Τρελάθηκαν οι Τούρκοι που θα μάθουμε όλα τα χούγια του Anadolu – Άλλαξαν όνομα και στην Κάρπαθο!

preview_player
Показать описание
Η Τουρκία αντέδρασε στην δέσμευση της περιοχής στην Κάρπαθο για την άσκηση με το Χουάν Κάρλος επαναφέροντας το θέμα της αποστρατικοποίησης του νησιού και αλλάζοντας το όνομα του σε Scarpanto. Επίσης οι Τούρκοι δέσμευσαν περιοχή που επικαλύπτει μέρος του εναέριου χώρου της Ζουράφας.

Η συνεκπαίδευση αυτή θα δώσει τόσο στην Πολεμική Αεροπορία αλλά και στο Πολεμικό Ναυτικό, πολύτιμα συμπεράσματα για τον τρόπο που πλοία όπως το «Χουάν Κάρλος» επιχειρούν.

Σε ελεύθερη μετάφραση όπως τόνισε στρατιωτική πηγή «θα μάθουμε ακόμα περισσότερα από τα χούγια του Anadolu». Αξίζει να επισημανθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο ισπανικό σκάφος περνάει από το Αιγαίο.

======================
Κεφάλαια:
0:00 - Εισαγωγή
0:03 - Θα μάθουμε τα χούγια του Anadolu

-----------------
Η Τουρκία αντέδρασε στην δέσμευση της περιοχής στην Κάρπαθο για την άσκηση με το Χουάν Κάρλος επαναφέροντας το θέμα της αποστρατικοποίησης του νησιού και αλλάζοντας το όνομα του σε Scarpanto. Επίσης οι Τούρκοι δέσμευσαν περιοχή που επικαλύπτει μέρος του εναέριου χώρου της Ζουράφας.

Όπως έχουμε ήδη γράψει στο Πενταπόσταγμα η ναυαρχίδα του ισπανικού στόλου πλοίο αμφίβιων επιχειρήσεων «Χουάν Κάρλος» βρίσκεται στο Αιγαίο εδώ και κάποιες ημέρες. Πρόκειται για το δίδυμο πλοίο του τουρκικού μίνι αεροπλανοφόρου «Anadolu»

Είναι μέρος ενός ισπανικού στολίσκου που θα πλεύσει σε Μεσόγειο και Ατλαντικό στο πλαίσιο αποστολής με την κωδική ονομασία «Δαίδαλος 24».

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές ο ισπανικός στολίσκος ήδη έκανε μια μικρή συνεκπαίδευση με την φρεγάτα «Θεμιστοκλής» ενώ στις 13 Απριλίου θα ασκηθεί μόνος του σε περιοχή που δεσμεύτηκε για αυτόν στο Μυρτώο και στις 19 Απριλίου θα συνεκπαιδευτεί μαζί με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και συγκεκριμένα την Πολεμική Αεροπορία σε δύο περιοχές η μία εκ των οποίων είναι δυτικά της Καρπάθου (σ.σ κάθε φορά που ασκούνται εκεί ελληνικές μονάδες η Τουρκία θέτει θέμα αποστρατικοποίησης) και η δεύτερη μεταξύ Άνδρου Τήνου και Χίου.

Η συνεκπαίδευση αυτή θα δώσει τόσο στην Πολεμική Αεροπορία αλλά και στο Πολεμικό Ναυτικό, πολύτιμα συμπεράσματα για τον τρόπο που πλοία όπως το «Χουάν Κάρλος» επιχειρούν.

Σε ελεύθερη μετάφραση όπως τόνισε στρατιωτική πηγή «θα μάθουμε ακόμα περισσότερα από τα χούγια του Anadolu».

Αξίζει να επισημανθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο ισπανικό σκάφος περνάει από το Αιγαίο.

Το «Χουάν Κάρλος» συνοδεύεται από τις ισπανικές φρεγάτες «Galicia», «Blas de Lezo» και «Reina Sofía». Επί του «Χουάν Κάρλος» βρίσκεται αεροπορική μονάδα αποτελούμενη από αεροσκάφη AV8 «Harrier» και ελικόπτερα.

Το θέμα έγινε και πρωτοσέλιδο στην Hurriyet καθώς φαίνεται πως κινήσεις σαν αυτή ενοχλούν την Άγκυρα.

