Ελληνικό UAV HERON παρακολουθεί το τουρκικό πλοίο Marmara - Voanews: “πολεμικά παιχνίδια στο Αιγαίο”

preview_player
Показать описание
Έρχεται πολύ “καυτή” περίοδος στο Αιγαίο-Τα ελληνικά νησιά δεν είναι αμφισβούμενες περιοχές αλλά ελληνική επικράτεια
------------
Κεφάλαια:
0:00 - Εισαγωγή
0:11 - Πολεμικά παιχνίδια στο Αιγαίο
2:24 - Αποφώνηση

Ελληνικό UAV heron παρακολουθεί από κοντά το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Tubitak Marmara, που κινείται μεταξύ Χίου και Σάμου, σε μια προσπάθεια να αποκωδικοποιηθούν οι τουρκικές προθέσεις στην περιοχή αυτή.

Σήμερα επικρατεί μια σχετική ηρεμία στο Αιγαίο, η οποία μπορεί να "σπάσει" ανά πάσα ώρα και στιγμή από τις εξόδους τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών.

Επίσης, το γνωστό αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων, με αφορμή το μπαράζ των τουρκικών παραβιάσεων, αναφέρει εκτός όλων των άλλων ότι αναμένεται “να συνεχιστούν τα πολεμικά παιχνίδια στο Αιγαίο", δίνοντας το στίγμα των προθέσεων των Τούρκων τον επόμενο μήνα αλλά και το καλοκαίρι.

"Μέχρι τότε, και όσο οι σχέσεις της Τουρκίας παραμένουν προβληματικές με τη Δύση, στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες προειδοποιούν ότι η Ελλάδα θα πρέπει να βρίσκεται σε εγρήγορση για περισσότερα πολεμικά παιχνίδια σε αμφισβητούμενες περιοχές στο Αιγαίο”, τονίζει το ίδιο.

Οι Τούρκοι ολόκληρη την προηγούμενη εβδομάδα υλοποίησαν εκατοντάδες παραβιάσεις του ελληνικού εναερίου χώρου, ενώ τουρκικά μαχητικά πέταξαν πάνω από κατοικοιμένα ελληνικά νησιά, παραβιάζοντας εκτός όλων των άλλων και την συνθήκη της Λωζάνης.

Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις έχουν όλο το νόμιμο δικαίωμα όχι μόνο να αναχαιτήσουν τα τουρκικά F-16, αλλά εάν αυτά δεν “υπακούσουν”, ακόμα και να τα εξουδετερωθούν μέσα στα πλαίσια της νόμιμης άμυνας επί εθνικού εδάφους που απειλείται αφού τα τουρκικά μαχητικά πετούν οπλισμένα.

Το αμερικανικό πρακτορείο αναφέρει ότι “ Ελλάδα και Τουρκία, δύο μέλη του ΝΑΤΟ, έχουν εδώ και καιρό διαφωνίες για τα δικαιώματα σε αέρα και θάλασσα, στο πλούσιο σε πετρέλαιο και ορυκτά Αιγαίο Πέλαγος.

Η διαφωνία οδήγησε σε καθημερινές περιπολίες και αποστολές αναχαίτισης της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, κυρίως σε αμφισβητούμενο εναέριο χώρο γύρω από ελληνικά νησιά που η Τουρκία έχει επανειλημμένα ισχυριστεί ως δικό της, αρνούμενη κάθε είδους παραβίαση.

Οι ειδικοί, οι πολιτικοί και οι στρατιωτικοί αξιωματούχοι ανησυχούν τώρα από την ξαφνική αύξηση των επικίνδυνων υπερπτήσεων, ειδικά μετά την πολλά υποσχόμενη συνάντηση μεταξύ Μητσοτάκη και Ερντογάν τον περασμένο μήνα.

Η αμφισβήτηση των αξιώσεων για το Αιγαίο έφερε Ελλάδα και Τουρκία σε μια επικίνδυνη αντιπαράθεση πριν από περισσότερες από δύο δεκαετίες, αναγκάζοντας τις Ηνωμένες Πολιτείες να παρέμβουν για να αποσύρουν και τις δύο πλευρές από το χείλος ενός πολέμου. Η Ελλάδα προέτρεψε την Άγκυρα να παραπέμψει τη διαφορά στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, αλλά η Τουρκία έχει επανειλημμένα αρνείται”, καταλήγει το άρθρο μεταξύ άλλων.

