Atatürk'ün kadınlara verdiği değer #atatürk #tarih #shorts

preview_player
Показать описание
Atatürk belgeseli►

Atatürk belgeseli
Mustafa Kemal Atatürk hayatı
Atatürk ve halk
Seçme, seçilme hakkı
Mustafa Kemal Atatürk kimdir?
Atatürk ve Çankaya
Atatürk'ün manevi çocukları

Oynatma Listeleri:

Bilim, Teknoloji Videoları►
Biyografi Serisi►
Dünya Tarihi►
Kişisel Gelişim►
Gezegenler Serisi►

#atatürk #tarih #shorts

Web sitesi►

Aydınlık yarınlara katkı sağlamak için kanala katılabilirsiniz►

Holosen Instagram hesabını takip edin►
Holosen TikTok hesabını takip edin►
Holosen Twitter hesabını takip edin►
Holosen Threads hesabını takip edin►

Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Hun ve Göktürklerde kadın eşitti. Hatta ülkeyi beraber yönetirlerdi

paradas
Автор

Aklıma atan ne yapıyordu diyen kadın geldi

CyberLora
Автор

sonra kadının biri çıkıp bize bu hakkı verdiği için tayyi beye teşekkür ederim desin

tursuhanm
Автор

Mustafa kemal Atatürk'ün bu kadar mükemmel olmasını kabullenemeyenler köşelerinde aglayabilirler

kardelenfb
Автор

Bize özgürlüğü, kula kul olmamayı, cumhuriyeti ve nice hakları veren Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e helal olsun.

TeskilatiMahsusa
Автор

Ey kahraman Türk kadını! Sen yerde sürüklenmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın. MUSTAFA KEMAL ATATÜRK❤

nevinvural
Автор

Anadoluyu arap rüzgarından kurtaran
büyük Kemal Atatürk❤

Qmesut
Автор

Ben böyle bir Adamı sevmeyeyim de kimi seveyim. Canımın içi Büyük Atam. Herseyimi sana borçluyum Tek Aşkımsın Babamdan Babasın Herseysin benim için Vazgeçilmezsin.

aysekucuk
Автор

huzur içinde uyusun ATAM, sonsuz saygı, sevgi ve özlemle...

dr.azizee
Автор

Yav bir insan nasıl bu derece kusursuz olabilir. Ezik erkeklere ADAMLIK dersi vermiş. Ben kolay kolay ağlamam fakat şu dönemde Atamızın bu tür hikayelerine denk geldiğimde şu anki iktidarın ülkemizi soyup soğana çevirmesiyle birlikte Gençliğe Hitabe'nin dizeleri aklıma geliyor. Atamızın mirasına sahip çıkamadığımız için utanç duyuyor ve ağlıyorum. 😔

alenciftci
Автор

Bunu bilmeyip yada unutup esareti için oy veren özgürlüğünü verenlere dúşman olan bazı kadınlara acıyorum

drn
Автор

Bu adamı anlayamadık anlamayacağız, Nur içinde yatsın

urbanforever
Автор

Işte Atatürk Farkı, ileri görüşlü tam bi Lider di ❤

sevgibilgic
Автор

Bir kadın olarak senin torunun olmamdan daha gurur duyduğum birşey olmadı❤

Ada-dtdc
Автор

*Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. Bu millete çok şey öğretebildim ama onlara uşak olmayı bir türlü öğretemedim. Yurtta sulh, cihanda sulh. Sizlere saldırmanızı değil, ölmenizi emrediyorum.*

Shadow_Editz
Автор

🇹🇷🇦🇿

Çok lider çok padişah geldi geçti fakat bir lider vardı ki dünyada,
O geldi ama hiç bir zaman geçmedi ve o hep kaldı .
Nerede mi kadı ?
insanların yüreğinde kaldı .

Mekanı cennet olsun demeyeceğim çünkü zaten mekanı cennet .
Ama ben,
Atatürk olmasaydı türkiye şimdi bir Afganistan ölmüştü ( ki Osmanlı zamanında öyleydi ) derim .

Bir Atatürk evladı olduğum için çok gururluyum .

erolaras-xqsu
Автор

aslında Hun ve Göktürklerde kadın ve erkek eşitti. Ülkeyi beraber yönetirlerdi. Kaanlar harbe gittiklerinde eşleri tek başlarına ülkeyi yönetiyorlardı diye biliyorum.

