Ελλάδα-Ινδία κόντρα σε Τουρκία-Πακιστάν

preview_player
Показать описание
Απάντηση στον άξονα Τουρκίας-Πακιστάν
------
Με τον Ινδό ΥΠΕΞ, Σουμπραχμανιάμ Τζαϊσχανκάρ, συναντήθηκαν σήμερα ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Πρόκειται για την πρώτη ανταλλαγή επισκέψεων μεταξύ υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών εδώ και 18 χρόνια, που διανοίγει νέες προοπτικές για εμπέδωση και αναβάθμιση των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ινδίας σε σειρά τομέων κοινού ενδιαφέροντος, επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.
Οι κατ’ ιδίαν και εν συνεχεία οι διευρυμένες συνομιλίες, κατά τη συνάντηση στο υπουργείο Εξωτερικών, εστίασαν στην προώθηση του διαλόγου και στην ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών σε όλα τα επίπεδα. Στο διμερές, κατ’ αρχάς, πλαίσιο δόθηε έμφαση, μεταξύ άλλων, στον οικονομικό τομέα, συμπεριλαμβανομένης της ενεργειακής συνεργασίας, ιδίως όσον αφορά τις ανανεώσιμες πηγές, όπως η ηλιακή ενέργεια. Η Ελλάδα έγινε μέλος της, με ινδική πρωτοβουλία, Διεθνούς Ηλιακής Συμμαχίας με την υπογραφή της συμφωνίας πλαισίου από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια.
Παράλληλα, στο πολυμερές πλαίσιο, Ελλάδα και Ινδία δήλωσαν ότι συμμερίζονται την ανάγκη πλήρους σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου, συμπεριλαμβανομένου του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας. Συμφώνησαν επίσης στο να εξετασθούν διεξοδικότερα οι προοπτικές ενίσχυσης της συνεργασίας στο πλαίσιο των Διεθνών Οργανισμών, συμπεριλαμβανομένου του ΟΗΕ, όπου άλλωστε την τρέχουσα περίοδο, για τα έτη 2021-2022, η Ινδία είναι και μη-μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας.
Συζητήθηκαν επίσης οι διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, τόσο στην ευρύτερη περιοχή του Ινδικού Ωκεανού όσο και στην Ανατολική Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένου του Κυπριακού και της Τουρκίας, καθώς και οι προοπτικές πολυμερών σχημάτων.
Κατά την διάρκεια της συνάντησης του με τον Ινδό ΥΠΕΞ, ο Έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε τα εξής: η Ινδία είναι μια χώρα που έχω επισκεφτεί προσωπικά πολλές φορές. Έχω τον υψηλότερο θαυμασμό για τη μεγαλύτερη δημοκρατία στον κόσμο. Φυσικά, μιλάμε για δύο χώρες που έχουν πολιτισμούς με ιστορική διαδρομή πολλών αιώνων. Και επίσης, όσον αφορά την οικονομική συνεργασία, η Ελλάδα θα ήταν το φυσικό σημείο εισόδου για τις ινδικές επιχειρήσεις στην ευρωπαϊκή αγορά.
Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η προοπτική εγκαθίδρυσης Στρατηγικής Συνεργασίας, σε τομέα αμοιβαίου ενδιαφέροντος που οι δύο χώρες θα επιλέξουν, που θα προσδώσει νέα ώθηση στις ήδη άριστες διμερείς σχέσεις ενώ ανακοινώθηκε η προσχώρηση της Ελλάδας στον Οργανισμό της Διεθνούς Ηλιακής Συμμαχίας, που όπως προαναφέρθηκε,αποτελεί ινδική πρωτοβουλία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη θετική συνεισφορά της πρωτοβουλίας αυτής στην αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη σημασία που αποδίδουν τόσο η Ελλάδα όσο και η Ινδία σε θέματα σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου, του Δικαίου της Θάλασσας και των αρχών των Ηνωμένων Εθνών.
----------
Όλες οι τελευταίες ειδήσεις στο site:
-----------------
#ΙΝΔΙΑ
#ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
--------------
-Videos animations, maps, used:
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Historic visit! Things will only go uphill from here. 🇮🇳🇬🇷

abhijeetsharma
Автор

Επιτέλους έγινε η αρχή, έστω και καθυστερημένα!!!

ΚυριάκοςΤσουκαλας-μφ
Автор

Σωστή κίνηση. Ο εχθρός του εχθρού μου φίλος μου

Πολεμιστης-μξ
Автор

Το μόνο καλό της τουρκικής επιθετικότητας, είναι ότι ξύπνησε επιτέλους την νωχελική, δημοσιοϋπαλληλική, ελληνική διπλωματία.

kyriakos
Автор

Πολλά μπλα μπλα, η Ινδία ενδιαφέρεται για την είσοδο επιχειρήσεων της στην Ευρώπη, εμείς εδώ bollywood.Βρε παιδι μου να μην μου δίνουν οι δικοί μας την αίσθηση της αυτοπεποίθησης, όλο "δίκαια "ονειρεύονται και ηλιακές ενέργειες.

nikosstefanakis
Автор

Αφού σέβεστε το Διεθνές δίκαιο γιατί δεν το εφαρμόζεται;;;

AthanasiosTselempidis
Автор

Ναι αλλά πήρε την άδεια της κυρίας Μέρκελ;

theotolakidisthrax
Автор

Ama ma's paroyn hampari oi indoi.. Tha lakisoyn ki aytoi pros to paron mpravo kai parte brahmos twn 300chm emveleia kai 3.5max gia arxh

αιών-λο