'120 Dönümden Alacağım Verimi 20 Dönümden Alıyorum!' / 100 Bin Saksıda YABAN MERSİNİ Yetiştirmek

preview_player
Показать описание
Gülcan Toprak'ın sunumuyla Toprağın Ruhu'nda bu hafta; yaban mersini yetiştiriciliği hakkında konuşuyoruz. Keyifli seyirler!
(29.08.2023 tarihli yayın)

00:00 - Giriş
02:00 - Yaban mersini yetiştirmeye başlamak
06:40 - Yaban mersini saksısında neler olmalı?
21:40 - Saksılarda otomasyon sistemi
24:15 - Yaban mersini yetiştirmek isteyenlere öneriler
33:50 - Ponza taşını kullanma sebebi

📺 Çiftçi TV

📺 Çiftçi TV Haber
#sakarya #toprakanalizi #toprak #yabanmersini #tarım #üretici #tarım #çiftçi #çiftçitv
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

20 kusur senedir yaban mersininin ana vatani olan kanada'da yasiyoruz, her yaz kilolarca yaban mersini yeriz, burda kilosu bazen $5'a kadar dusuyor. Sahsi kanaatim, yaban mersininin incesi daha tatli ve lezzetli. Yemis irilestikce sanki tadi ve diriligi azaliyor, yumusuyor. Ben 2020 senesinde Turkiye'ye geldigimde bursa, balikesir ve canakkale'de bu isi yapmak icin cok arazi baktim. Bence kesinlikle yapilmasi gereken bir is. Ureticilerimizin bu ise daha fazla ilgi gostermesi lazim, bence cok karli ve potansiyelli bir meyve. Bakin yilardir ulkemizde kiwi yetistiriliyor fakat biz hala ic tuketimimizi bile karsilayamadigimizdan hala disardan kiwi aliyoruz, milli servetimiz bosa gidiyor. Dogu Karadeniz bolgesi haric topraklarimiz yaban mersini yetistirmeye uygun degil, ama goruldugu gibi yetistiren saksida da yetistirebiliyor. Katma degeri yuksek daha nice meyve sebze var. Ureticilerimizin biraz daha cesur olmasi lazim

a.t.a
Автор

Adamı bir saat boyunca konuşturup adını soyadını, markasını, adresini hiçbir yere yazmamak, hiç ahlâkî değil. Emeğe saygısızlık. “Cem Bey”e teşekkürler.

Автор

Sorularla, cevaplarla son derece eğitici, motive eden harika bir program olmuş. Cem beyi de Gülcan hanımı da candan tebrik ederim. Emekleriniz gani gani geri dönsün 🙏🧿🍀

elif
Автор

Allah bereket versin.. emeğinizi değerli kılsın.. ne güzel bir çalışmadır bu, toprağı değerlendirenlere esenlikler diliyorum

jivanselbi
Автор

Devletin yapması gereken herşeyi yapan büyüğümüzün ellerinden öperiz.

ilkertoksoz
Автор

Cem Bey'in iletişim bilgilerinin paylaşabilir misiniz?

İlhamiYazici-gk
Автор

Tebrikler muhteşem bir çalışma ve emek ülke kalkınmasına katkıda bulunan güzel bir insan emeği geçen herkese teşekkürler

muhsinyilmaz
Автор

Bu kadar büyük bir alanda vede saksıda yetiştirme cesaretine ve azmine hayran kaldım tebrik ederim.

gocausta
Автор

Arkadaṣım senin saksılar en az 120 lt, eğer maçlana yaparsan bu bitkiler hiç gübre istemez. Sen Türkiye deki Torf 5, 5 PH ve aşırı tuzlu demek ki kükürt kullanarak 3, 5 PH düşürmüşsün. Bu bitkilerin PH isteği 4, 5-5 arasıdır yanlış bilgi veriyorsun. Arıtılmış suyun veya safsuyun PH değeri 7 dir. Lakin sen bu suyu 4, 5 PH değerinde topraga kullanırsan toprağın PH değeri yükselmez. Senin sistemin hatası saksıları gömmemişsin bu bitki sıcak sevmiyor 35-38 derecede zorlanılıyor. Ben 25 cins Yabanmersini yetiştiriyorum saksıda.

