Ανακρίνοντας τον συγγραφέα Χρήστο Γιανναρά.

preview_player
Показать описание
Πέντε μέλη της ομάδας του Faceook Κοσμολογία και Θεολογία, Επιστήμη και Θρησκεία, διάβασαν το βιβλίο του Χρήστου Γιανναρά "Μετανεωτερική Μεταφυσική" και "ανακρίνουν" τον συγγραφέα.
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Λοιπόν, κύριε Σαββίδη, επειδή παρακολουθώ συχνα τίς εκπομπές σας. Εχω να σας πώ, πώς είστε απο τούς μοναδικούς που βάζετε καίρια ερωτήματα και χαίρομαι ειληκρινά. Τωρα, σχετικά με το βιβλίο του κυρίου Γιαναρα. Πρόσεξα πως με τίς ερωτήσεις σχετικα με τα γραφομενα, του βιβλίου, οι απαντήσεις δέν υπήρξαν ανάλογες. Πολύ δε περισσότερο δέν ελευθερώθηκε η σκέψη, ώστε μέσα απο τον λόγο της, να γεννήσει νέους ορίζοντες θέαση
του υπαρξιακού προβλήματος. Ισως με τήν παρουσία σας να ήταν πιό ωραίο το ταξίδι τής ανάκρισης!

telisgrigoriadis
Автор

Μπράβο σας για την εξαιρετική συζήτηση.

steliosfaitakis
Автор

ο ερωτας ειναι το ευχαριστω που υπαρχεις με την σχεσιακη εννοια !!!

kinigidrakaina
Автор

Μπράβο αρχικά για τον ήχο και την εικόνα. Υπάρχουν αρκετά βίντεο του κυρίου Γιανναρά με κακό ήχο και εικόνα. Μετά και πιο σημαντικο μεγαλο μπράβο για την ομάδα σε και την πρωτοβουλία.

yannisliosis
Автор

" Τα αυγά τα τηγανίζουμε δεν τα αλωνιζουμε " όπως λέει ο λαός!
Απίστευτη ένδεια της ελληνικής γλώσσας άρα και έκφρασης.!
Τα ΣΈΒΗ ΜΟΥ ΣΤΟΝ Κ. ΓΙΑΝΝΑΡΆ.

ΟΛΓΑΡΟΥΣΟΜΑΝΗ
Автор

πολυ σημαντικη η παρατηρηση οτι αλλο σχεσιακη υπαρξη και αλλο οντολογικη με την εννοια υπαρχει μονο οτι καταννοω !

kinigidrakaina
Автор

Ένας Μεγάλος Έλληνας . Ο καθηγητής Γιανναράς

ljzrjvf
Автор

η αγαπη οντως οικοδομει γι αυτο εχει ταπεινωση ταπεινωση δεν εχει ουτε καν η γνωση της μικροτητας του ηλιακου μαςσυστηματος αφου δεν μας λεει τιποτα για την σχεση μας με τον ΘΕΟ . μονο αυτο μπορει να μας κανει ταπεινους η συναισθηση της σχεσης μας με τον ΘΕΟ..ΑΛΛΙΩς και το τιποτα να νιωθουμε η επαρση ερχεται μονο με την θεοποιηση του θετικισμου ή ακομα και του κβαντομηχανικου τροπου σκεψης την επαρση της κατανοησης και του πολιτισμου που αυτη φερει

kinigidrakaina
Автор

Αγαπητές και αγαπητοί με όλο τον σεβασμό Αλλα Η Επιστήμη είναι η Οντική περιοδική ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ των Φαινομένων, δηλαδή απλώς το περιγράφειν τα φαινόμενα στο μέτρο της πιθανής περιγραφής αυτών. Στον Αντίποδα Η Φιλοσοφία και η Θεολογία είναι η Οντολογική ΕΡΜΗΝΕΙΑ των Φαινομένων δηλαδή η απάντηση στο ερώτημα όχι του πώς είναι τα φαινόμενα αλλά του τί είναι τα φαινόμενα και αυτό φαίνεται στη διαφορά Οντικής και Οντολογικής θεώρησης . Οντολογία είναι η φανέρωση του όντος όπως όντως είναι, το τί είναι . Ενώ η οντική ως περιγραφή του όντος, το πως είναι!!! Η Φυσική, Χημεία ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ τον έρωτα δεν τον ορίζει, δεν τον ΕΡΜΗΝΕΥΕΙ ως οντολογικό γεγονός. Η ιατρική γιατρεύει το όν ως προς το γεγονός ότι είναι ον αλλά δεν ερμηνεύει δεν φανερώνει την οντολογική υγεία του όντος η οποία προηγείται της οντικής , έχει δίκιο ο Δάσκαλος Γιανναράς!

elekaras
Автор

Αριστος χειριστής του ρητορικού λόγου ...το δικό μου συμπέρασμα είναι ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να τα βγάλεις πέρα με έναν σοφιστή.Είναι αδύνατον να λάβεις μιά ορθή απάντηση από κάποιον που η δεν δύναται η και δεν ενδιαφέρεται να κατανοήσει τους φυσικούς νόμους.

ΚλεοπάτραΠαπαγεωργίου
Автор

Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον για μένα να ρωτούσατε τον κύριο Γιανναρά, τον έξοχο αυτό θεολόγο που τόλμησε να τα βάλει με τις οργανώσεις ευσεβίστικου τύπου στην Ορθόδοξη εκκλησία, το εξής ερώτημα: για την ορθοδοξία και τον ίδιο (αν έχει άλλη γνώμη), πώς σώζεται ο άνθρωπος. Τι σημαίνει ''σωτηρία'' και πώς ο άνθρωπος μετέχει σε αυτήν. Έχω διαπιστώσει ότι ουδέποτε σε συζήτηση με τον κύριο Γιανναρά δε γίνεται θεολογική συζήτηση, αλλά φιλοσοφική, πολιτική, κοινωνική.

Λουθηρανισμός
Автор

οταν παντες ομοδοξουσι και εκαστος επιμαρτυρει ...εμενα αυτη η φραση με μεθα ..εσας ?

kinigidrakaina
Автор

ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΥΠΕΡΒΑΤΙΚΟ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΚΑΝ ΣΕ ΛΟΓΙΚΕς ΚΑΤΗΓΟΡΙΕς ..ΤΟ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ ΕΦΕΥΡΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΒΑΤΙΚΟ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

kinigidrakaina
Автор

πολυ σημαντικο οτι η πιστη ειναι σχεση που θελουμε να υπαρχει..!

kinigidrakaina
Автор

Χάσιμο χρόνου εκ μέρους του Δασκάλου...

alcb
Автор

Οι ερωτούντες δεν έχουν καμια φιλοσοφική παιδεία

meligonisgeo