yagmurtemel
Автор

Ata'mızın Hayatı (istemeyen okumasın)

babasının ailesi 14-15. yüzyılda Anadolu'dan bölgeye göç etmiş olan Kocacık Yörüklerindendir. Bazı yabancı kaynaklara göre ise babasının ailesinde Arnavut veya Slav kökenli Müslümanlar olabilir. Ali Rıza Bey öncelikle dini vakıfları denetleyen bir memur olarak çalışmış, 93 Harbi öncesinde 1876-77 yıllarında yerel birliklerde gönüllü teğmen olarak görev yapmıştır. Zübeyde Hanım ile evlendikten sonra Selânik'te gümrük memurluğu ve kereste ticaretiyle meşgul oldu.
Annesi Zübeyde Hanım, 1857 yılında Selânik'in batısındaki Langaza'da çiftçi bir ailede doğmuştur. Annesinin kökeni ise Karaman'dan Rumeli'ye gelen Türkmenlerdendir.
Ali Rıza Bey ile Zübeyde Hanım 1871 yılında evlendi ve Ali Rıza Bey'in babasına ait olan Yenikapı, Selânik'teki eve yerleştiler. Atatürk, bu çiftin çocuğu olarak rumî 1296 (miladî 1880-1881) yılında Selanik'te doğmuştur. Samsun'a çıktığı 19 Mayıs tarihini doğum günü kabul etmiştir. Fatma, Ömer, Ahmet, Naciye ve Makbule adlı beş kardeşinin ilk dördü küçük yaşta ölmüştür.Öğrenim çağına gelen Mustafa'nın hangi okula gideceği konusunda annesi ile babası arasında anlaşmazlık çıkmıştı. Annesi Mustafa'nın Hafız Mehmet Efendi'nin mahalle mektebine gitmesini istiyor, babası ise o dönemki yeni yöntemlerle eğitim yapan seküler Mektebi Şemsi İbtidai'nde (Şemsi Efendi Mektebi) okumasını istiyordu. En sonunda önce mahalle mektebine başlayan Mustafa, arkadaşının suçunu üstlenmesi neticesinde yediği falaka cezası sebebiyle bir daha bu okula gitmek istememiştir. Birkaç gün sonra Şemsi Efendi Mektebine geçti.
Atatürk, okul seçimindeki bu kararı için hayatı boyunca babasına minnettarlık duymuştur. 1888'de babasını kaybetti. Bu arada Zübeyde Hanım, Selânik'te gümrük memuru olan Ragıp Bey ile evlendi.
Mustafa, seküler bir okul olan ve bürokrat yetiştiren Selânik Mülkiye Rüştiyesine kaydoldu. Ancak muhitindeki askerî öğrencilerin üniformalarından da etkilenerek annesinin karşı çıkmasına rağmen 1893'te Selânik Askerî Rüştiyesine girdi. Bu okulda matematik öğretmeni Yüzbaşı Üsküplü Mustafa Sabri Bey, ona anlamı "mükemmellik, olgunluk" olan Kemal ismini verdi
Fransızca öğretmeni Yüzbaşı Nakiyüddin Bey (Yücekök), özgürlük düşüncesiyle genç Mustafa Kemal'in düşünce yapısını etkiledi. 1895'te sınıf dördüncüsü olarak mezun oldu. Mustafa Kemal Kuleli Askerî İdadisine girmeyi düşündüyse de ona ağabeylik yapan Selânikli subay Hasan Bey'in Manastır'daki eğitimin daha iyi olduğu yönündeki tavsiyesine uyarak 1896'da Manastır Askerî İdadisine kaydoldu.Manastır Askerî İdadisi okulunda Fransızca öğrendi. 19 Nisan 1897'de başlayan Osmanlı-Yunan Savaşı'na gönüllü olarak katılmak istediyse de hem idadi öğrencisi olduğu için hem de 16 yaşında olduğundan dolayı cepheye gidememiştir.

Kasım 1898'de Manastır Askeri İdadisinden sınıf ikincisi olarak mezun oldu. 13 Mart 1899'da İstanbul'da Mekteb-i Harbiye-i Şahaneye girdi. Harbiye'ye girdikten iki ay sonra sınıf çavuşu oldu. Birinci sınıfı 27., ikinci sınıfı 11., üçüncü sınıfı 549 kişi arasından piyade sınıf sekizincisi (1317 - P.8) olarak bitirdi ve 10 Şubat 1902'de piyade mülazım (bugünkü ismiyle Teğmen) rütbesiyle kurmay subayların yetiştirildiği Harp Akademisine girmeye hak kazandı.
Harp Akademisi'ndeyken arkadaşları ile birlikte hükûmetin yönetimi ve politikaları konusunda fark ettikleri eksiklik ve hataları açıklamak için elle yazılmış bir gazete çıkardılar. 11 ocak 1905 yılında kurmay yüzbaşı rütbesiyle mezun oldu.

mükemmelyıldızlarofficial
Автор

Asigim Atatürk'e nasılda kadınları düşündü . ❤

maviokyanus.
Автор

Her şey için teşekkür ederiz Ata'm

ReMisa