Cum poți termoizola corect? Buleli în construcții - BONUS

preview_player
Показать описание

Am zis că la 100 de likes postăm continuarea clipului anterior. Problema e că ne-am pus la somn cu 50 și nea-m trezit cu plus 300. Dacă ai digerat cu bine mămăligile în construcții și mai vrei desert, atunci hai să vezi continuarea problemelor de termoizolare a pereților - în episodul 4 din buleli în construcții - sfaturi despre termoizolare corectă, alături de colegul de breaslă Vlad Ciobanu de la Zecaph.
_________________________

Nu uita sa ne urmărești și pe:

Material realizat de Marius Soflete, Darius Bogdan si Vlad Florea.
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Deseert 🤓 😍 Foarte bine spus in concluzii, ai pus punctul pe "i". Totul e un ansamblu : materiale de calitate, corect alese, compatibile intre ele, meșteri instruiți + multă răbdare, multă atenție la rosturi si imbinări plus manoperă plătită bine. Ghidurile de montaj ar fi mai utile video :D

DanielaHobaj
Автор

Foarte bune sfaturile tale! La mai multe!

stifman
Автор

1Tencuita casa si indreptata. 2 Ferestrele trebuie montate la nivelul peretelui la exterior. 3 Vata bazaltica de 20 cm minim. Spor la case pasive! Marius tine-o tot asa!

vargchris
Автор

Abia astept sa vina urmatorul video. Imi face viata mai activa vazand videourile tale. Merci!

emanueldutu
Автор

Cele mai tari videoclipuri, le urmaresc cu drag cu foaia si pixul langa mine ca nu cumva sa uit un detaliu ❤🙏

SimonaMustatea
Автор

Mulțumesc, acest episod a răspuns la întrebările mele de la ultimul material. Multa bafta și inspirație!

gabrieltalnaci
Автор

Si eu mă gândesc cu groază la mâna de lucru. Pentru a mă apuca de casă, folosind tot ce am învățat/ văzut la voi...ohoo ce muncă de lămurire o să am 😆 Categoric voi apela la arhitect. Multă baftă și mulțumim!

georgeburlacu
Автор

Foarte bine punctat! Treaba nu iese bine cu echipe prost platite si/sau in graba, in stilul haida-haida, hopa-hopa!
Vlad: "bomba cu ceas, economisesti acum, platesti toata viata" 👍

NovingAIR
Автор

Te felicit pentru ceea ce faci. Sunt niste video f bine din care poti sa inveti multe. As dori daca poate sa faci niste video in care sa ne areti fizic cum se izoleaza o fundatie, o fatada si un acoperis. Cap coada cu ce materiale ai folosit chiar si marca ca pana la urma pe om il intereseaza sa iasa bine...si ieftin...dar nu tot timpul ce este ieftin este si bun. Studiez si eu pentru ca sper ca anul viitor sau celalalt sa ma apuc si eu de treaba la casuta mea. Tine-o tot asa. 🥳🥳🥳

animatevideo
Автор

😂 câte.defecte am văzut de când vă urmăresc... la plimbare prin oraș. Întîmplător locuiesc aproape de casa d-lui arhit. Varga din Sf.Gheorghe unde ați filmat. Vizual pot face diferențe fără a fi în domeniu. 🥰🤟

