De ce roșiile se coc neuniform, au pete verzi sau galbene. Cauze și soluții🍅🍅🍅

preview_player
Показать описание
In acest video vom vorbi despre coacerea neuniforma a roșiilor, de ce roșiile au pete verzi sau galbene pe partea superioara a fructului.

Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Mulțumesc pentru tot! Sunteti o enciclopedie. Dumnezeu sa va binecuvinteze cu tot ce stie ca va e de folos!

claupeter
Автор

Felicitări va urmăresc cu mare drag!❤

lilianaandries
Автор

Bravo pentru video!
Chiar e verificat prin practică, prin culturi!
Am Cichitapot, soi vechi, necontrolat de ceva vreme, apărând petele verzi-roșii cauzate de DEGENEREREA SOIULUI!
Noroc că sunt mici petele - deficiențele de colorit și nu influentează gustul!

FermaluiUrsache
Автор

Cu schimbarile astea climatice nici nu putem avea pretentii prea mari, si plantele au nevoile lor specifice, la mine abia acum incep sa prinda culoare rosiile.
Va doresc o zi cu reusite !🙏🙏🙏❤️❤️❤️

iosifberei
Автор

multummesc doamna Olga, pentru sfaturi...am o gradina pe care o invidiaza toti prieteni si vecini...datorita sfaturilor dumneavoastra.

SimionRomosan
Автор

Buna seara, va urmăresc cu drag, exact aceasta este și problema noastră roșii galbene și tari😂

angelaspencer
Автор

Buna ziua, doamna Olga! Rosiile Medelina sunt soi tarziu?Cand ar trebui sa se coaca?Fructele sunt foarte mari si arata foarte bine dar nu se coc. Mentionez ca sunt plantate in raised beds, au plasa de umbrire si am folosit doar solutii pe baza de microorganisme, macerate si cenusa. Nimic chimic😊 Va mulțumesc pt un eventual raspuns!

IIoCamille
Автор

Sărut mâna. Soluția de cenuş e bună şi pt ardei, castraveți, fasole. În solar. Şi de la câte grade se pune plasa de umbrire? Mulțumesc anticipat.

nedelcufane
Автор

Stimata doamne as avea o rugăminte .
Îmi puteți spune ce soiuri și de la ce firma sa cumpăr semințe de calitate la legume că nu mai reușesc să am producție de cam trei ani , roșii castraveți, ardei fasole vinete .
Va specific că stau in Dobrogea zona secetoasa și cu vânt, ne,-au invadat și toate gângăniile.
Știu că nu vreți să faceți reclama, poate in privat pot sa va contactez, sau
Mulțumesc mult pentru toate filmele ne-ați luminat mult va doresc spor la munca și sănătate multă

lilianaponov
Автор

Bună seara am făcut o gradina mică după sfaturile dv.azi am mâncat primele roșii și castraveți, tte rog să-mi spui ce fac cu paiele cu care am mulcit.

gheorghesas
Автор

D ma Olga !Am luat rosii din piata pentru a face mai multe preparate de iarna. Observ ca nu au seminte si in partea opusa coditei au o crescatura ca si cind Ar mai creste o rosie din interior sau la unele din ele pare a creste um fel de codita verde.Imi puteti spune care este cauza? Va Multumesc mult!

cocaracof
Автор

Bună am întrebat și eu griul se poate folosi ca siderate ..

adrianavoinoveanu
Автор

Bună seara, vă rog să mi spuneți, de ce unele roșii, putrezesc pe rug, i-ar altele se coc tot pe același rug ? Mulțumesc, o seară Binecuvintata 🙏

ecaterinapetcu
Автор

Bună ziua. Care ar fi necesarul de apă per plantă în solar, mulcit cu iarbă uscată, paie, există plasă de umbrire, dar la prânz tot ajunge la 35 grade temperatura din interior. Rosii deja cu 3-4 etaje de fructe, unele trec de 2 m înălțime. Când nu era mulcit mă orientam după cum era solul, da acum nu mai știu 😅. Este udare prin picurare între orele 6-8 cam 4 l per plantă zilnic. Mai ud câteodată cărările mulcite și ele cu rumeguș. Pare reavan solul sub mulci. Mulțumesc 😊😊😊

danutu
Автор

La mine prima rosie coapta a fost o rosie chery, restul de acuma. Am o mare problema, sper sa rezolv problema, am văzut ieri ca pe frunze sunt pete cafeni și când dau cu mana se duce da rămâne pătata

leiaiftodi
Автор

Vă rog să-mi spuneți ce mănâncă florile de roșii !Mulțumesc

jenicagavrila
Автор

Irigarea, calitatea apei, structura sarurilor din apa, regimul de irigare are mare importanta pentru plante este bine de cunoscut structura si capacitatea de camp a apei pentru sol, la diferite culturi regimul de irigare este diferit, deaceia este important de irigat diferenciat, pentru soluri nisipoase, nisipo - lutoase, ciornoziomuri chiar pentru acceiasi cultura regimul de irigare este diferit, avem o suprafata de 50 ari pepeni verzi si galbeni deja am realizat vreo 3 tone de pepeni verzi si o tona de cei galbeni, mai sunt vreo 10-12 tone de pepeni verzi si vreo tona de cei galbeni, fructele de 5-10 kg, de cei galbeni 1-3 kg, s-a mai incalcat cu irigarea unele fructe au mai crapat cel putin o irigare din patru nu trebuia de efectuat, in rest pentru stabilirea regimului de irigare este necesar de a duce cont de umeditatea solului, vizual nu intodeauna se poate de apreciat corect, dar la asa suprafata pagubele nu sunt mari la inceput vreo 50 de fructe au fost distruse de cioroi, vreo 50 au crapat pe parcurs, calitatea fructelor este foarte buna datorita conditiilor pedoclimatice solul usor dar fertil, camp deschis cu o buna iluminare au fost incalcari dar nu majare ce ar influenta recolta

ionplamadeala
Автор

Cum se folosește bicarbonatul de sodiu ca fungicid și insecticid? și drojdia de asemenea ca fertilizant?

viorelreinbold
Автор

Trebue îndepărtate plasa de pe discurile de turnba în care de seamănă legumele?

corinaolgaasandi
Автор

Sărut mâna, mai am vreo 10 kg cenușă .dar timpul acordat legumiculturii și pomiculturii se apropie de 5%. Lucrez la serviciu mai mult decât full time și asta doare .Apropo, aveți soluții și pentru cei care termină serviciul la ora 24 și trebuie să se îngrijească de grădinărit la 0.6 dimineața?🤔🤣❤

losamigos