Κ. Καστοριάδης: Ψευδοχάος, χάος και κόσμος (20/02/93, ηχητικό)

preview_player
Показать описание
Διάλεξη που έδωσε ο Κορνήλιος Καστοριάδης στην Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μετά από πρόσκληση του τομέα Φιλοσοφίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, στις 20 Φεβρουαρίου 1993.

Η διάλεξη αυτή, περιλαμβάνεται στο βιβλίο "Ανθρωπολογία, Πολιτική, Φιλοσοφία, πέντε διαλέξεις στην βόρειο Ελλάδα" του Κορνήλιου Καστοριάδη, εκδόσεις ΥΨΙΛΟΝ (2001), με τον τίτλο: "Ψευδοχάος, χάος και κόσμος".

Λόγω τεχνικού προβλήματος από την φθορά του μαγνητικού υλικού, η διάλεξη δεν κατέστη δυνατό να αναρτηθεί ολόκληρη. Λείπουν περί τα 20 λεπτά από την κυρίως διάλεξη, και αλλά τόσα από τις ερωτήσεις-απαντήσεις που ακολούθησαν.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο του δημοσιογράφου Σωτήρη Ζήκου.

Ψηφιοποίηση-επεξεργασία: Σπύρος Αμοιρόπουλος
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Εξαιρετική δουλεια! Σπάνια αρχεία ανεκτίμητου πλούτου. Ευχαριστώ πολύ

mitsospapas
Автор

Ραβδος χρυσού, το συγκεκριμένο ηχητικό. Μοναδικός διανοητής, aνεπανάληπτος γνώστης της ιστορικότητας της φιλοσoφίας, πνεύμα που λείπει, εντός του σύγχρονου πλαισίου της εξηλιθίωσης.

stratoseleftheriadis
Автор

Ευχαριστ😊 τον εαυτό μου και κομπάζω που δύναμαι να σε ακούω, κρίμα που δεν σε γνωριστήκαμε για να σου έφτιαχνα το αμάξι και να σου εξηγούσα μερικά πράγματα. Ο καθένας μας δεν είναι υπεύθυνος για αυτό που είναι και γι'αυτό που δεν είναι.

dietrich
Автор

Καστοριαδης ο μεγαλύτερος διανοητής σε όλη την ιστορία της ανθρωπότητας για οποίον έχει την δυνατότητα να κατανοήσει την πραγματικότητα χωρίς δόγματα και ιδεοληπτικες παροπιδες.... Αθάνατος παντα πολύ μπροστά όχι απο την εποχή του αλλά και μερικούς ακόμα αιώνες....

X-rz
Автор

Ακόμα και δεν συμφωνείς σε όλα μαζί του σε μαθαίνει να σκέπτεσαι μέγιστος δάσκαλος

obihboroobihboro
Автор

Ειναι ατυχές το γεγονός οτι δεν ανταμωθήκαμε, να σου εξηγούσα τον ρόλο των 'σημείων στίξεως' της ελληνικής γλώσσας και την προσφορά τους στην εξέλιξη των υπολογιστών που τόσο συχνά αναφέρεις.

VangelisMouhtsis
Автор

Ε μα ναι, υπαρχει μοντέρνα θεωρία που να μην την έχει πρωτοπει Γάλλος;

stevelamprou