Πώς να βελτιστοποιήσετε τον σκληρό σας δίσκο στα Windows 10 - Για αυξημένη ταχύτητα και απόδοση

preview_player
Показать описание
Με την πάροδο του χρόνου, τα αρχεία στον σκληρό σας δίσκο κατακερματιστούν και ο υπολογιστής σας επιβραδύνεται επειδή πρέπει να ελέγξει πολλά μέρη στη μονάδα δίσκου για αυτά τα κομμάτια. Για να λειτουργεί ο υπολογιστής σας πιο αποτελεσματικά, χρησιμοποιήστε το ενσωματωμένο εργαλείο στα Windows για ανασυγκρότηση αυτών των αρχείων. Δείτε πώς και πότε πρέπει να το κάνετε.

Τα Windows 10, όπως τα Windows 8 και τα Windows 7 προηγουμένως, ανασυγκροτούν αυτόματα τα αρχεία σας σε ένα πρόγραμμα (από προεπιλογή, μία φορά την εβδομάδα). Ωστόσο, δεν εκτελείται πάντα με συνέπεια, οπότε αν παρατηρήσετε ότι τα αρχεία χρειάζονται περισσότερο χρόνο για φόρτωση ή θέλετε απλώς να κάνετε διπλό έλεγχο κάθε μήνα περίπου, μπορείτε να δείτε πόσο κατακερματισμένη είναι η μονάδα δίσκου στα Windows.

Σημείωση για τους δίσκους στερεάς κατάστασης (SSD): Οι SSD λειτουργούν διαφορετικά από τους παραδοσιακούς μηχανικούς σκληρούς δίσκους. Η συμβατική σοφία είναι ότι οι SSD δεν χρειάζεται να ανασυγκροτηθούν και κάτι τέτοιο μπορεί επίσης να καταστρέψει τη μονάδα δίσκου. Ωστόσο, τα Windows ανασυγκροτούν SSD μία φορά το μήνα, εάν είναι απαραίτητο και εάν έχετε ενεργοποιήσει την Επαναφορά Συστήματος. Αυτό δεν είναι κάτι που πρέπει να ανησυχείτε, διότι η αυτόματη ανασυγκρότηση προορίζεται να επεκτείνει τη διάρκεια ζωής και την απόδοση του δίσκου σας.

Έτσι, με SSD, απλώς αφήστε τα Windows να κάνουν τα πράγματα και μην ανησυχείτε για ανασυγκρότηση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο Optimize Drive παρακάτω για να κάνετε μια γενική βελτιστοποίηση της μονάδας, συμπεριλαμβανομένης της αποστολής της εντολής TRIM για τη βελτιστοποίηση της απόδοσης. Αυτό όμως δεν κάνει μια παραδοσιακή ανασυγκρότηση στο SSD.

Αυτό το σεμινάριο θα ισχύει για υπολογιστές, φορητούς υπολογιστές, επιτραπέζιους υπολογιστές και tablet που χρησιμοποιούν το λειτουργικό σύστημα Windows 10 (Home, Professional, Enterprise, Education) από όλες τις υποστηριζόμενες κατασκευές υλικού, όπως Dell, HP, Acer, Asus, Toshiba, Lenovo και Samsung.
Рекомендации по теме