'LİKYA YOLU' BELGESELİ FRAGMANI

preview_player
Показать описание
509 KMLİK TARİHİ "LİKYA YOLU" BELGESELLEŞTİ...
- Tarihin derinliklerinde saklı kalan hikayeleri, efsaneleri, doğası ve insan manzaralarını bugünlere taşıyan kadim Likya Yolu, Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV) ve SİNEMEDYA Yapım'ın ortak çalışmasıyla belgeselleşti.
Yönetmenliğini Alper Kaya'nın, yapımcılığı ve senaristliğini Hakan Akkaya'nın üstlendiği 'Likya Yolu' adlı yapıtın görüntü yönetmeni ise Özgür Bozgun.
DÜNYADA EŞİ OLMAYAN BİR PARKUR
Antalya'nın batısındaki Teke Yarımadası'nı baştan sona kat eden Likya Yolu, günümüzde dünyanın en iyi 10 trekking yolundan biri olarak adlandırılırken, parkur boyunca pek çok antik yerleşim yerinden geçen tek yol olma ününü de korumakta. Halen yılda 20 bin yerli-yabancı turistin yürüdüğü Likya Yolu 509 kilometre uzunluğundaki dağ ve deniz parkurlarından oluşmakta. Türkiye'de ve dünyada oldukça popüler tatil beldelerini birbirine bağlayan antik yol, SİNEMEDYA YAPIM tarafından ilk kez HD formatında belgeselleştirildi.
ÇEKİMLER 2 AY SÜRDÜ
Projenin sponsorluğu ATAV tarafından üstlendi. Çekim ve kurgusu ile birlikte yapımı 2 ay süren belgeselde, Antalya'dan başlayarak, Göynük Kanyonu, Phaselis, Kemer, Yanartaş, Olympos, Gelidonya Feneri, Myra-Andriake, Kekova, Patara ve Xanthos üzerinden Fethiye'ye uzanan Likya Yolu ve çevresinde gelişen medeniyetlerin dünü ve bugünü doğa, tarih ve insan manzaralarıyla iç içe bir hikayeyle gözler önüne seriliyor.
"Likya Yolu" belgeselinin yönetmeni Alper Kaya, "Yollar insanı birbirine bağlar, yolları unutursak birbirimizi de unuturuz. Bizde birbirimizi unutmayalım diye bu tarihi yolu belgelemek istedik. Bunu yaparken de çok büyük zevk aldık. Hava da, kara da, deniz altında çekimler yaptık. Türkiye'de böyle bir hazine varken bunu iyi bir şekilde tanıtmak gerek diye düşünüyorum."dedi.
"BU YOL MUTLAKA YÜRÜNMELİ"
Likya Yolu'nu 2 defa yürüyen Yapımcı ve senarist Hakan Akkaya, söz konusu projede amacını insanları arabalarından indirmek olarak ifade etti. Akkaya, Türkiye'de hayli popüler olan tatil beldelerinin bulunduğu Teke Yarımadası'nın içerdiği zengin hazinenin Türk insanı tarafından yeterince bilinmediğini kaydederken, "İnsanlar o yolda bir yerden bir yere giderken araçlarının içinde hızla geçtikleri o manzarada neleri kaçırdıklarını bilmiyorlar. Likya Yolu, 7'den 70'e herkesin rahatlıkla yürüyebileceği bir parkur. En azından insanların artık araçlarından inerek muhteşem doğanın, manzaranın ve binlerce yıllık kültür mirasının cömertçe paylaşıldığı bu bölgeyi yürümeye başlaması gerektiğine inanıyorum. Yani herkes bu yolu mutlaka belli bir parkurda bile olsa yürüyerek görmeli. İşte belgeselimizdeki temel amaç da budur" dedi.
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

3 dk videonun yarısı bozuk bi düzenleyin baştan ayıptır

serkancalhan