Τα πολυδιαφημισμένα οπλικά συστήματα της Τουρκίας 'λυγίζουν' μπροστά στην ελληνική υπεροχή

preview_player
Показать описание
Με εξοπλιστικές πατέντες μάταια η Τουρκία προπαγανδίζει για υποτιθέμενη υπεροχή της
---------------
Το τελευταίο χρονικό διάστημα γίνεται πολύς λόγος για τα "επιτεύγματα" της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας, με την Τουρκία να έχει αναδειχθεί σε μια υπερφίαλη ,αυτοδιαφημιζόμενη χώρα πάνω στον συγκεκριμένο τομέα, προπαγανδίζοντας συνεχώς τα εξοπλιστικά της προγράμματα και μέσα.

Είναι όμως έτσι τα πράγματα ή όχι; Είναι αυτάρκης η αμυντική της βιομηχανία ή όχι; Και το κυριότερο, έχει αποκτήσει η Τουρκία υπεροχή έναντι της χώρας μας σε κρίσιμους τομείς από τους οποίους κρίνεται η έκβαση της μάχης, ή μήπως τελικά συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή παρά τους τουρκικούς κομπασμούς και δηλώσεις, η Ελλάδα είναι εκείνη που υπερέχει σε κρίσιμους τομείς οι οποίοι θα κρίνουν την έκβαση μιας στρατιωτικής μας αναμέτρησης με την Τουρκία;

Στα παραπάνω θα επιχειρήσουμε να απαντήσουμε με αδιαμφισβήτητα επιχειρήματα.

Σύντομο ιστορικό Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΤΕΔ)
Οι ΤΕΔ χωρίζονται σε Στρατό, Πολεμική Αεροπορία και Ναυτικό. Υπάρχει Σώμα Ειδικών Δυνάμεων και υπάγεται απευθείας στο Τουρκικό Γενικό Επιτελείο.

Ο Ελληνικός και Τουρκικός στρατός αποτέλεσαν προπύργιο κατά του Συμφώνου της Βαρσοβίας κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, διασφαλίζοντας την απαγόρευση εξόδου των Σοβιετικών δυνάμεων σε Αιγαίο και Στενά του Βοσπόρου αντίστοιχα.

Μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης σταδιακά ο τουρκικός στρατός συρρικνώθηκε από περίπου 370.000 σε 260.000 ενώ έγινε κατά βάση μηχανοκίνητος-μηχανοποιημένος.

Η Τουρκική Πολεμική Αεροπορία είναι μία από τις ισχυρότερες στην περιοχή, αποτελούμενη από σχεδόν 300 F-16 Fighting Falcons.

Επίσης, το τουρκικό ναυτικό είναι ένα από τα μεγαλύτερα στην ανατολική Μεσόγειο, με δώδεκα υποβρύχια και μια ταξιαρχία πεζοναυτών.

Τουρκική αμυντική βιομηχανία

Μεγάλο μέρος του εξοπλισμού του τουρκικού στρατού είναι ξένων εταιρειών, αλλά η χώρα αυτή τη στιγμή κάνει μια προσπάθεια να δημιουργήσει τη δική της στρατιωτική βιομηχανική βάση.

Η Τουρκία διατείνεται ότι αναπτύσσει τανκς, drone, ρουκέτες και πυραύλους τοπικής παραγωγής και επεκτείνει τους δεσμούς της με ξένες αμυντικές βιομηχανίες.

Ωστόσο τα πράγματα δεν είναι έτσι, αφού η Τουρκία κατασκευάζει κάποια τμήματα αυτών των μέσων, ενώ τα υπόλοιπα και τα πλέον κρίσιμα τα παίρνει από αμυντικές εταιρείες άλλων χωρών. Θα λέγαμε για να ακριβολογούμε ότι ουσιαστικά οι τουρκικές εταιρείες συναρμολογούν το άρμα Altay λόγου χάρη, τοποθετώντας μαζί με τα απάρτια που κατασκευάζουν, αρχικά κινητήρα γερμανικό και στη συνέχεια μετά το εμπάργκο της Γερμανίας νοτιοκορεάτικο.

