ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η (ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ) HD poseidonios o rodios

preview_player
Показать описание


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ.

ΕΝΑ ΔΕΙΓΜΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ!!!!!!!!!!!!!!!

«Τι είναι η γυναίκα; Ναυάγιο στην ξηρά, πηγή κακίας, δοχείο

ακαθαρσίας, θανατηφόρα συνάντηση, ολίσθημα των ματιών,

καταστροφή των ψυχών, λόγχη τής καρδιάς, καταστροφή των

νέων, σκήπτρο του Άδη, απόκρυφος πόθος.

Τι είναι η γυναίκα; Διαβολή των αγίων, ανάπαυση των ματιών,

παρηγοριά του διαβόλου, απαρηγόρητος πόνος, καμίνι πού

σιγοκαίει, σκανδαλισμός αυτών πού σώζονται, αθεράπευτη

κακία, καθημερινή φλυαρία, ξενοδοχείο των ασώτων,

εργαστήριο των δαιμόνων. Τι είναι ή γυναίκα; Κακό φίλτρο,

αδιάντροπο θηρίο, ασυγκράτητη ορμή, αχαλίνωτο στόμα,

θρίαμβος μυστηρίων, οδηγός σκοταδιού, δασκάλα

παραπτωμάτων, πονηρή απόλαυση, ακόρεστη επιθυμία,

πρόξενος αιώνιας κόλασης. Τι είναι η γυναίκα;

Γήινη επιθυμία, αιτία οκνηρίας του άνδρα, ακράτεια

πού κοιμάται μαζί του, αγωνιώδης φροντίδα πού σηκώνεται

μαζί του, οχιά με ενδύματα, αυθαίρετη μάχη, καθημερινή

ζημιά, συμφορά του σπιτιού, ναυάγιο του άνδρα, ανήμερο

θηρίο, καταγώγιο των μοιχών, όπλο του διαβόλου,

επιθυμητή λύσσα, παγκόσμιος θάνατος.

Δικαιολογημένα έλεγε ο Σοφός "κάθε κακία είναι μικρή

συγκρινόμενη με την κακία τη γυναίκας.»
----------------------------------------------------------

ΛΟΥΘΗΡΟΣ

«Αν μια γυναίκα πεθάνει από τις πολλές γέννες δεν πειράζει.

Άστε την να πεθάνει.

Γι’ αυτό άλλωστε πλάστηκε.»
===============================

Ο ΚΛΗΜΗΣ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΥΣ

«Κάθε γυναίκα οφείλει να είναι γεμάτη ντροπή και μόνο

από τη σκέψη ότι είναι γυναίκα»
=============================

ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ

«Γενικά η γυναίκα είναι ένα σκουλήκι που σέρνεται,

η κορη του ψεύδους, σκεύος ακαθαρσιών, ο εχθρός της ειρήνης.
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΜΕΝΗ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ.ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΖΟΥΣΑΝ ΚΛΕΙΣΜΕΝΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, ΔΙΧΩΣ ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ, ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ.ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΑ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΑΝΑΤΡΕΠΕΤΑΙ.ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΧΑΝ ΟΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΑ (ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ).ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΔΙΑΚΡΙΘΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΩΣ ΙΣΑΞΙΟΙ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ ΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΤΟΥΣ.ΒΑΖΩ ΕΝΑΝ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑΣ.(ΜΑΘΕΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ).


 ΑΒΡΟΤΕΛΕΙΑ: Πυθαγόρεια φιλόσοφος από τον Τάραντα

 ΑΓΛΑΟΝΙΚΗ: αναφερόμενη από τον Πλούταρχο ως Αγανίκη (5ος αι. π.Χ.), ήταν μια αρχαία Ελληνίδα αστρονόμος (η πρώτη χρονολογικά γυναίκα αστρονόμος της αρχαίας Ελλάδας) από τη Θεσσαλία. Αναφέρεται πιο συγκεκριμένα ως Αγλαονίκη η Ηγήτορος επειδή ήταν κόρη του ηγέτη («Ηγήτορα» ή «ταγού») των Θεσσαλών. Δεν είναι γνωστό τίποτα από τη ζωή της Αγλαονίκης. Ωστόσο αναφέρεται ότι ήταν διάσημη για την ικανότητά της να προβλέπει τις εκλείψεις Ηλίου με ακρίβεια ώρας, κάτι παρόμοιο δηλαδή με τον περίπου σύγχρονό της Θαλή, πράγμα που προδίνει μια παραπέρα γνώση στη Μαθηματική Αστρονομία σε σχέση με τους Βαβυλώνιους αστρονόμους. Η ίδια, κατά την παράδοση, ισχυριζόταν ότι κατέβαζε από τον ουρανό τη Σελήνη, μία φράση που σχετίζεται με την πρόβλεψη των εκλείψεων Σελήνης, επίσης με ακρίβεια ώρας. Σχετικό σχόλιο υπάρχει στον Απολλόδωρο (Ρόδιον Δ΄ 59). Υπάρχει και η άποψη ότι ήταν μάντιδα και αστρολόγος.
 Ο κρατήρας Αγλαονίκη στο νότιο ημισφαίριο της Αφροδίτης, που έχει διάμετρο 64 km, ονομάσθηκε έτσι προς τιμή της αρχαίας αυτής αστρονόμου.

