Almanya’da Neden Yaşanmaz? Kuzey Avrupa’nın En Yaşanmaz Ülkeleri

preview_player
Показать описание
Herkese #irlanda dan Selamlar Dostlar!

Bu videoda Almanya Başta Olmak Üzere Avrupa’nın En Yaşanmaz Ülkelerine değindim.

Video süresince bahsettiğim ülkeler şöyle;

- Almanya
- Belçika
- Danimarka
- İsveç
- Norveç
- İzlanda
- İngiltere ve
- İrlanda

Bu ülkelerde neden yaşanamayacağını hem sosyal hem ekonomik hemde kültürel yönden sebepleriyle bu videoda paylaştım.

Yurt Dışı Yaşam ve Yerleşme Planları yapanlar için keyifli ve yararlı bir video olabilir.

Herkese iyi seyirler, bir sonrakinde görüşmek üzere.

Kendinize iyi bakın! :)

ViDEO BÖLÜMLERİ

00:00 Yurt dışı Yaşam Gerçekleri - Yurt dışına yerleşmeli mi, yerleşmemeli mi?
01:03 Almanya'da Neden Yaşanmaz?
09:40 Norveç'te Neden Yaşanmaz?
10:23 Danimarka ve İsveçte Neden Yaşanmaz?
11:08 İzlanda'da Neden Yaşanmaz?
12:36 İrlanda ve İngiltere'de Neden Yaşanmaz? veya Hangi Ülke Daha iyi?
13:35 Kapanış ve Teşekkürler!
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

10 senedir polonyada yaşayan kidemli yazilim mühendisiyim. türkiyede de çok iyi işim ve gelirim vardi polonyada da aynı. yurtdışına bi gazla çıkmadım sadece bi fırsat geldi ve değerlendirdim, türkiyeden hiç öyle şikayetçi değildim. sonra türkiye sarpa sardi ve dönemedim. dönecem dediğim zaman türkiyedeki arkadaşlarim ailem inanilmaz tepkiler veriyorlar. onları suçlamıyorum. yurtdışında iki ay geçirmemiş insanların da gurbetçiliği anlamasını beklemiyorum. pandemiden beri geçici bir çözüm olarak işimin de imkan vermesiyle senede 6 ay türkiyeden remote çalışıyorum. yine de polonyada geçirdiğim 6 ay bana batıyor. ömrümü çürütüyorum gibi hissediyorum.
türkiye herzaman ekonomi ve yönetim olarak kötüydü. ben türkiyenin iyi olmasını zaten beklemiyorum. ister batsın ister bitsin ister pakistan olsun benim memleketim orası. türkiyede bıraktığım arkadaşlarıma bakıyorum aramızda da pek fark göremiyorum. yurtdışı bir ilüzyon. türkiyedeki arkadaşlarım evlenip çoluk çocuk sahibi olup terfiler alip ilerlerken yurtdışındaki arkadaşlarım sanki hayatlarını dondurmuşlar gibi, ilerleyemiyorlar. bana şimdi 10 senemi verebilseler çıkmazdım yurtdışına. gerek yok. sürünürsek beraber sürünürdük. söyleyecek çok şey var da kısa keseyim. norveç, isveç, danimarka gibi ülkelere turist olarak bile gitmedim gitmem. biz güneyliyiz. italya ispanya yunanistan malta kıbrıs bizlere uyar. güneyli olarak kuzey insanı da kültürü de parası da eksik olsun gerek yok.

KarmicKoala-iqut
Автор

Mesut Ozil uzerine cekilmis bir podcast var. Adam Almanyada dogmus buyumus, okumus, milli takimda oynamis, Turkiye de hic yasamamis. Bu adamin hala Almanyaya entegre olup olamadigini tartisiyorlar. Turkiyeden gelip Almanya Isvicre gibi ulkelerin yerel halkiyla kulturuyle kaynasamak cok zor. Isinizi yaparsiniz, paranizi alirsiniz ama yerli halk ile bellirli bir noktadan ileriye gitmeniz cok zor.

