🌿SUNATOAREA planta MINUNE,efect puternic Antidevresiv,Antiseptic, Antiinflamator Uleiul de sunatoare

preview_player
Показать описание
Sunatoarea planta MINUNE,efect puternic Antidevresiv ,Antiseptic, Antiinflamator Reteta Uleiului de sunatoare
Sunatoarea: proprietati, beneficii si moduri de utilizare,
Reteta tincturii, ceaiului si uleiului de sunatoare mai jos.

Cunoscuta si sub denumirea de pojarnita, sunatoarea (Hypericum perforatum) se numara printre plantele folosite in mod frecvent in scop terapeutic.
Ce este sunatoarea
Ce contine sunatoarea
Ce indicatii terapeutice are sunatoarea
Ce beneficii ofera sunatoarea
Moduri de administrare
Precautii si contraindicatii
Ce este sunatoarea
Denumita stiintific Hypericum perforatum, sunatoarea este o planta erbacee (plantele erbacee sunt cele care nu au o tulpina lemnoasa, ci una subtire, moale si, de regula, verde)

Aceasta poate fi recunoscuta usor gratie florilor galbene, cu cinci petale in forma de stea, care se desfac larg, a frunzelor verzi, in forma ovala, si a tulpinii care ajunge, in general, la 30 de centimetri inaltime. In unele cazuri, planta poate atinge si un metru, insa dezvoltarea sa depinde si de factorii de mediu din locul in care creste.

Nu in ultimul rand, studiile vorbesc despre importanta uleiului de sunatoare macerata ( Hyperici oleum)5. Acesta se obtine prin lasarea florilor de sunatoare la macerat in ulei de floarea-soarelui sau de masline, intr-un loc insorit, pentru doua-trei saptamani. Uleiul de sunatoare este un remediu cu traditie in zona Balcanilor, ajutand la ameliorarea ranilor si a leziunilor, datorita proprietatilor antibacteriene.

Ce indicatii terapeutice are sunatoarea
Gratie proprietatilor antiseptice, antiinflamatoare si antivirale, produsele din extract de sunatoare pot fi utilizate cu succes in ameliorarea problemelor digestive. Aceasta contribuie la eliminarea toxinelor din organism si la detoxifierea ficatului, regleaza tranzitul intestinal si calmeaza durerile de stomac.

De asemenea, sunatoarea poate ajuta la ameliorarea starilor depresive6, fiind o solutie de luat in calcul in perioadele de stres, irascibilitate, insomnie si agitatie. Totodata, planta este recomandata si in atacuri de panica, avand efect calmant.

In plus, sunatoarea este eficienta in sensul in care poate grabi procesul de vindecare a ranilor usoare. Se pare ca aplicarea unei creme sau a unui ulei cu extract de sunatatoare, de trei ori pe zi, timp de 16 zile, stimuleaza vindecarea mai rapida a unei rani si reduce dimensiunea cicatricei dupa cezariana7.

combate starile depresive, de anxietate sau de insomnie;
incetineste deteriorarea functiilor cognitive (o echipa de cercetare din cadrul Universitatii din Madrid a publicat un studiu conform caruia antioxidantii din sunatoare reduc riscul aparitiei unor afectiuni neurodegenerative);
asigura functionarea normala a sistemului hepato-biliar si sprijina detoxifierea ficatului;
reduce inflamatiile si durerile;
amelioreaza simptomele de gripa si raceala, gratie proprietatilor antivirale si antiseptice;
amelioreaza migrenele, datorita proprietatilor calmante;
ajuta la vindecarea mai rapida a ranilor, taieturilor, plagilor sau a eczemelor;
calmeaza senzatiile de usturime si de arsura de la nivelul pielii;
atenueaza durerile de stomac, previne si amelioreaza problemele digestive.
Moduri de administrare

Ceaiul de sunatoare este benefic in special seara, inainte de culcare, deoarece are efect calmant si combate starile de agitatie si insomnia. De asemenea, acesta amelioreaza durerile de stomac si asigura buna functionare a sistemului digestiv.