 ΑΓΝΟΔΙΚΗ: Η πρώτη γυναικολόγος τον 4ο αιώνα π.Χ ντύθηκε άντρας και κατάφερε να παρακολουθήσει μαθήματα γυναικολογίας. Η αποκάλυψη της πραγματικής της ταυτότητας έγινε τυχαία. Κατηγορήθηκε ότι είχε σχέσεις με τις ασθενείς της και δικάστηκε ως «άνδρας γιατρός που διατηρούσε ερωτικές σχέσεις με τις ασθενείς του». Στη διάρκεια της δίκης και για να υπερασπιστεί τον εαυτό της, αναγκάστηκε να αποκαλύψει την πραγματική της ταυτότητα. Το αποτέλεσμα ήταν να αθωωθεί. Η αθώωση μάλιστα δημιούργησε «δεδικασμένο» και παράλληλα αλλαγή του νόμου που επέτρεπε πλέον και στις γυναίκες να ασκούν την Ιατρική.

 ΑΙΘΡΑ: Μέσα από την άχλη της ιστορίας ξεπροβάλει η μυθική μορφή της Αίθρας, κόρης του βασιλιά της Τροιζήνος Πιτθέα και μάνας του Θησέως, με μία άλλη ιδιότητα άγνωστη στους πολλούς. Την ιδιότητα της δασκάλας της αριθμητικής (λογιστικής) δίδασκε τους νέους με τη χρήση άβακα και συμβόλων (κρητικοκομυκηναϊκό σύστημα) ήδη από τον 10 αι. π.Χ

 ΑΞΙΟΘΕΑ: (4ος π.Χ. αιώνας). Μαθήτρια της ακαδημίας του Πλάτωνος. Ήλθε στην Αθήνα από την Πελοποννησιακή πόλη Φλιούντα. Δίδαξε μαθηματικά και φυσική στην Κόρινθο και την Αθήνα.

 ΑΡΕΤΗ η Κυρηνεία: Κόρη του Αριστίππου, ιδρυτού της Κυρηναϊκής φιλοσοφικής σχολής, η Αρετή (συναντάται και ως Αρήτη) σπούδασε στην ακαδημία του Πλάτωνος. Δίδαξε μαθηματικά, φυσική και ηθική φιλοσοφία στην Αττική και έγγραψε σαράντα τουλάχιστον βιβλία, τουλάχιστον δύο από τα οποία ήταν πραγματείες για τα μαθηματικά. Μετά τον θάνατο του πατέρα της, τον διαδέχθηκε, κατόπιν εκλογής στην διεύθυνσι της Σχολής. Χαρακτηριστικό είναι ότι ανάμεσα στους μαθητές της συγκαταλέγονταν και 100 περίπου φιλόσοφοι. Ο John Morans στο βιβλίο του “Women in Science” αναφέρει ότι το επίγραμμα του τάφου της έγγραφε : Το μεγαλείο της Ελλάδος, με την ομορφιά της Ελένης, την πέννα του Αριστίππου, την ψυχή του Σωκράτους και την γλώσσα του Ομήρου.

 ΑΡΙΓΝΩΤΗ: Φιλόσοφος, συγγραφέας, μαθηματικός από την Σάμο. Ο Πορφύριος την αναφέρει ως θυγατέρα του Πυθαγόρου. Η Αριγνώτη έγραψε πολλά φιλοσοφικά έργα και μαθηματικό βιβλίο με τίτλο «ΠΕΡΙ ΑΡΙΘΜΩΝ» που χάθηκε.

 ΒΙΤΑΛΗ: κόρη της Δαμούς και εγγονή του Πυθαγόρου. Γνώστρια των πυθαγόρειων μαθηματικών. Η Δαμώ προτού πεθάνει της εμπιστεύτηκε τα «υπομνήματα», δηλαδή τα φιλοσοφικά κείμενα του πατέρα της.