poll
Автор

İtalya dan selamlar. Söylediklerinize kesinlikle katılıyorum.Dogma buyume Antalyalı olup universiteyi burslu şekilde Avusturya viyanada okuyup bitirdim. 2008-2012 yılları arasında genc bekar ogrenci olarak viyana güzel imkanlar sundu ancak ırkçılıgı okulda ve sosyal hayatta hep hissettim. Zatan bir Antalya lı olarak viyananın kapalı yagmurlu havasıda pisikolojimi mahvetti. O zamanlar uygun fiyatlı oldugu ve bize ilgi gosterdikleri icin hep slovakya macaristan gibi ulkelere hafta sonu eglenmeye gecerdik.4 senelik viyana hayatımın en guzel günleri haftasonları Çek, slovakya ve macaristanda geciridiğim günleridir diyebilirim. Daha sonra rusca ogrenmek ve yuksek lisans yapmak icin Moldova ya tasındım. Moldova ekonomisi iyi olmayan ama insanların avusturya ve diger avrupa ulkelerine nazaran kücük seylerle ve az parayla mutlu olmasını bildiği bir yerdi. 5 senelik yuksek lisans ve iş hayatımı tamamlayıp askerliği bedelli yaptım. Daha sonra moldova asıllı İtalyan vatandası esimle tanısıp evlendik ve İtalya Udine şehrine tasındım. İngilizce, Almanca yı Turkiye de ogrenmistim. Daha sonra moldova da Ruscayı tamamladım ve italya da italyanca ögrendim. Toplamda 5 dili okuyup anlayıp yazıp akıcı sekilde konusabiliyorum. İtalya her ne kadar kültür olarak bize benzesede burada baska bir sorun var. İnsanların tembellegi, bürokrasinin aşırı yavas ilerlemesi, ve kimsenin hic birsey yapmak istememesi. Buradaki yabancı nufus genellikle işci yani kendi dukkanını Almanya ve diger avrupa ulkeleri gibi acmamış. Bir araba tamiri ortalama 2 ay suruyor oda tamirci sizi severse. Bircok devlet dairesi haftada 3 gun ve sadece 3 saat acık. Kimse çalısmıyor ve çalısmak istemiyor. Evinizde herhangi bir elektrik yada su gibi arıza oldumu aylarca tamirci bulamıyorsunuz. Butun magazalar ve dukkanlar oglen yaklasık 3 saat kapalı. Canınız saat 4 de yemek yemek isterse ac kalırsınız. Cunku restaurantlar 11-15 / 19- 22 saatlari acık. Burada calısanla işveren arasında bir kontrat yapılıyor. İlk olarak 6 aylık daha sonra sınırsız kontrat yada sizi isten cıkarmak zorunda.Zatan çalısan olmadıgı icin sınırsız yapıyorlar. O sınırsız kontratı aldıktan sonra patronun sizi işten cıkarma hakkı neredeyse yok cıkarırsa da cok buyuk tazminat oduyor. Bu yuzden personel kafasına gore davrnıyor cunku isten atılamayacagını biliyor. Musteriyle ilgilenmiyor keyfi olarak işini yapmıyor işe gelmiyor. 5 senenin sonunda eşimi de alıp Antalya ya tasındık. Bundan sonrada tatile bile avrupaya gitmeyi dusunmuyorum. Yazları Turkiye kısın da 1-2 aylık Asya tatili yapıyoruz. Gercekten Yurtdısına tasınmak yerine yurticindeki secenekleri bir gozden gecirin derim. Bence akdeniz veya egede sahil kenarında yasamak hic br avrupa kentine degisilmez. Ayrıca ırkcılık yada herhangi bir ayrımcılıga da maruz kalmazsınız.Herkese iyi gunler dilerm

aykutyurduseven
Автор

Ben heryerde yasarım. 18 yasından beri Almanyadayım, üniversite için geldim ve kaldım. Cok iyi Almanca ve İngilizce biliyorum. 2000 brüt ile işe başladım, sabrettim, master yaptım, kendimi geliştirdim, şu an 8500 brüt alıyorum. Almanyada yasanır, hem de cok iyi yasanır. Genelleme yapmak istemem ama ben de Türkiyede yasanmaz diyorum. Maddi yönden değil, türk toplumunun cahil ve ahlaksız olması nedeniyle.

tipebak
Автор

2003 senesinde 17 yaşimdayken isviçre'ye geldim ve hâlâ burdayim galiba ölene kadar da burada yaşayacağim samimiyetle söyleyebilirim ki burada yaşayan gurbetçilerin çoğunun psikolojisi bozuk, ikili bi hayat veya sahte bi hayat yaşiyoruz bedenimiz burda ama aklimiz memlekette, ha bu sene ha gelecek sene derken ömür tüketiyoruz.. 21 senedir burdayim ve bir tane isviçreli arkadaşim yok, akşam 6 veya 7den sonra sokaklar bomboş 10 sene yanyana çaliştiğin arkadaşinin evini bile bilmiyorsun insan iliṣkileri çok mesafeli ve çok sıkıcı, alman isviçreli ve avusturyalilarda şöyle bi yaşam düşüncesi var kimse beni rahatsiz etmesin, bende kimseyi rahatsiz etmeyeyim, ilginç insanlar bizim gibi değiller, bi kahve içmek için iki ay önceden randevu yapiyorlar... isviçreliler, almanlar, avusturyalilar ülkelerinde ki bütün olumsuzluklarinin sebebini yabancilar olarak görüyorlar yabanci derken " kara kafalilari" yani müslümanlari, çoğu zaman bunu insanin yüzüne söylüyorlarda... yurt dişina cikacak insanlar böyle şeyleri iyice enine boyuna düşünsünler gelmek kolay ama gitmek zor,

inangoeksungur
Автор

Ağzına sağlık kral söylediklerinin altına imzamı atarım ! Allah razı olsun.