Ως προς το θέμα της αποστρατικοποίησης της Καρπάθου αξίζει να επαναλάβουμε πως όπως και όλα τα Δωδεκάνησα παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα "κατά πλήρη κυριαρχία" από τη Σύμβαση Ειρήνης των Παρισίων, μεταξύ Ιταλίας και Συμμάχων, τον Απρίλιο του 1947. Περαιτέρω, οι διατάξεις της εν λόγω Συνθήκης προβλέπουν την αποστρατιωτικοποίηση των νήσων αυτών: "Αι ανωτέρω νήσοι θα αποστρατιωτικοποιηθώσι και θα παραμείνωσιν αποστρατιωτικοποιημέναι". Στα Δωδεκάνησα υφίστανται ορισμένες δυνάμεις εθνοφυλακής, οι οποίες έχουν δηλωθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τις διατάξεις της συμφωνίας CFE.

Όσον αφορά τους τουρκικούς ισχυρισμούς για αποστρατιωτικοποίηση των Δωδεκανήσων, σημειώνεται ότι:

• Η Τουρκία δεν αποτελεί συμβαλλόμενο μέρος σε αυτήν τη Συνθήκη του 1947, η οποία, επομένως, αποτελεί "resinteralios acta" γι' αυτήν, δηλαδή ζήτημα που αφορά άλλα κράτη. Σύμφωνα δε με το άρθρο 34 της Συνθήκης της Βιέννης για το Δίκαιο των Συνθηκών, "μια συνθήκη δεν δημιουργεί υποχρεώσεις ή δικαιώματα για τρίτες χώρες" εκτός των συμβαλλομένων.

• Η πρόβλεψη περί αποστρατιωτικοποίησης των Δωδεκανήσων έγινε μετά από αποφασιστική παρέμβαση της Σοβιετικής Ένωσης και απηχεί τις πολιτικές σκοπιμότητες της Μόσχας εκείνη τη χρονική περίοδο. Θα πρέπει ωστόσο να επισημανθεί ότι τα καθεστώτα αποστρατιωτικοποίησης έχασαν το λόγο ύπαρξής τους με τη δημιουργία των συνασπισμών του ΝΑΤΟ και του Συμφώνου της Βαρσοβίας, ως ασύμβατα με τη συμμετοχή χωρών σε στρατιωτικούς συνασπισμούς. Στο πλαίσιο αυτό, το καθεστώς της αποστρατιωτικοποίησης έπαψε να εφαρμόζεται για τα ιταλικά νησιά Panteleria, Lampedusa, Lampione και Linosa, καθώς και για τη Δ. Γερμανία από τη μια πλευρά, και τη Βουλγαρία, Ρουμανία, Αν. Γερμανία, Ουγγαρία και Φιλανδία από την άλλη πλευρά.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο:

-----------------
Όλες οι τελευταίες ειδήσεις στο site:
-----------------
#LHDJuanCarlos
#Κάρπαθος
#Αιγαίο

==========
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

ΑΠΟΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΙΩΝΙΑς ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑΑΑΑ

ΘωμαςΡιζο
Автор

The Hellenic Forces are doing a great job! The Turks are rendered erelevent anyway you look at it!
Barking up the wrong tree is their "modus operandi

pantheon
Автор

Κάθε φορά πού μιλά ή Τουρκία για αποστρατικοπιοηση να βάζουμε μπροστά την αποχώρηση της από την Κύπρο όπου ή παρουσία της είναι παράνομη

panoslima
Автор

Προτού έρθει το πρώτο RAFAL στην Ελλάδα που ήταν τα RAFAL του Κατάρ? Κ έκαναν εκπαίδευση με Τουρκία για όσους δεν γνωρίζουν.ΤΏΡΑ χεστηκαν πάλι .

VasilisPantelis-udtt
Автор

Γιατί δεν συζητάτε με τούρκους διεθνολόγος να δούμε τι διεθνές δίκαιο έχουν διδαχθεί γιατί δεν κάνετε μια τέτοια σύνδεση να παρακολουθήσουμε .

giorgossykiwtakis
Автор

γαλοπουλες ελατε μεραη νυχτα με την ΟΠΙΣΘΕΝ

ΘωμαςΡιζο
Автор

Τι ωραιος στοχος, αυτο το Αναντολου ! Να ζητησουμε να ζωγραφισουν κι ενα στόχο επανω, να μη βαρεσουμε στο γαμο του Καραγκιοζη, να μας διευκολυνει ! Χαχαχα !

peggyplats
Автор

Οπλα ελευθετα 22 μιλια ΑΟΖ και σε πετιπτωση casus beli προσθετη ζωνη 12 μιλιων bafer zone

nezperce
Автор

Yunanlar, Türkiye'den kendisini korumak için Osmanlı himayesine geçmeli 😂

ToromArs