Συστηματικά, εδώ και μεγάλο διάστημα οι Τούρκοι προσβάλλουν το αναφαίρετο δικαίωμα της Ελλάδος να έχει στρατό στα νησιά της ενώ οι ίδιοι εξοπλίζουν συνεχώς της 4η στρατιά ( Αιγαίου), ενώ τώρα μιλούν για πτήσεις τουρκικών μαχητικών στον χώρο της παράνομης “Γαλάζιας Πατρίδας”.

Η Τουρκία δείχνει συνεχώς τις κατακτητικές προθέσεις της για τα νησιά μας στο Αιγαίο, αφού με διάφορες ανυπόστατες θεωρίες, όπως αυτές των "γκρίζων ζωνών" και "της γαλάζιας πατρίδας", αμφισβητεί την κυριαρχία μας σε αυτά. Εσχάτως όλοι οι υψηλόβαθμοι Τούρκοι αξιωματούχοι έχουν ξεκινήσει μία "εκστρατεία" με στόχο την αποστρατικοποίηση των νησιών μας.

Οι αντιπρόσωποι της Τουρκίας, αντιτάσσονται εδώ και χρόνια και να πιέζουν το ΝΑΤΟ ώστε να μην αναγνωρίζεται ελληνική στρατιωτική παρουσία στην Λήμνο, κάτι που έγινε με θέμα τις Επικοινωνίες και τις Υπηρεσίες Πληροφοριών (NCIA) [ACP 100 NS-1 (Q) και ACP 117 NS-1 )] που ανήκουν στο Δίκτυο της συμμαχίας, λόγω αναφορών σε ελληνικές φρουρές στη Λήμνο, ενώ άσκησαν βέτο σε ένα διάγραμμα του ΝΑΤΟ αποκαλύπτοντας ελληνική στρατιωτική παρουσία στα «αποστρατιωτικοποιημένα» νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Οι Έλληνες Αξιωματικοί έχουν χαρακτηρίσει όλα αυτά τα τουρκικά αιτήματα και επιχειρήματα στο ΝΑΤΟ, ως έωλα και απαράδεκτα, και ισχυρίζονται συνεχώς, ότι η Σύμβαση του Μόντρε του 1936 σχετικά με το καθεστώς των Στενών, είχε αλλάξει και το καθεστώς των νησιών.

Το σίγουρο είναι μέσα στον παραλογισμό της τουρκικής νεο-οθωμανικής φιλοσοφίας που διακατέχει σήμερα πολλούς Τούρκους, ότι η Ελλάδα θεωρείται ως η χώρα στόχος για την υλοποίηση του τουρκικού ονείρου περί “Μεγάλης Τουρκίας”, μόνο που όλα έχουν γυρίσει ανάποδα για το σημερινό στυγνό καθεστώς Ερντογάν και αυτό ίσως φέρει τελικά ραγδαίες εξελίξεις εναντίον της Άγκυρας από όλους τελικά.

-----------------
Όλες οι τελευταίες ειδήσεις στο site:
-----------------
#Ελλάδα
#Τουρκία
#Αιγαίο

==========
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Όσο αυτοί φτιάχνουν, παράγουν, δοκιμάζουν, προσπαθούν και τα καταφέρνουν μια χαρά, οι δικοί μας ασχολούνται με της δημοσκοπήσεις. Σε σύγκριση με τον Ερντογαν είναι πολύ μικροί.

vaggelisgalatsi
Автор

ΣΤΑ λόγια του αέρα τά ακούμε από το 1984

mavridisnikolaos
Автор

Τί δικαίωμα έχουμε; Να ρίξουμε.δεν το βλέπω.

konstantinoskesanlis
Автор

να προσεχουμε μην μπουν στην αθηνα και δεν τους παρακολουθουμε πολεμικα παιχνιδια στην τουρκια μερια δεν γινεται θα λερωσουν μερικοι τα μπειμπι λινο

anamaked
Автор

Are you going to let them still take information from our seas ? We are just watching like they are cruse ships? What is the matter with you? WAKE 🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷💕

kathybonanni
Автор

Ta lathoi Pou kanoun oi kivernisis ton telefteon 30 hronon tha mas feroun se Poli diskoli thesi..

alexandroshoulis
Автор

Ναι έρχεται καταιγίδα με χιόνια και βροχές και ενδέχεται και χαλάζι

vasilispatsiouras
Автор

Στον τομέα τον drone είμαστε δραματικά κατώτεροι, και από ότι έχει φανεί αυτά μετράνε

alexandrospeppas