Αυτά είναι τα πτητικά μέσα που εισέρχονται στο Τουρκικό δυναμικό - Στόχοι της Ελλάδας

preview_player
Показать описание
Η επίτευξη αεροπορικής κυριαρχίας είναι ζωτικής σημασίας για την επίτευξη νίκης σε ένα σύγχρονο θέατρο επιχειρήσεων, κάτι το οποίο φυσικά γνωρίζει πολύ καλά η Τουρκία, η οποία επιχειρεί να δημιουργήσει έναν τεράστιο στόλο drones, μαχητικών-μεταγωγικών αεροσκαφών και επιθετικών-μεταφορικών ελικοπτέρων, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα υπερφίαλα σχέδιά της σε Αιγαίο και ΝΑ Μεσόγειο.

Περισσότερα βίντεο στο Pentapostagma TV:

---------
Η επίτευξη αεροπορικής κυριαρχίας είναι ζωτικής σημασίας για την επίτευξη νίκης σε ένα σύγχρονο θέατρο επιχειρήσεων, κάτι το οποίο φυσικά γνωρίζει πολύ καλά η Τουρκία, η οποία επιχειρεί να δημιουργήσει έναν τεράστιο στόλο drones, μαχητικών-μεταγωγικών αεροσκαφών και επιθετικών-μεταφορικών ελικοπτέρων, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα υπερφίαλα σχέδιά της σε Αιγαίο και ΝΑ Μεσόγειο.
Ο κατάλογος των κυριότερων πτητικών μέσων που εισέρχονται στο αεροπορικό δυναμικό της Τουρκίας
Τα κυριότερα από αυτά είναι κατά χρονική σειρά παράδοσης τους στις Τουρκικές ένοπλες Δυνάμεις είναι τα παρακάτω:
Το 5ης γενιάς μαχητικό αεροσκάφος TAI Kaan (TF-X / F-X), το οποίο σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα αρχίσει να παραδίδεται το 2028, το TAI T-925 βαρύ ελικόπτερο πολλαπλών ρόλων που πρόκειται να παραδοθεί το 2027, το TAI T-929 (ATAK-2) επιθετικό ελικόπτερο με έτος παράδοσης το 2026, το TAI ERBYES (C-130B/E) που αφορά προγραμμα εκσυγχρονισμού μεταγωγικών αεροσκαφών με έτος το 2024.
To τρέχον έτος σύμφωνα με τις τουρκικές εξαγγελίες και προγραμματισμούς , πρόκειται να παραδοθούν στις ΤΕΔ, το TAI Hurjet εκπαιδευτικό και αεροσκάφος παροχής εγγύς αεροπορικής υποστήριξης και το TAI Meltem III (ATR72-600) ανθυποβρυχιακό αεροσκάφος.
Από τα παραπάνω προκύπτουν δύο πολύ σημαντικά προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η χώρα μας.
Το πρώτο έχει να κάνει με τον υπολογισμό της μαχητικής ισχύος των τουρκικών πτητικών μέσων και πυρομαχικών σε σχέση με τα αντίστοιχα της χώρας μας, προκειμένου σε συγκεκριμένο τόπο και χρόνο να δύναται να υπολογιστεί η σχετική μαχητική ισχύς με τους Τούρκους σε μία στρατιωτική σύγκρουση.
Το πρόβλημα γίνεται ακόμη μεγαλύτερο αν αναλογιστούμε ότι η Τουρκία έχει ή είχε στο οπλοστάσιό της οπλικά συστήματα-μέσα και πυρομαχικά που χρησιμοποιεί η χώρα μας, όπως τα F-16 και οι πύραυλοιAIM-120 AMRAAM και AIM-9 AIM-9X, αφού και οι δύο είναι χώρες του ΝΑΤΟ, και άρα γνωρίζει την απόδοσή τους, ενώ εμείς όχι για τα νέα τουρκικά εναέρια μέσα.
Το δεύτερο πρόβλημα έχει να κάνει με την μεγάλη έκταση της Τουρκίας, την έλλειψη δυνατότητας με τα υπάρχοντα οπλικά συστήματα και μέσα από πλευράς Ελλάδας να πληγεί το σύνολο της τουρκικής επικράτειας.
Την ίδια ώρα η χώρα μας θα αναγκάζεται να προμηθεύεται από φίλες χώρες πολεμικό υλικό, ενώ λόγω της πολύ μικρότερης έκτασής της σε σχέση με την τουρκική, θα βρίσκεται σχεδόν εξολοκλήρου η επικράτειά της εντός βεληνεκούς κάποιων οπλικών συστημάτων και μέσων της Τουρκίας.
-----
Κεφάλαια:
0:00 - Εισαγωγή
0:18 - Αυτά είναι τα πτητικά μέσα που εισέρχονται στο Τουρκικό δυναμικό - Στόχοι της Ελλάδας
------
-------
Όλες οι τελευταίες ειδήσεις στο site:
------
#ΤΟΥΡΚΙΑ
#ΕΝΟΠΛΕΣΔΥΝΑΜΕΙΣ
#ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ
------
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Ασ ρωτησουμε το Ισραηλ πως το καταφερε με μικρη ενδοχωρα...

ΔΗΜΟΦΙΛΟΣ
Автор

Şuan hava'da uçan en iyi uçak çinlilerin j20'sidir. Sadece çinli diye dalga geçiyorsunuz ama f22 bile onun yanına yaklaşamaz.

cengbil
Автор

Πρέπει να το παραδεχτούμε, χρόνια μπροστά κι αυτοί, από τις καινοτομίες στις γεωργικές καλλιέργειες ως την υλοποίηση εγχωριων εξοπλιστικών προγραμμάτων!!!

ΔημητρηςΧοχτουλας
Автор

Smart, hi-tech, small scale weapons are the future and are within the capabilities of Greece.
All that is needed is strategy and commitment.
Greece used similar methods to overcome much more overwhelming odds in the past.
Today's foe has an annoying bark but no bite.

digenesakritas
Автор

Η πολιτεία θα πρέπει να δένει άμεσα αδειες παραγωγης σε εμπορικά βιομηχανικά προϊόντα πάσης φύσεως, επίσης να υπάρχει η δυνατότητα συμπαραγωγής και συνεκμετάλλευσης οπου είναι χρήσιμο να συμβεί ώστε τα έσοδα να επενδύονται και παλι στην κολοτομία και την ανάπτυξη της βιομηχανίας
Επισης θα πρέπει να αναζήτα από μόνο του το κράτος τις πιο ενδιαφέρουσες καινοτομες δράσεις που αναπτύσσονται στη εσωτερικά αλλά και συνεργασίες

sppe
Автор

Το σκουπόξυλο στην καλύπτρα του ΚΑΑΝ μη ξεχάσετε...να το στηρίξετε καλά...μην πέσει σε κανένα κεφάλι!!!!

basilisziogas
Автор

Παράγουν πάνω από το 60% του στρατιωτικού εξοπλισμού που χρησιμοποιούνε

ctcdcco