Hollanda'nın Tarımın Zirvesinde Olmasının Sebepleri

preview_player
Показать описание
Merhaba! Bu videoda, Hollanda'nın tarımda nasıl bu kadar ileri bir seviyeye geldiğini ve hangi stratejilerle bu başarıyı yakaladığını anlatıyoruz. Hollanda, küçük yüzölçümüne rağmen dünya çapında önemli bir tarım ve gıda üreticisi olarak biliniyor. İşte bu başarının arkasındaki sırlar:

🚜 Yüksek Teknoloji Kullanımı: Hollanda, tarımda en son teknolojileri kullanarak verimliliği ve kaliteyi artırıyor. Dronlar, sensörler ve otomasyon sistemleri gibi yenilikçi araçlarla tarım süreçlerini optimize ediyorlar.

🌱 Sürdürülebilir Tarım Uygulamaları: Hollandalı çiftçiler, çevre dostu ve sürdürülebilir tarım yöntemleri kullanarak toprak ve su kaynaklarını koruyor. Bu sayede hem doğayı koruyorlar hem de uzun vadeli tarım yapabiliyorlar.

📚 Eğitim ve Araştırma: Hollanda, tarım konusunda dünya çapında tanınan üniversitelere ve araştırma enstitülerine sahip. Bu kuruluşlar, tarım sektörüne yönelik yenilikçi çözümler ve eğitim programları sunarak sürekli gelişimi destekliyor.

🌍 Küresel İhracat: Hollanda, ürettiği tarım ürünlerini dünyanın dört bir yanına ihraç ediyor. Lojistik altyapısı ve güçlü ticaret bağlantıları sayesinde Hollanda, global tarım pazarında önemli bir oyuncu.

👩‍🌾 Verimli Kullanım ve İnovasyon: Hollandalı çiftçiler, az miktarda toprak ve su kullanarak maksimum verim elde ediyor. Bu da onları, dünyanın en verimli ve yenilikçi tarım üreticileri arasına yerleştiriyor.

Ayrıca şunlara göz atın ;
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Bunun en önemli sebebi hollanda limanları avrupanın en büyük limanlarıdır. :)) ihracatlarının 4 te 1'ini re-export'a borçlular (ithal ettiği tarımsal ürünleri ihraç etmeleri).
-Wageningen üniversitesinin hollandayı silikon vadisiyle(amerikalı yatırımcılar) birleştirip gıda vadisi yapması
-mükemmel lojistik ağı (kanallar her yerde ve efsane bi kanal trafiği var)
-enerji teşvikleri sayesinde güneş olmasa dahi grow lightlar(hid ve led ışıklar) sayesinde efsane domates biber seraları kurmaları ve yılın her mevsimi ürün almaları
- KOOPERATİFLEŞMİŞ ÇİFTÇİLERİNİN OLMASI (tarım kredi kooperatifi gibi değil her local ve ülke çapında çok fazla kooperatifleşme var marketlere çok kolay ulaşıyorlar)
-en büyük etken ise vergi avantajıyla ve liman ülkesi olması sayesinde avrupanın her yerine lojistik avantajı ile EURO olarak mallarını satmaları.
Türkiye büyük bir hamle yapıp Tekirdağ'da hollandanın ürettiği kadar domates vb. sera ürünleri üretse bunun avrupaya girişini engelleyecek ilk ülke hollandadır.
Aynı şekilde Avrupa dışından avrupaya süt ve süt ürünleri ithalatı yasak fakat fransızlar bizden yağlı süt tozu alarak peynirlerini yapıyorlar.

cetinkaraman
Автор

Bilgilendirme için teşekkürler Fatih bey

muttalipbaltas
Автор

Bireysel nenfeatlerden vaz geçip kurumsal ortamı oluşturup toplumsal nenfeatleri ön plana çıkarmak şart .

ehlinesoralim
Автор

Tebrik ederim hemen kitabınızı satın aldım ve tüm Dostlara tavsiye ederim...

zaferozturk
Автор

Çok güzel bir video olmuş, ilham verdiniz.

futuresciencetr
Автор

Reis topraksız yetiştiricilikle ilgili videolarda bekleriz

osman
Автор

Selamün aleyküm mühendisim kardeşim fatih bey! bu video son attığınız video olduğu için buraya yazıyorum, benim tarlamda bolca akrep var, bir çok arkadaşım fare ve kurbağadan şikayetçi, birçok başka insanlarda yılandan korkuyor! bunlar için uygulanabilecek önlemlerle ilgili bir bilgilendirme videosu veya birkaç seri video yayınlamanızı istiyoruz!
bir diğer şikayetim veya isteğimde meyvelerimize attığımız ilaçları nerdeyse su yerine içsek vitamin alacağız, 1 sefer dediler 3 sefer attığım kurt ilacına rağmen kirazlarım kurtlandı ağaçta, eriklerim ona keza... bu işin ya doğrusunu bulalım yada boşuna ilaç atmayalım! NOT: artık sineğin gözüne sıktığımız sinek öldürücü bile sineğe eğlence katıyor kimya sektörü değişti onuda kabul ediyoruz.

HEROSOLDIER
Автор

iyi günler bugün tercih yapacağım amcam hollandada ikamet etmekde sizce hangi ziraat bölümünü okursam hollandada daha iyi iş yaparım?

anlkzltas
Автор

Çok teşekkürler. Hibrit ve genomu değişmiş tohum aynı mı değişik mi?

Vatan
Автор

Kolay gelsin 2 yıllık bahçe tarımı bölümü mezunu bayiilik sınavına girebiliyormu bilginiz varmı acaba

FiratYucel-
Автор

Tarımla zerre alakam yoktur. Ancak bir girişimci/işletmeci adayı olarak konuya baktığımda, bu işin onlarca yıldır yanlış yapıldığını çok net görüyorum.
Kendimce yapılması gerekenler:
1- Tekno-tarım ve bilimsel tarım öncelik olmalı.
2- ülke içi demiryolu ulaşımı çok ama çok arttırılmalı böylece tarımsal ürünler ülke içine hızlı ve ucuza ulaştırılır.
3- Neredeyse atomlarına kadar parçalanmış olan tarım arazileri ve çiftçilerin kafasına göre ekip biçmesi yüzünden verimsiz üretim yapılıyor. Örümcek ağı teoremi dibine kadar yaşanıyor.
Bunu önlemenin yolu:
Tarım arazilerinin ekimi/biçimi geniş alanlar halinde kooperatiflere/şirketlere bölüştürülmelidir.
Tarım, bilimsel değerlendirmeler ile teknolojik şekilde yapılmalıdır. Arazi sahipleri, elde edilen gelirden kendi payına düşeni almalı.

Kısaca: tarım, büyük ölçekte ve bilimsel yöntemlerle yapılmalıdır.

sertackiyak
Автор

Abi ilk olarak yapılacak 60 yaşından büyüklerin eline tespihi verip oturtmak lazım. Hala dedesi ile nasıl tarlalarda çalıştığını anlatıyor. Resmen ülkenin tarım yapan %80 i 1940 ları yaşıyor bu sebeple...

gbr