Puukamina & Vesikiertolämmitys Pajaan | OSA5 - Vesikierron hommat alkaa

preview_player
Показать описание
Nyt päästään sitten itse vesikierrron rakentamisen pariin. Väännetään ja hitsataan teräsputkea, laitellaan paisuntasäiliötä, varoventtiiliä ja mittareita. Kytketään muoviset lattialämmitysputket yhdeksi isoksi sarjapiiriksi. Saadaan koko vesilämmityksen hahmotelma selville!!!
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Todella mielenkiintoinen rojekti. Jatka samaan malliin!

runki
Автор

Mielenkiintoinen systeemi 👍 piippusäiliöön ilmausmahdollisuus ja varmistaa että automaatti ilmain on paisarin nestepintaa korkeammalla.

matiasrautio
Автор

Ensiksi pakko sanoa, että mahtava projekti ja erittäin on mukava seurata näitä videoita!
"Parannus" mikä itsellä tulee mieleen, olisi hullunkierto jolla saisi venttiilien avulla tarvittaessa säädeltyä virtausta. Samalla myös purkaminen/sulku helpottuisi, jos hullunkierron laittaisi verkoston lämmönlähteen alkupäähän ja laittaisi venttiilit kierreliittimillä kiinni. Tämä siis jos meinaat hitsata putket suoraan boileriin. Vaatii toki muutaman venttiilin, mutta jo lyhyeen ikään sen oppinut, että sulkuja ei ikinä voi olla liikaa😂. Lisänä voisi myös paluupuolelle laittaa lämpö- ja painemittarin, joiden avulla hullunkiertoa saisi säädeltyä paremmin ja varmistettua, että varoventtiilin toimimiseen vaadittava paine ei ylity.
Innolla odotan jo seuraavaa videota, joka toivottavasti on vähintään yhtä pitkä kuin edeltäjänsä👍

Edo
Автор

Hyvältä näyttää. Ite laittasin venttiilin patterin ja lattialämmitys piirin väliin jolla vois säätää veden kiertoa lattiassa. Sitten letkuliitokset pois ja jäykät tilalle niin ei tartte huolehtia klemmariliitosten pitävyydestä. Sitten koteloon jossa liitit lattialämmitys putket niin pitäs tehdä tarkastus luukku mistä voi liitoksia käydä kurkistelemassa.

porhis
Автор

On ehkä liian suuret odotukset, suurista lämpötiloista jos lj.pumppu on päällä ja vesikiertää. Ei metrin matka 100 putkea ehdi paljoa lämmittää ja kun se säiliön läpi menevä putki karstottuu helposti koska säiliössä on aika haalea vesi. Olisi hyvä laittaa säiliön yläpuolella olevaan savuputken mutkaan nuohousluukku, koska sen joutuu nuohoamaan muutaman päivän välein. Ennen verkoston täyttöä paisunta-astian paine säädettävä noin 0, 5bar. jos katsoin oikein että lattiassa on kaksi kirtolenkkiä, niiden kytkentä tuli nyt sarjaan, olisi ehkä kannattanut laittaa jakotukit niin olisi saanut kaksi kiertoa (tsaisempi lämpö lattiassa) .

velipasanen
Автор

On monta korjattavaa kohtaa, säiliön päällä pitää olla ilmanpoisto (vaikka ilmausruuvi) ja yleensä lämpökierrossa kun virtaus suunnassa putki kääntyy alaspäin aina tulisi järjestää ilmanpoisto. (vähän riiriippuu kuinka tehokas pumppu on, eli virtaus vie ilmat mennessään). Seuraava huomio, Onko nuo kumiletkut diffuusiosuojattu, sinulla on sen verran rautaputkia ja säiliö että ne kumiletkut muurautuu umpeen. Sun järjestelmässä ei ole sunttausta, on mahdoton hallita lattiakiertoon menevää kierron lämpöä, koska lattiaan menvä lämpö ei saisi nousta yli +40. Onko ennen valua laitettu solumuovi kirtämään valujen olkoreunat lämpölaajenemisen takia. (ettei lattian lämpölaajeneminen riko sokkelia) ym.

