Κ. Φραγκούλης: Παρακράτηση 6% στα Φ/Β στέγης .Το “ποτήρι”της οργής ξεχείλισε. Ξεκινάμε νομικό αγώνα

preview_player
Показать описание
Με τον Κωνσταντίνο Φραγκούλη Πρόεδρο του ΠΑΣΥΦΩΣ και τον νομικό συνεργάτη του ΠΑΣΥΦΩΣ δικηγόρο Ηλία Κολλύρη.
Συζητάμε στο βίντεο στις νομικές ενέργειες που έχει ξεκινήσει ο ΠΑΣΥΦΩΣ Με στόχο την ανάκληση της παρακράτησης 6% Στην παραγόμενη ενέργεια από τα φωτοβολταϊκά στέγης. παρακράτηση που επέβαλε το 2020 ο τότε Υπουργός περιβάλλοντος Χατζηδάκης.
Εμείς όμως είμαστε μία ειδική κατηγορία κάνουμε Συμψηφισμό. Δηλαδή ότι παράγει το φωτοβολταϊκό μας τόση ψηφίζουμε με την κατανάλωση του σπιτιού. υπάρχει ένα μικρό κέρδος με το οποίο πληρώνουμε τις δόσεις των δανείων και το χρησιμοποιούμε για να ασφαλίζουμε τα φωτοβολταϊκά μας να τα συντηρούμε την μονάδα.
Είναι λοιπόν παράλογο να φορολογεί το σύνολο της παραγόμενης ενέργειας αναδρομικά για το 2020.
Ο Νόμος που επέτρεψε την τοποθέτηση των φωτοβολταϊκών σε στέγη θεωρεί ότι είναι ειδική κατηγορία και δεν φορολογούνται.
Δεν είναι η πρώτη παραβίαση των νόμων. στη διαδικασία είσπραξης του 6% παραβιάζεται ο νόμος του 2020. ο οποίος προέβλεπε καταβολή σε τρεις δόσεις. Αντίθετα Λοιπόν οι λογαριασμοί έχουν όλο το ποσό σε μία δόση. εάν τώρα σε αυτό το ποσό προσθέσουμε και τα μεγάλα ποσά 300 400 ευρώ που έρχονται στους λογαριασμούς από την αύξηση του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας. αντιλαμβάνεστε την τραγική κατάσταση πού βρίσκονται τα νοικοκυριά να είναι αναγκασμένα να πληρώσουν 700 και 800 ευρώ επιπλέον σε λογαριασμούς μέσα στο χειμώνα. Το ποτήρι της οργής έχει ξεχειλίσει.
Σε ειρωνικό τόνο και ύφος ο Κώστας Φραγκούλης επισημαίνει: “ Το “επιτελικό” κράτος είναι στα καλύτερά του με την εφαρμογή αυτού του Νόμου”
Στη συνέχεια ο δικηγόρος Ηλίας Κολλύρης αναφέρεται στα βασικά σημεία και στην διαδικασία για τις νομικές διεκδικήσεις .
Η χρησιμότητα των φωτοβολταϊκών στέγης έχει αποδειχθεί με στοιχεία και μελέτες. έπρεπε λοιπόν στην Ελλάδα να έχουμε ένα φωτοβολταϊκό σε κάθε στέγη. τα φωτοβολταϊκά στέγης είναι η Δημοκρατία στην ενέργεια.
Πρώτη φορά το 2014 που είδαμε την αναγκαστική μείωση του τιμήματος παραβιάζοντας υπογεγραμμένες συμβάσεις όπου το Κράτος είναι εγγυητής.
Τώρα βλέπουμε ξανά να παραβιάζονται οι συμβατικές υποχρεώσεις του Κράτους και να θεσπίζεται μία παρακράτηση.
Η παρακράτηση αυτή είναι ουσιαστικά φόρος Αφού είναι οριζόντια σε όλη την παραγωγή.
Παραγνωρίζουν πότε φωτοβολταϊκά στέγης κάνουν συμψηφισμό και δεν είναι Εμπορική επιχείρηση.
Υπάρχουν νομικά επιχειρήματα σε δύο βασικές γραμμές. Πρώτο. Δεν μπορείς να επιβάλεις ένα φόρο αδιακρίτως . Να έχουμε δηλαδή ένα δεύτερο ΦΠΑ. Δεύτερο. Δεν μπορείς για δεύτερη φορά να βάλεις ένα χαράτσι παραβιάζοντας μία ιδιωτική σύμβαση.
Έχει επιβληθεί ένας επιπλέον φόρος και μάλιστα μέτρο που που αντιβαίνει τις θεμελιώδεις αρχές του Συντάγματος και του ευρωπαϊκού και κοινοτικού δικαίου.
Παραβιάζει την αρχή της φορολογικής ισότητας. Παραβιάζει το δικαίωμα στη δικαιολογημένη εμπιστοσύνη του ανθρώπου πέρασε μία σύμβαση.
Θα καταθέσουμε λοιπόν για το θέμα αυτό μία σειρά προσφύγων στα διοικητικά δικαστήρια.
Σε ότι αφορά την εξέλιξη των νομικών ενεργειών που αφορούν το νόμο του 2014.
Рекомендации по теме