EPOKSİ UYGULANMIŞ DONATI İÇİN ÇEKME DENEYİ #shorts

preview_player
Показать описание
Çekme testinin iki farklı uygulama tipi vardır. Bunlardan bir tanesi net direncin belirlenebilmesi için yapılan uygulamanın yerinden sökülene kadar testin devam ettirildiği “tahrip eden” uygulama, bir diğeri ise uygulama kalitesinin kontrol edildiği test yükünü karşılayıp karşılamadığının denetlendiği “tahrip etmeyen” uygulamadır. Burada yapılan test tahrip etmeyen uygulamadır.
Deneye epoksi uygulanmış donatının sabitlenmesiyle başlanır. Sabitlenen donatıya hidrolik pompa ile basınç verilir ve böylece deney aletinin pistonu sayesinde donatı gerilmeye başlar. Donatıya uygulanacak kuvvet ise Nd= As*fyd formülünden bulunur.
Deneyde teste tabi tutulan donatı Φ16 donatısıdır. Bu donatıya uygulanacak olan kuvvet verilen formülden 73 kN olarak belirlenmiştir. Hidrolik pompa ekranında bu değer görülene kadar çekme deneyine devam edilir. Bu değer görülmesi durumunda donatı epoksi reçinesinden sıyrılmadı ya da betonda konik kopma gerçekleşmediyse deney başarıyla sonuçlanmış olur.
(Nd: Ankraj kuvveti As: Donatı kesit alanı Fyd: çeliğin hesap akma dayanımı)

İyi çalışmalar.

Medeniyet Çizgisi Instagram sayfası:

#epoksi,#epoksideneyi,#çekmedeneyi,#çekmetesti,#akmadayanımı,#kopmadayanımı,#çelik,#beton,#şantiye,#inşaat,#mühendis,#inşaatmühendisi,#mimar,#bina,#güçlendirme,#dayanımyetersizliği,#epoxy,#epoxytest,#tensiletest,#yieldstrength,#repturestrength,#steel,#concrete,#site,#construction,#engineer,#building,#reinforecement,#civilengineer,#architect
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Sonuç nasıl çıktı normal filiz ile çok farkı oldumu

YG-mfwb
welcome to shbcf.ru