Erdem Beyazıt | Hayatı ve Yaşadıkları

preview_player
Показать описание
👉 Bekir Soysal ve Prof. Yusuf Ziya Kavakçı, Erdem Beyazıt’ı anlatıyorlar.
💛
18 Aralık 1939’da Maraş’ta doğdu. Asıl adı Adil Erdem’dir. Maliyede memur olan babası Ökkeş Tahsin Bey’in aile kökleri, Yavuz Sultan Selim’in Çaldıran Seferi dönüşünde Doğubayazıt’tan getirerek Maraş’ta iskân ettiği Bayazıtlılar’a dayanmaktadır. Annesi Şerife Hanım Ârifoğulları’ndandır. İlk ve orta öğrenimini babasının memuriyeti dolayısıyla bazı kesintiler dışında Maraş’ta tamamladı (1959). Önce İstanbul ve ardından Ankara Hukuk fakültelerine devam ettiyse de (1959-1963) fakülteyi bitirmeden askere gitti. Askerlik dönüşü Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi’nin Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’ne kaydoldu (1964). Buradaki öğrenciliği sırasında Millî Kütüphane’de süreli yayınlar şube müdür yardımcılığı ve Millî Eğitim Bakanlığı basın büro memurluğu gibi görevlerde bulundu. Mezuniyetinden sonra Maraş Lisesi’ne edebiyat öğretmeni tayin edildi (1971). İstanbul Türk Mûsikisi Devlet Konservatuvarı’nda genel sekreterlik (1974), Kahramanmaraş İl Halk Kütüphanesi’nde müdürlük (1975), Sanayi ve Ticaret Bakanlığı İnsan Gücü Eğitim Dairesi başkan yardımcılığı görevlerinin ardından memuriyetten ayrıldı. Devlet Planlama Teşkilâtı’nda sözleşmeli personel olarak çalıştı. 30 Kasım 1987 seçimlerinde Anavatan Partisi’nden Kahramanmaraş milletvekili seçildi. Millî Eğitim ve Çevre komisyonlarında görev aldı. 1991’de siyaseti bırakıp İstanbul’a yerleşti. 1995’te altı ay süreyle Yeni Parti İstanbul il başkanlığı, bir ara Demokrat Parti meclisinde üyelik yaptı. 5 Temmuz 2008’de İstanbul’da öldü ve Eyüp Kabristanı’nda gömüldü.

Yeni Videolarımızdan haberdar olmak için kanalımıza abone olun ve zile dokunun🔔

👇Diğer YouTube Kanallarımıza Göz Atabilirsiniz😎

►Anatolia TV Youtube kanalımızdan; tarihin bir köşesinde unutulmuş mübarek şahsiyetlerin biyografilerini ayrıca Yerli ve Milli değerlerimizin yer aldığı Belgesel ve Filmlerimizi izleyebilirsiniz. Dini ve milli değerlerimize sahip nesiller yetişmesine katkı sağlamak amacıyla kurulan Anatolia Film bu güne kadar ürettiği film, çizgi film, klip ve belgesellerle her yaşa hitap etmekte. Kanallarımıza abone olarak bu zengin içeriğe ulaşabilir, kanallarımızı paylaşarak bu içeriğin yayılmasına destek olabilirsiniz:

►Niçin Müslüman oldular? Onları İslam'a çeken neydi? Müslüman Olan Yabancıları seyrederken Müslüman olarak doğmanın kıymetini bir kez daha anlayacaksınız:

► Anatolia Çocuk, çocuklarınızın birbirinden faydalı dinî çizgi filmlere ulaşabileceği bir adres. Habil İle Kabil'in hikâyesini ve benzer birçok kıymetli içeriği bu kanalda bulabilirsiniz:

►Kültür & Sanat TV

😎 Oynatma listelerimize göz atarak daha fazla video izleyebilirsiniz👇

►Prof. Dr. Sadettin Ökten
►Prof.Dr.Mahmut Kaya
►Prof. Dr. Semavi Eyice
►Prof.Dr.SalihTuğ
►Prof. Dr. Ali Özek
►Prof.Dr.Halis Ayhan
►Prof. Dr. Sebahattin Zaim
►Prof.Dr. M.Saim Yeprem
►Prof Dr. Halis Aygün
►Prof.Dr. Yusuf Ziya Kavakçı
►Prof. Dr. Mustafa Tahralı
►Prof. Dr. Hulusi Kılıç
►Prof. Dr. Salih Tuğ
►Prof.Dr. Mustafa Uzun
►Zeki Soyak Hocaefendi- Hadis Dersleri
►Mahmut Sami Ramazanoğlu (Kendi Sesinden)
►Prof.Dr. Sabahattin Zaim Kendi Sesinden Konferansı (Orjinal Kayıt)
►Bekir Haki Yener Efendi (Orjinal Kayıt)
►Prof. Dr. Osman Öztürk Hayatı Hatırları Ve Fikirleri
►Mahir İz (Kendi Sesinden)
►Necip Fazıl Kısakürek Kendi Sesinden
►Şehit Sözler Şahit Sözler # Gönül Aytanç
►Bekir Soysal (Sanatçı - Yazar)
►Mehmet Tayşi
►Muharrem Coşkun (Gazeteci - Yazar)
►Yalçın Turgut Balaban
►Hasan Karakaya
►Hasan Aksay (Eski Devlet Bakanı)
►Bekir Soysal (Sanatçı - Yazar)
►Sabri Özpala Hatıraları
►Nezih Uzel Hatıraları
►SÖZ SANATI Şiir Ziyafeti
►Sufi Müzik | Ney Dinletisi
►Hikmetli Sözler
Рекомендации по теме