georgeburlacu
Автор

Foarte important. Eu nu m-aș plictisi în a asculta🙂😊🙋‍♂️

christianmiller
Автор

Salutare. Este ok materialul ca și prezentare a bulelilor dar ar trebui să faceți în paralel imaginile cu așa nu și cum trebuie făcut altfel este doar critică care nu este constructivă. Așa că eu aș fi văzut emisiunea de genul: exemple de "așa nu" și imediat exemplul cu "așa trebuie făcut" că un client să știe și el și să verifice meseriașii și să ii tragă de mânecă daca nu fac cum trebuie treaba pentru că mulți clienți dau banii (atâta cât se cere) și nu ăla decât la final ca nu au făcut ce trebuia făcut. Pentru o emisiune viitoare aș propune ceva de genul: un zid de cărămidă câteva plăci de vata minerală, un meseriaș bun și să arate cum se pune în operă: cu gletiera (ce mărime de dinți), cu locul de prindere al diblurilor speciale și cum eliminăm riscul de punte termică acolo. Dacă se face izolația din 2 plane (10cm si 5cm) care se pune primul, cum se face teserea între ele și mai ales cu ce materiale se prinde pe cărămidă și respectiv un strat pe altul. Apoi în aceași emisiune cum se tencuieste direct ca să nu strici izolația și să obții efectul termic. Asta recomand eu să faceți (ca un om care vrea sa isi construiască o casă eficientă energetic) pentru că este plin yotube-ul de filme cu critică, ce să nu se facă dar nimeni nu arată cum este cu adevărat corect... La fel si pentru modul de punere în operă al fundațiilor cu izolație si hidroizolație și așa mai departe. Sunt foarte puțini în România care își permit și vor să facă o casă pasivă (motiv costuri) sau din lemn așa că mai să facem întâi case în standard A (cum trebuie corect făcute) iar de acolo este mai ușor de ajuns la case pasive în timp. Sunt doar sfaturi, apreciez mult munca pe care o depui și cum ziceam eu ma documentez pentru a putea construi în maxim 1 an (sunt la capitolul hârtii și autorizații) o casă cel puțin eficientă energetic cât mai aproape de pasiv. Cu respect, ing. Mihai - Sibiu

mikyboy
Автор

Bună ziua urmăresc cu interes tot ceea ce faceți. FElicitări atât pentru forma cât și pentru conținut. Ce părere aveți despre tehnologia izodom(AMVIC)?

andreimag
Автор

*Multumim domnilor pt toate video-urile utile ! De asemenea, am o rugaminte: Dle Marius S. dvs cum v-ati face o casa de la cap coada, ce materiale ati folosi ? Sunt sigur ca multi ar dori o astfel de informatie.* 😍🤗

DangeRadidas
Автор

Sunt tare curios daca sunt constructori dispusi sa faca o treaba atata de bine. Cunoasteti constructori in Timisoara care sa aibe notiunile astea si sa fie constienti ca executia lucrarilor de izolatie necesita timp si multa atentie? Foarte faine clipurile. Mersi mult.

stineanalexandru
Автор

Foarte fain episodul, multumim pentru informatii!
As avea niste intrebari:
1. O zidarie pentru o casa noua ar trebui intotdeauna tencuita inainte sa fie termoizolata(sau depinde de calitatea executiei zidariei, de cat de drept e zidul, etc)?
2. Lipirea termoizolatiei(polistiren sau vata bazaltica) trebuie sa aiba loc tot timpul cu un strat continuu, sau in anumite situatii se pot folosi si "mamaligi"(in fisa tehnica a producatorului apare montajul cu "mamaligi" + de jur imprejur pe placa de izolatie)?
3. Tot timpul trebuie pus un dop de polistiren/vata bazaltica peste dibluri? Daca da, aceste dopuri vin la pachet, sau trebuie formate manual din materialul termoizolatiei?

szilardantal
Автор

Mulțumim foarte folositor..Va urma și un episod cum se montează corect ferestrele ??

sorinmargarit
Автор

Buna ziua, tot respectul pentru ceea ce face-ti 👏🏼👏🏼👏🏼
Intrebarea mea ar fi.. la casele existente ( vechi ) care nu au termoizolatie si membrana hidroizolatoare la nivelul fundatiei.. ar mai merita o astfel de investitie la nivelul soclului ?
Dar daca avem pe peretii exteriori polistiren de 10 cm si fatada este deja trasa cu plasa/tinci sau dupa caz structurata ( se poate suplimenta cu polistiren inca 15-20 cm ?
Daca da trebuie dat jos tinciul/structurata ?
Multumesc 🤝

patakigabriel
Автор

Felicitari pentru informatiile oferite. Cand prezentati un clip legat de izolarea (ruperea termica) unui balcon din beton armat sau a scarilor exterioare?

catalincostache
Автор

Domnilor, ar fi o idee să faceți cursuri cu aceste teme. Numai bine!

mihaibobei