Un alt lichid care se poate pregati chiar si acasa este uleiul de sunatoare. Acesta poate fi folosit in cazul ranilor, al eczemelor sau al pielii uscate. Pentru a prepara uleiul de sunatoare, este necesara o cantitate de flori de sunatoare, cat sa incapa intr-un borcan mai mare, de circa 800 de mililitri sau de un litru, peste care se toarna ulei de masline sau ulei de floarea-soarelui pana se umple borcanul. Se lasa amestecul la macerat in borcanul inchis, pentru doua-trei saptamani, intr-un loc cald si insorit, apoi se filtreaza uleiul de flori de sunatoare.

Tinctura de sunatoare este un alt produs care se obtine din amestecul dintre planta si alcool lasat la rece. Aceasta este indicata atat pentru uz intern (pentru combaterea starilor depresive si tensionate. In acest caz se pot dilua doua lingurite de tinctura in jumatate de pahar cu apa si se bea amestecul), cat si pentru uz extern (se aplica sub forma de comprese pentru mentinerea sanatatii pielii). Se pun doua linguri de flori de sunatoare maruntite in 100 de mililitri de alcool (de 50 de grade) si se lasa continutul la macerat pentru aproape doua saptamani.
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Mulțumesc pentru sfaturi! Eu o folosesc și o culeg nimai din pădure.

costicacotinghiu
Автор

Multumesc am ancredere an reportaju dumneavostra .nota 10 .

somuanastasia
Автор

Multumim pt.retetele minunate ale acestei plante minunate pt.sănătate

carmennaste
Автор

Mulțumesc pt reteta folositoare în sănătate

erjiszeredi
Автор

Foarte buna ceaiul e o minune pentru piele respect

dianavalentinaarsene
Автор

Mulțumesc mult pentru sfaturile deosebit de utile și pentru că mă încântați cu vocea minunată! :)

emmaem
Автор

Beau in fiecare zi pentru ca culeg in fiecare vara .sint forte bune.va multumesc pentru sfaturi.

lauraciubotaru
Автор

Multumesc pentru sfaturi de plante naturale.

lidiajiga
Автор

În sfârșit o voce faină, dulce, caldă, angelică, zâmbitoare, naturală..
Bravoo ...
O voce nepatetică..👍👍👏👏👏👏👏👏

iubireainvaluietotul
Автор

O folosesc de când eram copilă !Pojarnita, Sunătoare!

lenutagavrilescu
Автор

„Dar tuturor celor ce L-au primit, adică celor ce cred în Numele Lui, le-a dat dreptul să se facă copii ai lui Dumnezeu; născuţi nu din sânge, nici din voia firii lor, nici din voia vreunui om, ci din Dumnezeu.”

danielmedrea
Автор

Buna seara, doamna aveți vreun remediu pt plămâni "obosiți" de mulți ani de fumat, eventual de renunțare definitivă la fumat ?
Mulțumesc.

rodicacerceloiu
Автор

Mulțumesc mult 👍♥️💐☘️nu știam să fac uleiul de sunătoare eu mai știu că în cantități mici ceaiul se da copiilor care fac posibilă în pat întărește vezică eu am făcut-o și a funcționat da după șapte ani. Dar ceaiul con sumat mai mult timp da insomnie eu am o carte veche de plante

validin
Автор

Multumesc mult pentru receta dar daca puteti scriemi pentru.cei bun troscodu si.ceva recete multumesc

annaurumova
Автор

Da am copacel la noi si am strns pa Sanatate fericire

totisolovastru
Автор

Multumesc pt sfaturi! Eu chiar o cnsum

florentinabanica
Автор

O folosesc mereu amestecata cu coada șoricelului, minunat

rodirodi
Автор

Indic bunele sfaturi si retete ale ceaiului de sunatoare tuturor persoanelor interesate de sănătatea cu ajutorul plantelor medicinale

carmennaste
Автор

Buna, imi recomanti ce ceai sa beau sa nu mai recidiveze chistu hidatic in corp??am fost operata în octombrie, am scapat cu bine!!dar as vrea sa ma protejez!!va multumesc!!

mihaelavarga
Автор

Pentru țiuitul urechilor ce fel de ceai este recomandat ???

raducuuboitorass