Yol Geçit Hakkı Nedir ? Nasıl Alınır ?

preview_player
Показать описание
Yol Geçit Hakkı
Geçit hakkı, genel yola bağlantısı olmayan veya genel yola çıkmak için yeterli bir yolu bulunmayan taşınmaz malikine, bedel karşılığında komşulardan birinin veya birkaçının taşınmazı üzerinde kurulan ayni bir haktır. Kişi Yol geçit hakkı almak istediği durumda komşu parsaller ile anlaşmak isteyebilir. Uzlaşma sağlanırsa tapu kadastro müdürlüğüne LİHKAB harita ofisleri aracılığıyla başvuru yapılabilir.

Komşu parseller ile anlaşma sağlanamazsa mahkemeye yol geçit hakkı için başvuru yapılabilir. Mahkeme en uygun ve yapılabilir bir noktaya yol geçit izni verebilir. Yol geçit izni alınması durumunda arazi imar hakları geçerli olur. Normal şartlarda yol geçit hakkı olmayan arka parsellerde kalan arazilerde yüzdelik dilimlere göre imar izni olsa dahi yapı yapılamaz.
Saygılarımla...
#beton #hafriyat #tarla #villadesign #köyevi #arsa

Suat ALTUN
05319180734
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Orman arazisinden yol nasıl alınır kadastro yolu hangi yolu izlemek gerekir

mehdikeskin
Автор

Geçet hakki alınan yeden elektiri su dogalgaz hattı kullanabilirmiyiz

RecaiGoksal
Автор

Anlatılan gibi yerimiz arada kalıyor.Emlakcidan bağımızı alırken abi buranın yolu mahkemede dedi.bekledik ses yok.komsulardan ücreti mukabili istedik merhamet ve tolerans yok.mahkemeye verdik iki aydan çıkacak diyor avukat tapumuza işlenecek geçit hakkımız.mevkimiz parselsiz olduğu için o mahalle rayiç bedel daha mı az tutar?

servetsimsek
Автор

70 hissedarı olan bir tarlaya geçit hakkı davasını tüm hissedarlara mı açmalıyım ?

aliylmaz
Автор

merhaba Suat bey benim 5845 m bir tarlam var ve 3 tarafı orman ormanın ıcınden yol var arsaya geçiş ama yol geçit hakkı almak ıstıyorum ormandan gecerek tarlama gıtmek ıcın nasıl bır yol izlemeliyim

makbuleak-fu
Автор

Müsadenizle bir sorum olacak. Bizim yola 46 m cephe arsamız var. Arkada kör alanda kalan 2 kişininde arsası var. Ne satıyolar ne alıyolar. Biz mahkemeye versek arsalar değerlendirilir mi. Bu olaya ne ad verilir bilmiyoruz. Diğer iki arsayı alsak 10+10 = 20 daire olacak kadar bir yer ama ne alıyolar ne satıyolar. Ne yapmalıyız?

fthklck
Автор

tarlasının önünden yol geçen kişi kendi tarlasından geçmiyerek sizin tarlanızdan geçerse ne yapılmalı

oguzasker
Автор

Komşu parselin kadastral yolu mevcut olduğu halde yolunu begenmeyip benim tarladan kadasral yola yol hakkı isteyebilir mi

zorroz
Автор

Selamünaleyküm. Yol almak isteyen arsa, yol almak istediği kişiye para yerine kendi arsasından yolun m2 kadar yer verse ve bunu tapuda tescil etse olur mu ? Yol verecek kişinin arsası ayni m2 kalır. Yol alacak kişinin arsası eksilmiş olur. Bu yol izlenebilir mi ?

cozumteknik
Автор

Bitişik parsellerden oluşan büyük bir tarlamız var. En baştaki parselin yola geniş bir cephesi var, diğerleri arkada kalıyor. Arkadaki parseller küçük olduğu için, insanlar öndeki büyük parseli alacak paraları olmadığından arkada kalan parsellere talip oluyorlar. Yatırımlık almak isteyen insanlarla sözleşme yapıp sen benden yol talep etmeyeceksin, bu koşulda satabilirim diyebiliyormuyum? Çünkü adama 2 dönüm yer satsam yol istediği vakit yola epey m2 gidiyor. Yani ben bu arkadaşa geçit hakkı talep etmeyeceksin, satıştan sonra olurda geçit hakkı istersen şu kadar TL tazminat ödeyeceksin gibi bir koşulla satış yapabilir miyim ?

enisgenco
Автор

Yapmam gerekeni izah ettin teşekkür ederim

KanberIrmak
Автор

Merheba suat bey ben 9 dönum tarlamda çiflik yaptım çifligin beledyen yapı izni var ama çifligin önude e5 geciyor ama kara yol yol izni vermiyor bana diyor yan komsuda gecit haki iste yan komsuya dava açsam mahkeme yol verirmi bana cok buyuk para harcadım

ÇetinBoztoprak-qk
Автор

Yol hakkı aldık diyelim orası bizim üzerimizemi kayıtlı oluyor. Aldığımız yolu sadece bizmi kullanabiliyormuyuz ?

ademakcay
Автор

1998 yıl köýumüz den kadosturo geçti bizim hic haberimiz olmadan sadecebizim parselden yol birakiliyor karsi bar elden birakilmiyor cevabinizi bekliyorum

sutcusutcu
Автор

En iyisi yol miktarı kadar arsa takası daha uygun olmazmı

EliseBaski
Автор

Merhaba bizim köyde ev tarla olarak geciyor tapuda fakat 30 senedir evler var. Buraya yol almak için cins değişikliği yapmak gerekiyormu? Ve ben çiftçilik yapiyorum tarim aletlerimiz geniş 5-6metre alabilirmiyim.

burhankose
Автор

Muvafakat verilmesinden hiç bahsetmemişsiniz. İlk seçeneklere anlaşmak için muvafakat gerekiyor. Benim sorum kentsel dönüşümde bu bi işlemleri salt çoğunlukla yapabiliyor muyuz? Yani diğer parsele geçiş hakkı vermek için salt çoğunluk yetiyor mu?

selimhanucar
Автор

Merhaba. Benim yol alacagim tarlanin sahibi yurt disinda ikamet ediyor. Yol hakki davasi actigimda bütün yazismalar yabanci dile cevrilip yurt disina mi gönderilecek yoksa mahkeme onay verip banka hesabi olusturup ücreti oraya yatirmami mi isteyecek? Yani masraflar önceden tahmin edilebilir mi yoksa ceviri ücretletlerini falan ödemek gerekir mi? Yoksa dava acsam yterli mi? Cevaplarsaniz sfvinirim tesekkürler.

mustafak
Автор

Yol hakkı aldığımızda yolu veren ve alan tapuyamı başvuru yapıyor

Alierhanpalut
Автор

Aldığım yola ben ödeme yaptığım için benim iznim olmadan başkası kullanabilirmi cevaplasanız memnun olurum

GurbuzSssa