Shimano Di2 synchro shifting

preview_player
Показать описание
Sähköinen vaihteensiirtojärjestelmä mahdollistaa muutakin kuin täsmällisen vaihtamisen. Shimano Di2 mahdollistaa esimerkiksi erilaisia vaihtamismoodeja, joiden mukaan vaihteensiirtäjät toimivat.

Synchro shifting moodissa yksillä vaihdevivuilla hoituu sekä taka- että etuvaihtajan liikkeet. Muokattavissa olevan vaihdekartan avulla ajaja voi ohjelmoida tarkan välityssuhteen, jolla Di2 automaattisesti vaihtaa isolle eturattaalle vaihtaessaan ylöspäin, tai pienelle eturattaalle vaihtaessaan alaspäin.

Semi synchro shifting moodissa jäjestelmä kompensoi takavaihtajalla etuvaihtajan auheuttamaa porrasta välityssuhteessa. Ajaja voi konfigroida kuinka monen rattaan yli kompensointi kuhunkin suuntaan ketjua siirtää.

Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Todella hyviä vinkkejä.Täytyypä kokeilla!

pekkakamarainen
Автор

Näistä videoista oppii aika paljon kaikkea. Kiitos jälleen kattavasta videosta :)

Mixsu
Автор

Syncro shift on kyllä hyvä, ketju pysyy aina suorassa sen avulla. Vanhoilla mekaanisilla eturattaan vaihtaminen jäi itselläni aina viime tippaan ja ketju oli usein vinossa. Kiitos erinomaisesta ja havainnollisesta videosta!!

tove
Автор

Taas oppi uutta ja nyt puoliautomaatti mode käytössä ja kyllä toimii fiksusti. Kiitos videosta t: Laiska manuaalien lukija, Tuore Di2 käyttäjä :)

vesastrand
Автор

Aivan mielettömön hyviä pätkiä.. Kinnostavaa ja hyödyllistä . Kiitos näistä...

TheOnnimanni
Автор

3x7 vaihteistolla vaihdan sähköisen kaltaisesti samaan aikaan etu- ja takaratasta. Sitä pitää tosin harjoitella, koska välitykset ovat ristissä, mutta niissä pääsee välistä etsimään sopivaa vaihdetta.

LauriAP
Автор

Itse tuli laitettua e-tubella niin, että vasemmasta kahvasta molemmista vaihdeliipaisimista vaihde menee pienemmälle ja oikealta isommalle ja tämä yhdistettynä täyssynkroininti-moodiin, niin on ajo helppoa. Ei haittaa, vaikka kädessä olisi millaiset hanskat

Simppali
Автор

Näitten uusien Di2 vaihtajien kanssa tuli ensimmäistä kertaa vastaan tilanne jossa saattaa joutua käyttämään tietokonetta ennen kun vaihtaa uuden ketjun. Ainakin omassa fillarissa oletuksena on kun ketju on pienemmällä eturattaalla niin takavaihtaja ei mene pienemmälle takarattaalle vaan jättää kahden rattaan turvavälin. Eli jos haluaa käyttää sitä perinteistä ketjun pituuden määritystä eli etäisyyttä rissoihin niin e-tube softalla pitää muuttaa asetuksista rajoitukset.

lehtjug
Автор

Teen tätä itse manuaalisilla vaihteilla. Eli joskus painan peukaloilla esim molempia vaihtajia yhtäaikaa. Edestä isommalle ja takaa pienemmälle. Oman pyörän vaihteen oppii tuntemaan aika hyvin ja tietää miten pitää vaihtaa missäkin tilanteessa.

mattiloponen
Автор

Nyt tulee ehkä vähän tyhmä kysymys, mutta se johtuu vaan siitä, että olen viime vuodet ajanut takavetoista nojapyörää ja koska niissä on niin pitkä ketjulinja, niin ei tarvitse välittää etu/taka ratasyhdistelmistä. Ja melkein kaikissa mun pyörissä on ollut tosi iso eturattaiden koko ero, eli iso hyppäys pienen ja ison rattaan välillä. Tästä johtuen ei yleensä etuvaihtajaa ole saanut ihan täydellisesti säädettyä. Mutta se kysymys:
Miltä tuollainen automaattivaihtaja tuntuu käytössä? Eikö se eturattaan vaihto tule hieman yllättäen siinä automaattimoodissa? Siksi siis tätä ihmettelen, kun omissa pyörissä pitää aina hieman eri tavalla valmistautua eturattaan vaihtamiseen vs. takavaihtaja.