 ΔΑΜΩ: Θυγατέρα του Πυθαγόρου και της Θεανούς δίδαξε τα πυθαγόρεια δόγματα στην Σχολή του Κρότωνος. Μετά την διάλυσι της Σχολής, η Δαμώ, στην οποία ο Πυθαγόρας είχε εμπιστευτεί τα γραπτά του έργα, με την ρητή εντολή να μην τα ανακοινώσει σε αμύητους, κατέφυγε στην Αθήνα. Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα τήρησε την παραγγελία του πατέρα της. Αργότερα όμως δημοσίευσε μόνο την γεωμετρική διδασκαλία του Πυθαγόρου, με την βοήθεια του Φιλολάου και του Θυμαρίδα. Η έκδοσι αυτή, που είχε (σύμφωνα με τον Ιάμβλιχο) τον τίτλο «Η ΠΡΟΣ ΠΥΘΑΓΟΡΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ». Ήταν μία γεωμετρία ανωτέρου επιπέδου. Κατά τον Γέμινο, η κατασκευή του κανονικού τετραέδρου και η κατασκευή του κύβου οφείλονται στην Δαμώ. Η Δαμώ απέκτησε μία κόρη την Βιτάλη.

 ΔΕΙΝΩ: Γυναίκα του Βροντίνου. Μαθήτρια και πεθερά του Πυθαγόρου, γνώστρια της αριθμοσοφίας. Μελέτησε τους ελλιπείς αριθμούς. Ένας αριθμός λέγεται ελλιπής, όταν οι γνήσιοι διαιρέτες του (δηλαδή οι διαιρέτες εκτός του εαυτού του), αν προστεθούν δίνουν άθροισμα μικρότερο του ιδίου του αριθμού. Έτσι ο αριθμός 8 είναι ελλιπής γιατί 1+2+4=7

 ΠΟΛΥΓΝΩΤΗ (7ος – 6ος π.Χ. αιώνας) Ο ιστορικός Λόβων ο Αργείος αναφέρει την Πολυγνώτη ως σύντροφο και μαθήτρια του Θαλού. Γνώστρια πολλών γεωμετρικών θεωρημάτων, λέγεται (μαρτυρία Βιτρουβίου), πως και αυτή συντέλεσε στην απλούστευση των αριθμητικών συμβόλων με την εισαγωγή της αρχής της ακροφωνίας, δηλαδή με την εισαγωγή αλφαβητικών γραμμάτων που αντιστοιχούσαν το καθένα σε το καθένα στο αρχικό γράμμα του ονόματος του αριθμού. Έτσι το Δ αρχικό του ΔΕΚΑ, παριστάνει τον αριθμό 10. Το Χ, αρχικό του ΧΙΛΙΑ παριστάνει τον αριθμό 1000 κοκ Κατά τον Βιτρούβιο η Πολυγνώτη διετύπωσε και απέδειξε πρώτη την πρόταση «ΕΝ ΚΥΚΛΩ Η ΕΝ ΤΩ ΗΜΙΚΥΚΛΙΩ ΓΩΝΙΑ ΟΡΘΗ ΕΣΤΙΝ»

 ΛΑΣΘΕΝΕΙΑ (4ος π.Χ. αιώνας). Η Λασθενία από την Αρκαδία είχε μελετήσει τα έργα του Πλάτωνος και ήλθε στην Ακαδημία (του Πλάτωνος) για να σπουδάσει μαθηματικά και φιλοσοφία. Μετά τον θάνατο του Πλάτωνος συνέχισε τις σπουδές της κοντά στον ανεψιό του Σπεύσιππο. Αργότερα έγινε και αυτή φιλόσοφος και σύντροφος του Σπευσίππου. Σύμφωνα με τον Αριστοφάνη τον Περιπατητικό στην Λασθένεια οφείλεται και ο επόμενος ορισμός της σφαίρας: «ΣΦΑΙΡΑ ΕΣΤΙΝ ΣΧΗΜΑ ΣΤΕΡΕΟΝ ΥΠΟ ΜΙΑΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΝ, ΠΡΟΣ ΗΝ, ΑΦ’ ΕΝΟΣ ΣΗΜΕΙΟΥΤΩΝ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΣΧΗΜΑΤΟΣ ΚΕΙΜΕΝΩΝ, ΠΑΣΑΙ ΑΙ ΠΡΟΣΠΙΠΤΟΥΣΑΙ ΕΥΘΕΙΑΙ ΙΣΑΙ ΑΛΛΗΛΑΙΣ ΕΙΣΙΝ».

poseidoniosorodios
Автор

Τα τελευταια δυο χρονια ψαχνω και γω...πολυ μπορει κανεις να διαψευσει τα στοιχεια...

elenianastasia
Автор

Καταπληκτική δουλειά. Συγχαρητήρια :)
Παρατήρησα οτι τα dislike είναι περισσότερα... Τι να πω, η αλήθεια πονάει μερικούς μερικούς...

senqvoj