İYİ PARTİ'Lİ YAVUZ AĞIRALİOĞLU'NDAN ÇOK NET HDP SÖZLERİ #shorts #viral #trending #shortvideo #keşfet

preview_player
Показать описание
CHP'nin önde gelen bazı isimlerinin 'HDP'ye Bakanlık verebiliriz' sözleri sonrası bir önceki videoda da anlatmıştım çarşı karışmıştı ve İYİ Parti ile aralarında bir gerilim yaşanmıştı. 'HDP'ye Bakanlık' sözleri daha gündemden düşmemişken şimdi ise Selahattin Demirtaş'a Cumhurbaşkanı Yardımcısı olabilir mi? soruları gündemde. Bu sorunun cevabını Halil Konakçı Hocaya attığı iftiralar ve linç kampayasının başı olan CHP'li Özgür Özel 2018'de vermiş. Peki 6+1 Masası 2023 seçimlerini kazanırsa HDP'ye Bakanlık ve Selahattin Demirtaş'a Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığı verilecek mi, verilir mi?

HDP'ye Bakanlık ve Selahattin Demirtaş Cumhurbaşkanı Yardımcısı olabilir mi? sorularını İnternethaber Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hadi Özışık, YouTube kanalı Perde Arkası'nda yorumladı.

#özgürözel #hdp #selahattindemirtaş #2023seçimleri #hdpbakanlık #chp #iyiparti

Ayrıcalıklardan yararlanmak için bu kanala katılın:

DESTEK İÇİN KATIL:

Merhaba arkadaşlar,

İzlediğiniz için teşekkür ederim.

Takipte Kalın!

🌐 Bizi Takip Edin!

Bünyemizde Bulunan Haber Siteleri;
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Devletinin milletinin yanında olan herkesten Allah razı olsun

mehmetalinergiz
Автор

Maşallah yurenesalık vatan sizinle gurur duyuyor hadi

turgutaygun
Автор

HELALLEŞME
herkesin helalleşmeye ihtiyacı vardır. İnancımıza göre Helalleşme ferdidir ve yaşayan kişiler arasında olur. Bir taraf ölmüş ise sağ olan taraf ölmüş taraf için hakkımı helal ediyorum diyebilir, ancak buna Helalalleşme değil Helal etme denir. Kul hakkı anlamında kabul edilip edilmemesini ise Rabbi'miz bilir.
Toplumlar arası Helalleşme olmaz, buna barışma ve özür dileme denilebilir.
Siyasetçilerin kurumsal "Hlalleşmeleri" bu mahiyettedir.
Politik anlamdaki bu toplumsal "Helalleşme" girişimini daha önce mevcut iktidar partisi yapmıştı ve rahmetli Özal çizgisindeki takdire şayan bir değişim ve gelişime olarak değerlendirilmişti. Her şeye rağmen ve sebep ne olursa olsun değerli bir girişim idi.
Ama ne yazık ki, iki tarafın "Derinleri" nin ve "Sığları" nin veya argo bir tabirle sığırlarının şaşkınlık ve ahmaklıkları ile derinleriyle irtibatlı dış "Dostlarımızın" iblisane gayretleri neticesi; barışa giden yoldaki "Kör düğüm" ün çözülmesi aksadı ve daha da sıkı bir şekilde bağlanıp bırakıldı.
Böylece Sonuç: Karşılıklı olarak; beceriksizlik, samimiyetsizlik, siyasi ikbal, korkaklık, başkasının aklıyla hareket etmek, gibi bir sürü olumsuzluk sebebiyle kocaman bir BAŞARISIZLIK oldu.
Şimdi de daha önce iktidar olmayı rüyasında bile görmeyen ana muhalefet partisi, geçmişi adına(ki mümkün değildir hepsi yaptıklarını yüklenerek öbür tarafa geçmiştir). Helalleşmek ifadesiyle isminde yer alan "Halk" tan özür dilemek ve asgari müştereklikte barışmak istemektedir. Buradaki barışma ve özür dinlemenin daha önceki başarısız girişimden daha yüzeysel ve daha siyasi hedefler için olduğu aşikardır. Buna rağmen işi kolaydır denilemez. Partisinin geçmişi Mustafa Kemali de kapsadığı için o dönemi, sağ partilerde de kabul gördüğü gibi kutsal/dokunulmaz olarak görmektedir/görmek zorundadır. Diğer geri kalan döneminde de İnönü, Ecevit vd. ile bürokratlar vardır ki bunlar için de güçlü bir eleştiri getirememektedir. Bunların da çoğu yaşamamaktadır. Ayrıca geçmişte yapılanların telafisi bu şartlarda mümkün de değildir.
Amaç, iktidar partisinden kopan yeni partileri de avantaj sayıp bir kaç benzemezle tam veya yarım ittifak kurarak yine birkaç benzemezden oluşan iktidarı devralmaktır.
İttifakları doğuran mevcut sistemdir.
Dolayısıyla bir ittifakın diğer bir ittifakı hain ve düşman cephesindeymiş gibi göstermeye çalışması doğru değildir. Bugün olduğu gibi Yarın da "hain" vb. ifadelerle birbirini aşağılayanlar bir araya gelmek suretiyle ittifaklar kurabilir. Dolayısıyla taktiksel olarak gündeme giren bu helleşmenin de amacında fazla bir samimiyet aramak beyhudedir. Ama yine de sebep ne olursa olsun barış yolunda atılan küçük bir adım anlamında ona olumlu bakmak varken onu yerden yere vurmanın halka bir yararı yoktur.
Kaldı ki herkesin ve her toplumun veya kurumun daima özeleştiriye ihtiyacı vardır.
Kanaatimce iktidar partisinin de ciddi bir özeleştiri yaparak güncel ifadeyle gerekli yerlerle "Helalleşerek" paydaşlarını da gözden geçirerek sert manevralar yapabilmesine yönelik gerekli araştırma ve anketlere ağırlık vermelidir. Böylece "Helalalleşme" de de bir yarış olmalıdır.
Karşılıklı iyi niyet ve barış, birlik için zemin hazırlar, birlikten de kuvvet doğar.

seyyidoglu
Автор

O koltuklarda onlar sayesinde oturduğunuz iddiasına cevap verebildinmi yavuz usta

muratylmaz
Автор

Sayın anayasa mahkemesi üyelerinin hiç biri bunu duymuyor mu daha neyi bekliyorlar

nazimcetin