Düzeltme gerçekten 20 lt. Saksılarınız. Gördüğüm kadarıyla cins olarak Blaucrop seçmişsiniz, dölleme için 10 ağaca bir başka cins yerleştirmeniz verimi 20% artıracaktır. Ben yinede saksıkarı gömmeniz daha uygun olacaktır. Darrow, Spartan, Toro benim favorimdir. Spartan hem aynı anda ermesi hem raf ömrü uzundur, hemde en lezzetli cinsidir. Darrow ve Toro en iri cinsidir çok lezzetlidir ama raf ömrü kısadır. Ağaç kökü başı verim 7-9 kilodur. Ağaçkökü başı toprak ihtiyacı 1x1x0, 5 metredir. Gübre olarak asitlibitkiler için kullanılan gübreler tercih edilebilir. Mesela Ormangülü bitkisi gübresi(Rodederon) bitki köküne 10gr. 1 defa Şubatta uygulamanız yetecektir. Yetiştirilme Ortamın derinliği 50 cm yeterlidir. Bu 20 lt. Saksıları ilk doldururken 15 lt Litvanya Torfu, 2 lt perlit, 1 litre solucan gübresi, 2 litre ince, ağaç kabuğu yada çam talaşı karıştırarak saksılar hazırlanabilir. Bu arada Türkiyede böyle bir üretimi akıl ettiği tebrik ediyorum. Ben Mandalina bahcesi için ağaç arasında yetiştirmek için düşündüm ve 100 fidanla Almanyada test üretimi yaptım. Akdeniz ve Ege için uygun olmadığı anladık. Bu bitti doğal olarak Edirne Pazarcık Keşanda bir bölge, Karedenizde doğal yetiştirme alanları mevcuttur. Zeminde yetiştirmek isteyenler önce toprağı kalıcı nasıl asitleyebilirsiniz onu öğrenin. Drenaj, kumlama, kükürtlrme Aliminyumsulfat kullanmak önemli bazı terimler sizin için. Budama, 2 yılı dolduran dallar kökten kesilmeli.genelde 3 anadal büyütülmeli. Kolay gelsin.

Cokbeklersin
Автор

emeğinize sağlık cidden çok faydalı bir bilgi oldu benim için. böyle videolarınızın devamını getirin lütfen

nazmhikmetduran
Автор

Saksida uretimin avantaj dezavantajini anlatan bir program yapabilirmisiniz? Cunku cogu sey saksida uretilebiliyor artik. Tskler.

Denedato
Автор

20 dönüm yeriniz varsa dönümde 700 saksı var dediniz 20 dönümde 14 bin saksı yapar neden 100 bin saksı var dediniz

tamerserdar
Автор

Bir çok kişi Cem Bey ile ilgili iletişim adresi istemiş ama ben bilgi göremedim?Yayında size soran olursa Cem Bey e yönlendireceğinizi söylüyorsunuz bunu nasıl yapmayı planlıyorsunuz acaba?

cahitgokmen-wpnw
Автор

Konuğa gerek yoktu, kendiniz sorup, kendiniz cevap verse idiniz. Bu ne tuhaf bir sunuculuk

ademozyurt
Автор

yorumlara cevap veriyormuşsunuz?
İşletmenin adı ne? Nasıl görüşebiliriz?

ahsennilgunicoz
Автор

Sayın televizyon yonetıcılerı sunucularınız konuktan fazla ve gereksız konusuyor. Cok sevdıgımız programları severek izleyemiyoruz yada yarım bırakıyoruz. Lutfen sunucunuzu ikaz edermısınız. İzleyici yorumlarında okursanız daha guzel programlar olur diye dusunuyorum.

husamettinkzmaz
Автор

Çok güzel bir ürün emek tebrik ederim.

zeynepture
Автор

önce beğeniyoruz sonra SONUNA KADAR IZLIYORUZ

buranadler
Автор

Harbiden abla yaa. Enişteye allah sabır versin. 😮

ozininmuzikkutusu
Автор

Hanımefendi, sizi dinlemek çok yorucu. Üreticimizi daha fazla dinleyebilseydik keşke.

devrimkocak