Όπως αντιλαμβανόμαστε η αξιοπιστία του εν λόγω άρματος στο πεδίο της μάχης μειώνεται δραματικά, αφού ο σχεδιασμός, το σχήμα του είναι γερμανικό και συνεπώς θα έπρεπε να φέρει τον ανάλογο κινητήρα για τον οποίο σχεδιάστηκε, πράγμα που δεν ισχύει, αφού στη συνέχεια τοποθετήθηκε σε αυτό νοτιοκορεάτικος κινητήρας, με τελική κατάληξη όπως οι ίδιοι οι Τούρκοι λένε να τοποθετηθεί μετά τα πρώτα άρματα, τουρκικής κατασκευής κινητήρας που να είναι παρόμοιος με τον νοτιοκορεάτικο.

Κοντολογίς θα είναι ένα άρμα πατέντα.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τα πολυδιαφημισμένα τουρκικά drone Bayraktar, αφού η κάμερά του δεν κατασκευάζεται από τουρκική αλλά από καναδική εταιρεία, η οποία όμως επέβαλλε εμπάργκο στην Τουρκία, λόγω χρήσης των εν λόγω drone σε Συρία-Λιβύη και εσχάτως στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Αποτέλεσμα η Τουρκία να προσπαθεί να κατασκευάσει δική της κάμερα, κοντολογίς πατέντα εκ νέου.

Αντίστοιχα η Τουρκία διαφημίζει ότι θα κατασκευάσει το δικό της αεροσκάφος 5ης γενιάς TF-X, μόνο που της λείπει κάτι θεμελιώδες, ο κινητήρας....

Τέλος μετά την αποπομπή της από τις ΗΠΑ από το πρόγραμμα F-35, η Τουρκία έχει ξεμείνει από μαχητικό αεροσκάφος 5ης γενιάς, ενώ ο μεγάλος αεροπορικός της στόλος των F-16 είναι γερασμένος, με αποτέλεσμα να τα αναβαθμίζει μόνη της και όχι αυτό να το κάνει στις ΗΠΑ η κατασκευάστρια εταιρεία.

Συνεπώς και εδώ έχουμε τουρκική πατέντα.

Από τα παραπάνω συνάγεται αβίαστα το συμπέρασμα ότι μέχρι στιγμής η τουρκική αμυντική βιομηχανία απέχει πάρα πολύ από το να καταστεί αυτάρκης, ιδίως σε κρίσιμα οπλικά συστήματα και μέσα τα οποία κρίνουν την έκβαση πολεμικών επιχειρήσεων, των οποίων βασικά τμήματα και απάρτια εισάγει από εταιρείες ξένων χωρών.

Ωστόσο αυτό δεν θα πρέπει να μας οδηγήσει ως χώρα στο να επαναπαυθούμε, αφού η Τουρκία μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ από το Αφγανιστάν, εκτιμούμε ότι θα αυτονομηθεί περισσότερο και θα έρθει πιό κοντά με τη Ρωσία και την Κίνα...

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο:

-----------------
Όλες οι τελευταίες ειδήσεις στο site:
-----------------
#Τουρκία
#Ελλάδα
#ΟπλικάΣυστήματα
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Έχει ; ή δεν έχει ; εδώ ακόμα και τα πυρομαχικά τα εισάγουμε .... το χειρότερο όμως είναι να υποτιμάς τον εχθρό ή να να υπερτιμάς τον εαυτό σου .... πόσο μάλιστα να τα κάνεις και τα δύο ....

ctcdcco
Автор

Όχι δεν είναι αυταρκής, και τούτο διότι η σωστή λέξη είναι αυτάρκης!!!!
Από κει και πέρα, εκτιμώ πάρα πολύ την προσπάθειά σας

adsdentiste
Автор

Όπλα έχουμε.σκανδαλη μπορούμε να πατήσουμε??

ΗλίαςΓκατζιουρας
Автор

Μια συμφωνία καλής γειτονιάς και ειρήνης θα ήταν το καλύτερο!Τόσα και τόσα χρήματα πεταμένα!!

mariostsiftsis
Автор

Όπως και να είναι τα πράγματα η Τουρκία μας γράφει.

nickvasilatos
Автор

Σας πληρώνει το υπεθα για να γράφετε τέτοιες επικίνδυνες ανακρίβειες;

ΝΙΚΟΣΒΟΓΙΑΤΖΑΚΗΣ
Автор

Ποιός θα τα δουλέψει αυτά που έχουμε ; Το 50% που είναι εμβολιασμένοι ;

tolisapostolis
Автор

Τελικά πέρσι μας λέγατε για το εθνικό τυφέκιο μπήκε στο ράφι ?.