TheVelomobileChannel
Автор

Kiitos hyvä video ja sain sitä mitä halusin

kaisawickstrom
Автор

Mykistävän kaunista katsella, mun isä on ajanut joskus 70-80 luvulla aivan automaattista pyörää, en tiiä mikä se sitten on ollut mutta vaihteet ovat olleet täysautomaattiset xd

kuukkelisti
Автор

Hei olisiko mahdollista tehdä video normivaihteiden päivittämisestä sähköisiin, mitä pitää huomioida.
Kiitos jo etukäteen😊

kirkasaarikoski
Автор

Loistavaa, tätä syncro hommaa olen odottanutkin, ehkä seuraavassa fillarissa di2. Vielä kun saavat tuohon "ecopenninvenytys"-moodin, joka optimoi siten, että rattaiden kuluminen olisi tasaista, joten koko takapakka olisi valmista kauraa, kun pakanvaihdon aika. Nyt mekaanisissa tietyt rattaat on kovemmalla käytöllä.

randonpyorailija
Автор

Tekniikka kehittyy. Saa nähdä koska ihminen ja polkupyörä on kytketty yhteen niin että fillari kerää (esim. aktiivisuusranneke tms) ihmisestä dataa ja tekee vaihteensiirtopäätökset sen mukaisesti. Automaattisesti pienempää vaihdetta silmään kun ylämäki edessä tai syke nousee liian korkealle. Olishan nuo jo nykytekniikalla täysin mahdollisia toteuttaa.

YPO
Автор

Tuleekohan koskaan pyöriin automaattivaihteet. Tarkkailee esim. sykettä ja kadenssia ja vaihtaa sen perusteella.

Mersuharrastaja
Автор

onko muuten kokemusta siitä, että syncroshiftin asetukset muuttuisivat itsekseen? Mulla akku simahti kesken lenkin pari päivää sitten, ja lataamisen jälkeen tuntuu siltä, että asetukset olisivat erilaiset kuin ennen: saan olla aika kevyellä takarattaalla ennen kuin systeemi tiputtaa eturattaan pienemmälle. Oon myös miettinyt, syökö syncroshift akkua normaalia enemmän, kun olen tänä kesänä saanut ladata sitä noin 900 kilsan välein. Tai todennäköisesti akku alkaa vain olla vanha (5 v)

tove
Автор

Voitko tehdä videon lasten edullisista ja laadukkaista pyöristä?

katiniemenmaa
Автор

Luet ajatuksiani: Juuri edellisenä päivänä lenkillä tuli poljettua pitkät pätkät sellaista tasaista tai lähes tasaista maastoa, ettei oikein mikään vaihde ollut kovin pitkään sopiva. Aina joko tuuli tai maasto pakotti vaihtamaan vaihteita edestakaisin, ja juuri sillä välitysalueella että piti sahata eturattaalta toiselle jatkuvasti. Sitten kun sai tarvittavan liikesarjan lihasmuistiin, niin maasto muuttuikin sen verran, että piti taas vaihtaa metodia. Ärsyttävää. Silloin tuli mieleen että näinköhän DI2:ssa olisi automatiikka joka tämän hoitaisi puolestani, ja tässähän se vastaus tuli. Kiitokset siitä!

Haittapuoli toki on, että tuli tämä neuvo "pikkuisen" kalliiksi. :) Voisihan siitä selvitä etuvälityksiä johonkin suuntaan viilaamalla, tai parantamalla kuntoa sen verran että jaksaa ajaa kovempaa, jolloin selviää pelkällä isolla eturattaalla. Mutta uskon (tässäkin) teknologian voimaan, joten varmaan seuraavaan pyörään tulee "digivaihteet".

ismotoivonen
Автор

On kyllä tekniikka kehittynyt kun jopa jonkun tason automaattivaihteita on pyörissä. :) Tekis kyllä mieli testata jotain pyörää, jossa on tollaset vaihteet.
Tässä ois muuten pari kysmystä:
1. Miten se nobiili app toimii ja saiko sillä jotain extra juttuja siihen?
2. Onko yleisesti toiminut hyvin nuo vaihteet, eli voitko suositella tollasta pyörää, jossa on sähkövaihteet?
3. Pystyykö niitä vaihtajien nappien functioita "vaihtamaan"? (eli, että se tekisi eri toiminnon kuin se tekee normaalisti)?

allu