HIZLI OKUMA YALAN MI! (Hızlı Okuma Eğitimi Mümkün Mü?)

preview_player
Показать описание

Hızlı Okuma Teknikleri Hakkında konuştuk. Hızlı okumanın altında yatanları ve hızlı okuma kavramına başlamadan önce nelere ihtiyaç var onları irdeledik. Hızlı okuma eğitimi ve hızlı okuma dersleri konusunu ele aldık. Hızlı okuma kursu öncesi yapılması gerekenleri inceledik. Hızlı okumak için ne yapmalıyız. Hızlı okuma nasıl geliştirilir bu konuları ele aldık.
#hızlıokumaeğitimi #hizliokuma #hızlıokumakursu

Hızlı okumak mümkün mü gibi sorulara cevap verdik. Gerçekten hzılı okumanın koşullarını ele aldık.

Erkut Ergenç ile Youtube Kişisel Gelişim Kanalı Hoş Geldiniz. 15 Yıllık Kişisel Gelişim Uzmanı ve Mesleki Eğitim Uzmanı Olarak Tecrübelerimi bu kanalda sizlerle paylaşıyorum. Kişisel Gelişim, Girişimcilik, Liderlik, Pazarlama ve Yönetim Konularında Çektiğim Videolarımı Takip Etmek İçin Kanalımıza Abone Olmayı Unutmayın :)
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Teşekkürler bilgilendirme çok iyi en azından öncelikle ne yapılması gerektiğini öğremdim.

birsencesur
Автор

böyle bir ülkede okumayla ilgili bu kadar çok video çekmeniz takdire şayan

nietzschedusunuyor
Автор

Benim gözümün tekinde katarak var. Uğraşıyordum işte hızlı okumayı başarmak için. Göz egzersizi vs yapıyordum. Derken bir anda 1 paragrafı hızlı okumayla okudum. İrisim basketbol topu gibi sekti. Sıfır abartı. Korkutucuydu. O an hiç kıpırdayamadım. Bir daha mı tövbe😄😄 Yok asla bir daha denemeyeceğim. Göz egzersizlerini tekrar yaparım ama amacım daha geniş görmek için. Göz hızını arttırmak için. Ben okurken iç okumayı ve hızlı okumayı karıştırdım. Örneğin bir cümlenin sonunda "dedim" yazıyor. İç sesimle okumuyorum. Beynim okuyup geçiyor. Benim aklımda böyle daha iyi kalıyor. Göz problemi olan ve hızlı okuma yapıp önermeyeni de duydum. Bu arada gerçekten de okuyunca hızlanıyorsunuz. Okudukça, zamanla ve hep okuyunca ister istemez hızlanıyorsunuz.

nightcoretr
Автор

Bu aynı sey gibi hocam, dün fitnesse yazilan biriinin 5 6 yıl bu işle uğraşanlar gibi 1 ay süre içerisinde aynı seviyeye gelmek istemesi gibi ...

burakyavas
Автор

Ben atıyorum paragraf çozuyorum hızlı okuyorum aklımda tabiki aylarca kalmayacak insan tekrar etmediği şeyi kolay unutur hızlı ya da yavaş alakası yok bence

duygutuncay
Автор

Çok gerçekçi yorumlar. Teşekkürler emeğiniz için...

sinangunes
Автор

Okuma kavramına katkı olmuş.. Ağzına Sağlık..

Автор

bunun bı tekniyi farmı nasıl aklımda kalır hocam saygılar

AhmetNas-spzh
Автор

Dinlediğim en mantıklı açıklamaydı hocam🙂teşekkürler.

guneyegidenada
Автор

2.35 işte ben de tam bunun peşindeyim. Uzun süreli hafızada kalarak nasıl okuruz. Yani nasıl verimli okuruz hocam?

aydandogaltas
Автор

benim gözlerim çok iyi geliştirdim hocam şimdi beyin ile ilgili kısımdayım bir site, program var mı ?

thfe
Автор

Video özetle ne diyor? Hızlı okuma teknikleri daha iyi anlamak, akılda daha iyi tutmak için işe yarar mı?

janecopperfield
Автор

Diksiyon gelişimi için sesli okumak iyidir. Lakin ben sessiz okuyunca daha bir çok anılıyorum sanki, sesli okumaya nazaran. Böyle bir sey var mı, yani kişiden kişiye değişkenlik olur mu?

Ker_emm
Автор

Çok teşekkür ederiz erkut hocam.. okumaya başlamak dileğiyle ☺

zuleyhagurer
Автор

Merhaba size bir sorum olacak. 17 yaşındayım ve kendimi geliştirecek her türlü şeyi yapmaya çalışıyorum. Sizin bu yaşlarda ne yaptığınızı ve şimdi bu yaşa dönseniz neyi değiştireceğinizi bilmek isterdim.

halilibrahimdagdibi
Автор

Okumak her haliyle güzeldir. Hayatı sorgulatır, cevaplar aratır, çözümler üretir. Kitap okumak zihini sürekli açık tutar. Hayata farklı pencerelerden bakmayı sağlar. Yani akillda kalmıyor falan filan diye birşey söz konusu değil. Sizin o unutuyoruz dedikleriniz unutlmiyor aslında nasıl yemek yiyoruz, su içiyoruz vücut bunları alıyor özümsuyor gıda haline getiriyor işte okduklarimizda öyle unutulur dedikleriniz zamanı geldigin de pat diye çıkar ağızdan. Yani fazlada kasmaya gerek yok.

gokhankarabacak
Автор

olaya daha gerçekçi bir şekilde yaklaştığınızı düşünüyorum.. teşekkürler :)

MsBoss-dwwl
Автор

Emeğinize, ağzınıza sağlık. Yine dopdolu bir video olmuş. Hocam “retrieval practice” ya da “active recall” diye tabir edilen çalışma yöntemleri hakkındaki düşünceleriniz neler?

canererdem
Автор

Kriz stres gibi zamanlarda hızlı okuma daha iyi oluyor. Acil kitap seçimlerinde, sınavlarda. Hızlı okuma taramadır hocam. Bugün sınavda birkaç soruyu genel göz taramasıyla çözebildiğimi farkettim. Okurken okuduklarımı unutacağımı sandım ama öyle olmadı. Şıklardan paragrafa tekrar döndüğüm zamanlarda aradığımı daha çabuk buldum. Sınavın sonuna doğru bunun farkına vardım. Genel bakış için kalemi arada sırada elden bırakmak gerekiyormuş. İlk defa bu sınavda böyle bir farkındalık edindim. Türkçe'nin geçen senelere göre daha zor olduğunu söylüyorlar. Seviyenin yükselmesi de buna neden olmuş olmuş olabilir.

ismailgokhansahin
Автор

ama ben 25 yaşındayım bı kitabı iki üç defa okuyorum aklımda kalmiyor sanki okumamış gibiyim bitiriyorum

AhmetNas-spzh