler konusunda dışa bağımlı Avrupa ülkeleri (üstelik fosil yakıtlı araçlar konusunda 100 yıllık bir bilgi birikimleri olmasına rağmen) elektrikli araçlara geçişi bu kadar destemezdi. Depolama teknolojilerinin ciddi bir atılma ihtiyacı olduğu doğru, zaman içinde sektörün bu tarafa kayması ve harcanan arge paralarının artmasıyla yeni ve yenilikçi çözümlerin geleceğini düşünüyorum. 70'li yillarda 8 litrelik motorlardan 100-150 hp güç alınınca mutlu olunduğu zamanlardan bugün 1 litre motorlardan 200 hp güç alındığını unutmamak lazım. Evet maliyetler yüksek, sıkıntılar var ama küresel ısınma konusunda adımlar atılmaz ve emisyonlar düşürülmez ise sonuçları çok çok daha ağır olacağı aşikar, hatta yasıyoruz her geçen yılda. Milyonlarca insanın açlık, susuzluk ve kuraklıktan öldüğü, yer değiştirmek zorunda kaldığı bir gelecektense bazı sıkıntıları göze alıp zaman içinde çözüm üretmek daha mantıklı geliyor sanırım. Nükleer enerji elektrik üretiminde tek seçenek gibi görünüyor gelecekte. Sonuçta yenilenebilir güneş ve rüzgar enerjisinde de ciddi miktarda kıymetli maden kullanılıyor ve bu madenlerde de Çin'in ciddi bir hakimiyeti var. Ama belki de yakın gelecekte soğuk füzyon belki de astroid madenciliği gibi devrimsel teknolojilerle bugün imkansız görünen problemler çözüme kavuşacak. Önemli olanın Dünya bir devrimin eşiğinde iken treni kaçırmamak ve pozisyon almak olduğunu düşünüyorum. Evet bir anda fosil yakıtları tamamen terk edip elektrikli araçlara geçmek mantıksız olsa da, gerekli alt yapıyı kurup 100 sene önceki hatayı yapmamak ve bu devrime bir şekilde kıyısından köşesinden hazır olmak, bir yerlerinde bulunmak gerekiyor. Yok sayarsak, bu iş olmaz dersek 100 sene sonra olacağımız yer yine belli maalesef, saygılarımla.

crackingforce
Автор

Nadir element bulduk. İnşallah işleriz de ihtiyaçlarımızı karşılayabiliriz.

SuperSerial
Автор

Sa hocam her gün video bekliyorum:))) ihmal etme hocam

harunozturk
Автор

Lityum iyon pilinin lityum rezervleri tüm dünyada kullanıldığında maks 30 senelik gelecek hidrojen yakıt pilinde yaşasın FULL CELL TECHNOLOGYİES

davincininvinci
Автор

Hocam çok yakışıklısınız. Hayranınızım.

aysedemirkol
Автор

Hocam videoyu ilgi ile izledim. Mevzuuyu net olarak ortaya koymuşsunuz. Şarj meselesini üretici firma şöyle çözmeyi planlıyormuş, devlet destekli 1 megavatlık rüzgar güneş şebeke ile şarj olan konteynerlar kurmayı planlıyorlarmış. Fakat orda da akü sistemi olacağı için rantabl olmayacağını düşünüyoruz. Bu depolama sorunu süper kapasitörlerle çözülebilirmi acaba. Ankara da süper kapasitörlerden batarya üreten bir fabrika kuruldu 37 milyon dolarlık bir yatırım. Burdaki hammadde karbon, bol miktarda ülkemizde mevcut. Karbondan grafene dönüşüm ile ilgili, proseslerde akademik çalışmalar yapılıyor ülkemizde. hemde zararsız bir batarya. çözüm süperkapasitörler olabilirmi acaba?

mgazi
Автор

Selamun aleyküm, ben de fosil yakıt sevenlerdenim. Avrupa'da çoğu ülke 2035 den sonra yanmalı motora izin vermeyeceklerini açıkladı. Siz ise 150 sene daha petrol vs kullanılacak diyorsunuz. Nasıl olacak?

Hammsell