ΜαρινοςΚουλελης-τη
Автор

Όλο έτσι λέτε αλλά όλο ζητάμε συμμαχίες και βοήθειες από Γάλλους Αμερικάνους και ένα σωρό άλλους.

jianniwonderman
Автор

Και θα λυγίσουν περισσότερο μπροστά στην ελληνική ψυχή

giagia
Автор

Την απόλυτη υπεροχή την έχει μόνο ο "Lexington Steele", διότι, δεν του "λυγίζει", για αυτό τον λόγο είναι και steele. Άλλοι επίσης "steele" είναι ο "Mantingo Black Mampa", ο "Emanuel Ferrara" ο "Ricky Strong", ο "Zack Napier", ο "Mr Markus", ο "Big Terry, ο" Johnny the Beast ", ο" Μανολος ο Σούβλας " κτλ κτλ.

methmichail
Автор

Ένα έχω να πω η Τουρκία μας πατάει στην τεχνολογία και τεχνογνωσία

m.troxxx
Автор

Σίγουρα έχουμε ανώτερη αεροπορία, θα έχουμε δηλαδή μέχρι το 2027 ...αλλά δεν πρέπει να σταθούμε μόνο εκεί ...

Η καλητερη λύση θα ήταν μετά στο ναυτικό, να φτιάχναμε πλοία πολλαπλών ρόλων ...


Και να αγοράζαμε μετέπειτα υποβρύχια .Πρόλαβαν δυστυχώς και μπουκαραν οι Τούρκοι στα υποβρύχια ...

Πρέπει το πρόγραμμα παραγωγής τον Ραφαλε, εφ όσον είμαστε στην γραμμή προτερεοτητας παραγωγής Ραφαλ και έρχονται γρήγορα .

Εφ όσον έχουμε κάνει παραγελλεια για 24, πρέπει τον Δεκέμβρη και τα κάνουμε 30,

Με στόχο να φτάσουν κάποια στιγμή τις 2 ολοκληρωμένες μοίρες δηλαδή 48 έτσι θα τα πάρουμε ποιο γρήγορα ...


Γιατί αν περιμέναμε για F35A υπάρχουν αλλά 230 περίπου F35 που περιμένουν να φτιαχτούν για άλλες χώρες ...

Μετά το 2027 τα F35

giannisekizoglou
Автор

Ο μιζοτακης θα καθαρίσει! Χαχαχαχα Δεδομένο!

CensorshipTube
Автор

που υπερεχει η ελλαδα! που τους πιεζουν να εμβολιαστουνε ! σταματηστε το σανο! ειναι σαν να περιγραφετε οτι η ελλαδα εχει γινει ''αμερικη''!!!

ΓΕΩΡΓΙΟΣΠΕΦΑΝΗΣ
Автор

Έχει σκεφτεί η ηγεσία πως θα χτυπήσει τους δορυφόρους της Τουρκίας? Με συνδρομή Γαλλίας ίσως η άλλων συμμάχων ίσως η με δικό της όπλο..

ioannisel
Автор

Ότι και να έχει. Αδιάφορων δια ημάς. Σας θυμηθούμε. Έναν Μαραθώνα. Ένα. 1921. Και ένα. 194ο. Ας το καταλάβει. Καλά. Η κ. Μερκελ. Και οι φίλοι τους τα Μεμετια ξέρετε να και αυτό εμείς σας το μάθαμε. Αλλιώς θα Διαβάστε. Ιστορία. Από ξένους. Διακεκριμένο. Ιστορικούς. Άιντε και καλή. Κόλαση.

ΙωάνναΓαβριηλίδου
Автор

Η Τουρκία θα είναι μια χώρα που θα αναγκάσει την πρώτη δεκάδα τα επόμενα χρόνια και την πρώτη 5άδα τα επόμενα χρόνια

KAZAK-TATAR-MONGOL-TURK-
Автор

Κανείς δεν θέλει πόλεμο. Το πρόβλημα μεταξύ μας είναι το Αιγαίο, πρέπει να το μοιραστούμε καλύτερα. Είμαστε δύο γείτονες εδώ.

KAZAK-TATAR-MONGOL-TURK-
Автор

Εξαίρετο βίντεο Εύγε σας . Εγκυροτατες πληροφορίες.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣΣΑΓΓΑΡΙΟΣ