Τα πιο τρομακτικά πειράματα στην ιστορία της επιστήμης. ΣΥΜΠΑΝ 25

preview_player
Показать описание
Το πείραμα «σύμπαν 25»
Από το 1960 έως το 1970, ο Johns Calhoun επανέλαβε το ίδιο πείραμα 25 φορές, γι’ αυτό μάλιστα το πείραμα είναι γνωστό ως «Σύμπαν 25».
Από την ευημερία, πιο εύκολα πηγαίνεις στα πάθη, από την αντιξοότητα πιο εύκολα στην αρετή Μπέικον Φράνσις.
#Universe 25 #Σύμπαν25 #uhutv
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Οι πόλεις που ζούμε ήταν παγίδα. Ποντικοπαγίδα. Τα διαμερίσματα που ζούμε κλουβιά. Ποντικοκλουβιά. Όταν έναν ζωντανό οργανισμό τού μειώνεις τόν ζωτικό χώρο, ξεκινά να έχει τέτοιες συμπεριφορές ίδιες μέ τών ποντικών.
Οι πόλεις που ζούμε δέν είναι φυσική εξέληξη.
Είναι εσκεμένα φτιαγμένες έτσι ώστε ο άνθρωπος να απομονωθεί καί να γίνει πιό ευάλοτος και υπάκουος.

athanasiosalexatos
Автор

Πολύ ωραίο βίντεο.. νιώθω σαν αυτά τα ποντίκια που δεν έχουν κάποιο σκοπό.. ταυτιστηκα πραγματικά 💯👊✌️

Nickterridas
Автор

Οχι δεν μου ηρθε ειδοποιηση....Φοβερο...

ΑΥΡΑ-πχ
Автор

Από άρθρο του Newsbeast

Το ημερολόγιο έγραφε 9 Ιουλίου 1968 όταν οχτώ λευκά ποντικάκια τοποθετήθηκαν σε ένα παράξενο κουτί στο Εθνικό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας του Μέριλαντ, ένα κουτί που έμοιαζε περισσότερο με δωμάτιο και ονομάστηκε «Σύμπαν 25»
Τον Μάιο του 1970, λίγο λιγότερο από δυο χρόνια από την έναρξη του πειράματος, γεννήθηκε το τελευταίο μωρό της αποικίας. Μέχρι το 1973, είχε ψοφήσει και το τελευταίο ποντίκι του Σύμπαντος 25.

Από χρήστη του Twitter

Ο Τζον Κάλχουν επανέλαβε το ίδιο πείραμα άλλες 25 φορές και κάθε φορά το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο.

Όλοι αρέσκονται στη διάγνωση και όχι στη θεραπεία, παραπονιόταν ο δρ Κάλχουν που υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει τα πειράματά του το 1986 και πέθανε εννιά χρόνια αργότερα μόνος και ξεχασμένος.

Απορία: Το πείραμα ξεκίνησε το 1968 και ολοκληρώθηκε το 1973 (σύνολο 5 χρόνια). Εάν επανέλαβε το πείραμα άλλες 25 φορές θα χρειαζόταν άλλα 125 χρόνια.


Νομίζω ότι κάποιος που ήθελε να βλάψει τη μελέτη και τον Calhoun ξεκίνησε πριν από πολλά χρόνια το παραμύθι ότι επαναλήφθηκε 25 φορές ώστε να υπάρχουν αμφιβολίες για τα αποτελέσματα της και τσιμπήσαμε όλοι οι υπόλοιποι (κι εγώ την πρώτη φορά που διάβασα άρθρο στο διαδίκτυο πίστεψα τις άλλες 25 φορές). Συνοπτικά: έγινε το πείραμα αλλά μόνο μία φορά (τουλάχιστον μέχρι την δημοσίευση της εργασίας)

chatzi