velipasanen
Автор

Minä taivutin tuollaisen putken vähin välinein. Poralla lankun päähän sille reikä ja hiekkaa putki täyteen. Seisoin portailla lankun päällä ja väänsin. Ihan hyvin säilyi pyöreys.

jarikinnunen
Автор

Voi olla melko työmaa tuon järjestelmän ilmaaminen mutta kyllä se tietenkin joskus loppuu se ilma kun tarpeeksi kauan kierrättää. Reilusti kiertoa vaan niin lattiasta tuleva neste kyllä pitää lämmöt kohtuullisena. Ei tommosessa läpivirtauslämmittimessä se vesi kovin äkkiä lämpene kunhan se kiertää tarpeeksi.

eelisrautio
Автор

Paisari pois kaminan päältä. Jos säiliö ei ole täynnä vettä niin voi sulattaa kalvon. Helposti nousee kaminan päällä lämpötila päälle 70c°

Jusut
Автор

Mielenkiintone rojekti. Lattialämmitys turhan riski laittaa tuohon samaan kiertoon patterin kanssa ilman omaa shunttausta tai vaikka esim fjvr-venttiilin tapaista. Puskurivaraaja väliin olis hyvä vaihtoehto myös jos vaan tehoa riittää. Paisuntasäiliön esipaine kannattaa ennen käyttöönottoa säätää kohdilleen niin pysyy vesi järjestelmässä paremmin. Korostuu tuossa varsinkin kun veden lämpötilat vaihtelee paljon. Nuo letkuliitokset klemmareilla iso riski, viimeistään siinä vaiheessa antautuu varmasti kun lämpö nousee tarpeeksi. 😂

arttupehkonen
Автор

Ilmaukset saisi olla molemmissa putkissa (meno/paluu) ja nythän tuo ilma näyttäisi menevän paisuntasäiliöön, koska säiliö on ennen ilmausta😅. Ja voihan tuon ilmauksen hoitaa kyllä käsiventtiililläkin manuaalisesti🤔.

tankkiassa
Автор

Vesipumppu mahdollisimman alas, ja ilmaus putki tietysti muun putkiston ylimmästä kohtaa niin ilmaantuu järjestelmä hyvin.

wesulius
Автор

Autoilmauksen liitos pitäisi olla kierron ylimmässä kohtaa. Sinne se ilma kerääntyy

arivirtalacasting
Автор

Piippusäiliöön ilmausruuvi, jää muuten ilmatasku sinne.

juhis
Автор

Mielenkiintoinen tekele, pitäisi olla kuumavesi varaaja lisänä 300L? tai enemmänkin.

akilimnell
Автор

Lattian veen lämpötila ei saa olla Max 35-40 ja kiertovesi pumppu 2 itellä lattialämmitys termostaatti paluu kierrossa,

tapanipaananen
Автор

Mun tietääkseni tuo automaatti ilmain toimisi parhaiten jos olisi kiertävään putkeen liitetty. Nythän se on umpikujan päässä tuo ilmain. Ei kaappaa ilmaa järjestelmästä yhtä tehokkaasti

Samyzio
Автор

Mitenkäs toi piippusäiliö ilmataan kun yläputki ei lähde päältä jää ilmatasku.

tapako
Автор

Kannattaisi laittaa termostaattinen 3-sekoitusventtiili, halpa ja on helppo asentaa !

lintukari
Автор

Mietiskelin semmosta, että kannattasko laittaa jo valmiiksi toinen patteri järjestelmään ja sulut väliin, sekä sulut myös lattiapiirille. Jos vesi kuumenee liiaksi lattiaputkistoa aatellen, nii kääntää hanat auki toisellekin patterille ja tarvittaessa vois vaikka sulkea lattiakierron kokonaan pois käytöstä? Sillon täytyy vaan muistaa tehdä paluuputki toiselta patterilta lattiakierron paluuputkeen🤔

puuHattu