Γιατί τα τουρκικά drones Bayraktar οπλισμένα με πυραύλους αέρος-αέρος δεν είναι... σοβαρή υπόθεση

preview_player
Показать описание
Η Τουρκία πρόκειται να σημειώσει ένα ακόμη ορόσημο στο πρόγραμμα UCAV, καθώς σχεδιάζει να ενσωματώσει στο τελευταίο της drone Bayraktar Akinci έναν εγχώριο πύραυλο αέρος-αέρος
---------------------------
Αναφορές ισχυρίζονται ότι το υπό ανάπτυξη Beyond Visual Range (BVR) AAM Gokdogan θα ενσωματωθεί στο Akinci, το οποίο θα λειτουργεί ως σημαντικός πολλαπλασιαστής δύναμης, υποστηρίζοντας άλλες αποστολές αεροπορικής απαγόρευσης και αεράμυνας.
Ο Gürcan Okumuş, Γενικός Διευθυντής της TUBITAK-SAGE, μίλησε στη Daily Sabah, «Με αυτούς τους πυραύλους, στοχεύουμε να βλέπουμε χωρίς να μας εντοπίζουν και να μπορούμε να χτυπήσουμε από μακριά. Θα είναι πολύ πιο εύκολο για εμάς να το κάνουμε αυτό με τους πυραύλους μας. Η υψηλή τεχνολογία δεν μοιράζεται εύκολα μεταξύ των χωρών. Δεν είναι δυνατόν να αποκτηθούν εύκολα από το εξωτερικό μέσω μεταφοράς τεχνολογίας. Επομένως, το αποτέλεσμα κάθε έργου εδώ είναι ένα νέο επίτευγμα».
Ωστόσο, εκτός από τις χώρες μικρής και μεσαίας δύναμης με ασθενέστερες αντιλήψεις για στρατιωτικές απειλές και πιθανώς να πολεμούν μη κρατικούς παράγοντες με φθηνά drones, οι πιο σημαντικοί στρατοί θα βρουν ελάχιστη χρήση για drones με AAM μεγάλης εμβέλειας.
Η υστέρηση ελέγχου από τον σταθμό και η εξάρτηση από την απομακρυσμένη ανθρώπινη παρέμβαση για τη λειτουργία εξασφαλίζει μια σταθερή ζωντανή ζεύξη δορυφόρου-ραδιοφώνου που μπορεί να χακαριστεί με συστήματα Ηλεκτρονικού Πολέμου (EW).
Το drone πρέπει να έχει εξαιρετικά αυτόνομες δυνατότητες για να ξεπεράσει αυτή την ευπάθεια.
Δεύτερον, το οπτικό πεδίο, τόσο οπτική όσο και κάλυψη ραντάρ, του drone θα ήταν ελάχιστο. Τα drones χρησιμοποιούνται παραδοσιακά για αποστολές αέρος-εδάφους, ρόλος που θα παραμείνει κυρίαρχος για τις επόμενες δεκαετίες.
Οι περιορισμοί σχεδιασμού του αεροσκάφους δεν μπορούν να φιλοξενήσουν συστήματα ελέγχου πυρός που εκτελούν αποστολές αέρος-αέρος, αναγνώριση, επιτήρηση και επίθεση αέρος-εδάφους. Ένα UAV/UCAV μεταφέρει ήδη δέκτες GPS, δορυφορικές συνδέσεις και βαριά ηλεκτρο-οπτικά συστήματα.
Συνεπώς, το καλύτερο που μπορεί να κάνει ένα UCAV με ικανότητα AAM είναι να αναλάβει έναν ρόλο αντι-drone, αλλά το να είναι σε θέση να αμφισβητήσει τα αεροσκάφη που πετούν γρήγορα είναι ακόμα αρκετές δεκαετίες μακριά.
--Η αναβάθμιση που προσφέρει το Akinci
Το Akinci εξακολουθεί να είναι μια σημαντική βελτίωση σε σχέση με το Bayraktar, με την Τουρκία να έχει διδαχθεί από τις αδυναμίες του φθηνού μη επανδρωμένου αεροσκάφους μαζικής παραγωγής TB-2 Bayraktar.
Νωρίτερα αυτό το μήνα, το Akinci εκτόξευσε έναν πύραυλο LGK-82 που κατευθυνόταν με λέιζερ – στην πραγματικότητα, ένα κιτ καθοδήγησης βομβών που μετέτρεψε τις απλές βόμβες σε βλήματα.
Η πτήση στα 30.000 πόδια επικύρωσε επίσης την τηλεμετρική καθοδήγηση και τα ηλεκτροοπτικά της συστήματα. Η δοκιμή πραγματοποιήθηκε ημέρες αφότου το Akınci ολοκλήρωσε μια δοκιμή βολής με τα εγχώρια εξελιγμένα πυρομαχικά KGK-SIHA-82 (φτερού-υποβοηθούμενο κιτ καθοδήγησης) – επίσης σχεδιασμένο από την TUBITAK-SAGE.

Κεφάλαια:
0:00 - Εισαγωγή
0:10 - Είδηση
2:21 - Η αναβάθμιση που προσφέρει το Akinci
3:11 - Αποφώνηση

----------------
Όλες οι τελευταίες ειδήσεις στο site:
-----------------
--------------
-Videos animations, maps, used:
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

τελικα κανετε διαφιμιση στα τουρκικα drone

nik.m.splagounias-handmade
Автор

Τα ντροουνς είναι συμπληρωματικά 4 γραμμής.Αεροπλανα, πυροβολικό, ελικόπτερα, και μετά τα ντροουνς τα οποία είναι για συγκεκριμένους μικρούς στόχους.

forciusego
Автор

To akinci ειναι μεγάλο, ακριβό και χωρίς τις επιτυχίες του TB2. Για το bayraktar μπορεί να πει κανείς ότι συνδυάζει χαμηλό ίχνος ρανταρ με καλές επιτυχίες σε χαμηλό κόστος. Άλλωστε χρησιμοποιούνται από πολλές χώρες drones σε ρόλο βομβαρδισμού και κατασκοπίας. Αλλά drone σε ανταεροπορικό ρόλο προς το παρόν υστερεί πάρα πολύ. Καλά κάνουν οι Τούρκοι και το εξελίσσουν, αναπτύσσουν τεχνολογία όσο να'ναι, αλλά προς το παρόν κανείς δεν παίρνει Akinci παρά TB2. Φαίνεται ποιο έχει ρόλο στις τρέχουσες εξελίξεις και ποιο όχι.

jackdonith
Автор

Έτσι πρέπει να κάνουμε και εμείς.Να φύγουμε επιτέλους από τά uav καί να πάμε στα ucav.

georgestafilarakis
Автор

Toso megala Drows me katholou stealth dinatotites ine San ena aeroplane tou defterou pagosmiou Pou ehi na andimetopisi sinhrona aeroplane ke andiaeroporika sistimata 🤣🤣🤣

alexandroshoulis
Автор

Πετάνε 50000 πόδια εκεί δεν φθάνουν. Τα αντιαεροπορικά λόγω
Χαμηλού βάρους γερή 8 ρουρεκες
Πατάμε μέχρι 50 ώρες .
Ένα πολεμικό λόγω βάρους δεν μπορη να έχει και καυσημα και βόμβες .

tasosspentzosy