bariskk
Автор

Mesut Özil'in bir sözü vardı "Kazandığımızda Almanım, kaybettiğimizde göçmen" bu her ülkede olacak bir şey değil ve bence çok ince ve önemli bir ayrıntı.

Frederick.Grant.Banting
Автор

Güntekin yine faydalı bir video yapmışsın. Doğru bir gözlem ile görüşlerini aktarıyorsun.
Dublin hariç oralarda Londra, Manchester, Liverpool, Glasgow ve Edinburgh'ta bulundum. Tabii dünyanın 50'e yakın diğer şehirlerinde de. (Avustralya hariç diğer kıtalarda) Ben yaşadıklarımı bu kadar güzel aktaramam. Sağlıcakla kal.

fuatfatihturkoglu
Автор

2. sınıf bir bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim. 3 yılı aşkın süredir taşınabileceğim ülkelerin araştırmasını yapıyorum. C1 İngilizce ve B1 Almancam var. İleride yabancı bir şirkette uzaktan çalışıp dövizle maaş alma fırsatı elime geçerse bile, ülkede kalmayı asla düşünmüyorum. Çünkü toplumsal olaylar ve siyasi-politik gündem artık çok yormaya başladı. Öyle bir durumda kesinlikle Portekiz-İspanya-İtalya üçlüsünü tercih edeceğim. Çünkü bu videodakilere %100 katılıyorum. Kimse önemsemiyor ama dil bariyeri, iklim faktörü, toplum yapısı, bunlar gerçekten çok önemli. Bu yaz tatilinde 2 aylığına Avrupa'yı gezdiğim seyahatte çok iyi anladım bunu. Fakat bu saydığım Güney Avrupa ülkelerinde de maaşlar çok düşük. Kuzey Avrupa denilince de açıkçası sadece Londra'yı denemeye değer görüyorum. Orası olmazsa direkt ABD veya Avustralya yolunu tutacağım. Benim gibi tüm genç arkadaşların yolu açık olsun

thecloudrazor
Автор

Merhaba 5 yildir Almanya'dayim. Lisans yapiyorum. Kesinlikle haklisiniz. Avrupa'da gelismis ülkelerin genelinde bizi igrenc bi sosyal hayat bekliyor. Kimse de sizin gibi gercekleri dürüstce anlatmadigi icin yeni göc edenlerin ezici cogunlugu hayal kirikligi yasiyor. Ben vatandasligi aldiktan sonra Almanya merkezli bi sirkete TR veya akdeniz ülkelerinden remote calismayi hayal ediyorum.Baska bi care de göremiyorum. Bu sekilde uzaktan calismak derece mümkün? Bununla alakali sahsi veya tanik oldugunuz tecrübelerinizi paylasirsaniz cok mutlu olurum.

cihatozkurt
Автор

Gerçekten o kadar net ve realist anlamışsınız ki hayran kaldım tebrik ederim..

mehmetdinc
Автор

Güntekin Bey, videolarınızı keyifle izlerken sizden bir ricam olacak. Bize Avrupa'da apartman kurallarını detaylı olarak anlatan bir video hazırlayabilir misiniz? Örneğin, Almanya apartman kuralları nelerdir. Daireye ilk girişte bu kurallar yazılı olarak bildirilir mi, kurallardan birine uyulmaz ise yaptırımı nedir, tolerans gösterilen durumlar nelerdir. Almanya apartman kuralları aşırı sıkı mıdır. Almanya, İngiltere veya İrlanda ile karşılaştırıldığında hangisinde apartmanda yaşamak daha rahattır. Herkes işe aynı saatte mi gider, farklı çalışma saatlerine, eve farklı saatlerde girip çıkmaya olan tolerans nedir. Gece kalkmaya ihtiyaç olursa nasıl çözüm bulunur, belli saatleri mi vardır, yoksa kimse kimseyle ilgilenmez mi. Türkiye'deki gibi her şeye karışan, her hareketinizi izleyen komşular var mıdır, yoksa kendinizi rahat hissedip aklınıza böyle şeyler gelmez mi. Gündüz müzik dinlemek ve hobi (model tren, lego, resim yapmak, piyano veya org çalışmak gibi) işleri yapabilmek ne kadar mümkündür, saatleri var mıdır. Elektrik süpürgesi kullanmak ve yemek yapmak gibi ev işlerinin saatleri var mıdır? Türklerin bu konularda yaşadığı zorluklar varsa içerikte bunlar da olabilir. Biraz detay verebilirseniz sevinirim, ne de olsa zamanımızın önemli bölümü de apartman dairelerinde geçiyor...

