επ. 10 Η εκπαίδευση στο Βυζάντιο | Byzantio explained_podcast

preview_player
Показать описание
Σε αυτό το επεισόδιο με καλεσμένο τον Δρ. Ηλία Νέσσερη, μεταδιδακτορικό ερευνητή στο Institute for Medieval Research (IMAFO) της Αυστριακής Ακαδημίας συζητάμε για την εκπαίδευση των Βυζαντινών. Μιλάμε την παιδεία ως αντικείμενο μελέτης και βλέπουμε τα σχολεία και τα μαθήματα των παιδιών στη Βυζαντινή αυτοκρατορία καθώς και διάφορες περιπτώσεις γνωστών δασκάλων. Ακόμη, παρουσιάζεται και η θέση των γυναικών στο χώρο της εκπαίδευσης αλλά και το τί ευκαιρίες δημιουργούσε η μόρφωση για τους μαθητές.

Ο Γαβριήλ - Ιωάννης Μπουτζιόπουλος είναι υποψήφιος διδάκτορας της Βυζαντινής Ιστορίας στο University of Birmingham και ο Παναγιώτης Μέρμηγκας είναι μεταπτυχιακός φοιτητής Τοπικής Ιστορίας με ειδίκευση στη Βυζαντινή περίοδο στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Αυτό το podcast δεν αποτελεί μέρος των προσωπικών μας ερευνών.

_____________
Για να ακούσεις το podcast μας, κάνε click στο παρακάτω link:

#Byzantioexplained #podcast #Byzantines #Byzantineempire #documentary

Ακολουθήστε το Podcast
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Ο μοναχός Ιωαννικος που αναφερεται ως αντιγραφεας κοσμικων χειρογραφων ειναι το ιδιο προσωπο το οποιο λεγεται πως ηταν πνευματικος του Αλεξιου Κομνηνου και τον συνοδευε μαλιστα στις στρατιωτικες εκστρατειες του; ΥΓ. Συνεχιστε την ωραια δουλεια σας. Εχω καποιες ενστασεις αναφορικα με τις κατευθύνσεις και τα μηνυματα ορισμενων θεματων και προσκεκλημενων αλλά συνεχιστε την ωραια προσπάθεια σας

kolioskolios-
Автор

Στις πρώτες τάξεις τους μάθαιναν Όμηρο σε αποστήθιση, συνεχίστηκε κ επι τουρκοκρατίας με τα βιβλία Χρηστομαθεια .
Περιείχε ολη την ελληνική παιδεία.

aglaiawolf
Автор

Η Αγία Αικατερίνη 4μχ θεωρείτο πολύ επιστήμονας αφού είχε λάβει ολη τη γνώση της εποχής της.

aglaiawolf