Originea Surprinzătoare A Expresiilor Românești II

preview_player
Показать описание
Dacă te uiți la clipul ăsta să știi că nu se poate spune despre tine că tai frunza la câini. De fapt, sensul acestei expresii e mult diferit față de cel inițial care, printre altele, era mult mai trist și mai răutăcios.
Astăzi continuăm seria originii expresiilor pe care le folosești zi de zi. Pe unele nici mie nu mi-a venit să cred cât de ciudat le folosim noi azi față de forma lor inițială. Vorbim azi despre ce înseamnă când îi porți sâmbetele cuiva, de ce a nimerit orbul tocmai Brăila și de ce e țapul ispășitor și nu veverița.

Text - Claudia Badea
Desen - Alexandra Rizac
Edit - Raul Cracea
Tobe - Alex Cozma

Instagram @atentiecadmere

Pentru Contact

Clik mai jos pentru abonare , multumesc
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Buna ! Te urmăresc cred ca de când ai apărut online, sunt înaintată în vârstă, mereu mă întrebam la ce mă ajută toate informațiile astea ca nu e ca și când mă întâlnesc cu prietenii și povestim lucrurile din videoclipurile tale, cu toate astea le găsesc foarte interesante . Fiica mea se apropie de vârsta la care copii pun miliarde de întrebări, mă simt pregătită datorită videoclipurilor tale ! Așa ca, mulțumesc ! Știu de ce, cerul e albastru, de ce iarba e verde, de ce crește în sus și încă multe altele ! Ține-o tot așa ! Mulțumesc pt toată munca depusă !

caregaleata
Автор

Am venit sa imi, ,omor" timpul pe acest canal 😂

andreiandy
Автор

Interesant clipul, cunosteam originea unor expresii prezentate in clip. Este interesant cum din niste intamplari din trecut, din pacate, destule rele, au fost create expresii, pastrate, modificate sau schimbat sensul grav in timp.

DandohOfficial
Автор

Excelente treceri între expresii! Felicitări!

manuelabuculeistefan
Автор

Buna!!! Ai evoluat foarte mult la episoade!

killaxxy
Автор

Genială explicația pentru orb și Brăila!

mihaelanegut
Автор

Îmi plac foarte mult episoadele acestea, de asemenea aș aprecia foarte mult dacă ai face un episod în care ai vorbii despre legende românești😊

mariofaca
Автор

Ador plasarea personajelor din animeuri în clip

Maria-fbyf
Автор

Îți ador clipurile, mă uit la tine de când eram mică, bine și acuma sunt destul de mică, am 15 ani, dar oricum.✨️

d.sofi.d
Автор

La mine la țară să-i porți sâmbetele cuiva înseamă să-i dorești răul, deci mai apropiat de forma originală

valentinstancu
Автор

7:50 AI RATAT SENSUL PRINCIPAL AL EXPRESIEI !! Practic, motivul pentru care a fost inclusa in codul de legi al lui Hammurapii, precum si in vechiul testament!
Astfel, sensul acestei expresii si "norme" de drept, este acela ca RAZBUNAREA trebuie limitata la "valoarea" pagubei suferite! Deci, daca cineva ti-a spart un dinte, razbunarea ta trebuie sa se limiteze, legal, tot la spargerea unui dinte; nu ai voie sa il omori, spre exemplu!

adrianciobotaru
Автор

Felicitări pentru ce faci. Vezi că la minutul 3:00 e "Sfântul Mare Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava" 🙂

branconier
Автор

Despre pastele cailor eu stiam ca e atunci când se suprapun pastele ortodox cu cel catolic, singura sarbatoare de primavara cand se odihneau si caii (pt ca toata lumea are pasti nimeni nu lucreaza cu caii, si nici nu-i cere imprumut de la cel ce are pasti, cum se intampla in anii in care nu se suprapun pastele ortodox cu cel catolic...)

Marius-qsjw
Автор

Eu știam că a purta sâmbetele e ceva negativ, a purta dușmănie...nu de faza cu dragostea

smokeyoo
Автор

De unde vine si ce înseamnă "țâță de mâță" (kitty tittie)😊

IonutToader-xc
Автор

A beli cariciu 🙏🏼🙏🏼🙏🏼🙏🏼🙏🏼te rog🙏🏼🙏🏼🙏🏼🙏🏼🙏🏼🙏🏼🙏🏼🙏🏼🙏🏼🙏🏼🙏🏼🙏🏼

RalucaGaspar-tljy
Автор

Expresia, , pastele cailor " vine de la faptul că în Ardeal locuiesc și ortodocși și catolici, iar Paștele nu pică în aceași dată, astfel când era paștele ortodox, caii erau la catolici, iar când era paștele catolic, caii erau la ortodocși. Paștele cailor era atunci când paștele catolic și cel ortodox picau în aceași dată și caii se odihneau.

cristianorzan
Автор

Bunica-mea imi zicea ca-i fac zile fripte😂

monstadani