ktuzunalp
Автор

Degerli kardesim, gerçekten ilk defa bu konu ile ilgili tarafsız ve doğru bilgi veren bir video izledim, tebrik ederim seni.
Arkadaşlar Türkiye'de doğdu ise ve insan Almanya'ya para kazanip mutlu olmak icin geliyorsa mutlu olmasi imkansizdir. Bunun nedeni insanin ruhu memleketinde kalmasi, beden ruhsuz mutlu olamaz. Bu yüzden genelde, insanlar Alman ya da 10 yil calisip, bir yerlere geldigi vakit, mutlu olmuyorlar, beden ruhunu istiyor, o insanin bedeni burada yaşıyor ancak, ah vatan vah vatan deme nedeni, iste ruhunun vataninda olmasindandir. Allah Almanya kimseyi düşürmesin, insanin basina gelecek en kötü tuzak budur, arkadasi dinleyin, siz siz olun enerjinizi vatanimizin gelismesi icin harcayin. Almanya'nın Türklere ihtiyaci yoktur, Türklerinde Almanya ya ihtiyaci yoktur.

SC-fomh
Автор

13 yıldır Almanya'da yaşıyorum, çok dogru bir icerik. Akademisyen oldugum halde gördüğüm bazı davranislar, Türkiye'de özel sektörde herhangi bir is yapsaydım dedirtiyor her gün.

caglamsu
Автор

6:54 Hocam ilk giden Türkler bir iz biraksaydi bile almanlarin türklere bakis acisi degismeyecekti. Bundan eminim.

Monki
Автор

Yine çok güzel bir video olmuş Güntekin. Bilhassa çok yakın yaşadığın için İngiltere hakkında video gelir mi? Bir beyaz yakalı olarak merak ettiğim şu: İngiltere mi? Hollanda mi dersin?

husamettinyaratici
Автор

Almanyanın diger bi alternatifi Avusturya hatta bana soracak olursanız avrupada en yaşanılası ülkesi (isviçre harici) hem sosyal haklar hem yılda 14 maaş sistemi bakımından avrupada maaş anlamında en iyi avusturya diyebilirim

cuneytcakr
Автор

Kardeşim anladığım kadarıyla(izlediğim videolarından) sosyalliğe çok önem veren biri olduğun için genelde iyi-kötü dediğin yerleri "ağırlıklı" olarak bu parametreye göre sınıflandırıyorsun. Fakat ben sakinliği seven eşimle ve iki minik kızımla vakit geçirmeyi diğer herşeye değişebilecek bu anlamda yeni bir "gavur arkadaşa :)" ihtiyaç duymayan bir kişiyim. Nereye gitsek biz güzel zaman geçiririz diye inanıyorum ki uzun yıllar kalmayı da düşünmüyorum yurtdışında anılar biriktirmek istiyorum ailemle. Doğası çok güzel olan, iklimi de insanı soğutacak seviyede kötü olmayan, işimde de iyi bir tecrübe kazanabileceğim (İTÜ Elektronik müh. mezunuyum iyi bir şirkette mühendis olarak çalışıyorum), eşim çalışmayacağı için de maddi olarak sıkıntı yaşamayacağım bir ülke arayışındayım. Bu kriterlere sahip birinin en rahat edebileceğini düşündüğün ilk 3 avrupa ülkesini söyleyebilir misin?(Öneriler kişilerin önceliklerine göredir dediğin için bu kadar detay verdim kusura bakma :))) Not=Örnek olması açısından izlediğim videolardan en ilgimi çeken yerler genelde alplerin tatlı kasabaları oluyor . Teşekkür ederim

yaserkara
Автор

Almanin isine yaradigi kadar iyidirsinizdir, isi bitince kötüler, kenara atar.
9 yasimdan beri burada yasiyorum ve suan yas 51.
🧚‍♀️
Cok güzel tarif etmissiniz, aynen o sekil..

NerimanSahin
Автор

Hacı abi, video yu hangi kamerayla çektin? Ailecek severek izliyoruz 😊

Cenk