AKINCININ EN GÜÇLÜ MODELİ - SAVUNMA SANAYİ

preview_player
Показать описание
Her gün yeni vidyolarla birlikteyiz.
bildiğiniz gibi akıncının bilinen 3 modeli bulunuyor . A modeli mevcut kullanılan, B modeli ilk uçuşunu yeni yaptı, C modeli ise en güçlü modeli , şimdilik hakkında pek bilgi yok, aralarındaki farkı birazdan açıklayacağız.
Baykar'dan Bayraktar Akıncı B uçuşları hakkında çok önemli bir açıklama yapıldı. Bayraktar AKINCI TİHA'nın 2 adet 750 beygir olmak üzere toplam 1500 beygire sahip olan B modeli ilk uçuş testini başarıyla tamamladı.
Savunma Sanayii Başkanlığı liderliğinde yürütülen AKINCI projesi kapsamında Baykar tarafından yerli ve milli imkânlarla geliştirilen, Bayraktar AKINCI TİHA'nın yeni modeli gökyüzüyle buluştu. 2 adet 750 beygir olmak üzere toplamda 1500 beygir güce sahip olan Bayraktar AKINCI B , sınıfının en güçlü ve muharebe kabiliyeti en yüksek muharip uçağı olarak hizmet verecek. Çorlu'da bulunan Bayraktar AKINCI Uçuş Eğitim ve Test Merkezi'nde gerçekleştirilen test faaliyetinde Bayraktar AKINCI B TİHA , 1 saat 16 dakika havada kaldı. Bayraktar AKINCI B ilk uçuşunda gerçekleştirilen aerodinamik parametre tanımlama testlerini de başarıyla tamamladı.
Envantere giren Bayraktar AKINCI Aa TİHA , 2 adet 450 beygir olmak üzere toplam 900 beygir güce sahip motorlarla görev yapıyor. Milli TİHA'nın yeni versiyonu Bayraktar AKINCI C versiyonu ise 2 adet 950 beygir olmak üzere toplamda 1900 HP motor gücüne sahip olacak. Bayraktar AKINCI C TİHA'nın da ilk uçuşunu yakın zamanda yapması hedefleniyor.
Bayraktar AKINCI B'nin ilk uçuş testini yöneten Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, "AKINCI B toplamda 1500 beygir gücüne sahip daha güçlü bir versiyon, Gökyüzüyle buluşan AKINCI B test manevralarını başarıyla tamamlayarak ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Vatanımıza milletimize hayırlı ve uğurlu olsun" dedi.
29 Ağustos 2021de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle envantere giren Bayraktar AKINCI TİHA, TSK tarafından aktif olarak operasyonel görevlerde kullanılıyor. Şu ana kadar TSK envanterine 6 adet Bayraktar AKINCI TİHA girdi.
Baykar tarafından milli ve özgün tasarım, yazılım, aviyonikler ve mekanikler ile geliştirilen robot uçak AKINCI'da , 100e yakın bilgisayar sistemi görev yapıyor. 6 ton kalkış ağırlığı bulunan Bayraktar AKINCI TİHA, 1.5 ton faydalı yük taşıma kapasitesiyle ön plana çıkıyor.
Milli olarak geliştirilen AESA radarı sayesinde yüksek durumsal farkındalık ile görev icra edebilecek olan Bayraktar AKINCI TİHA, taşıyacağı yerli hava mühimmatları ile savaş uçakları F 16ların icra ettiği bazı görevleri de gerçekleştirecek. Sentetik Açıklıklı Radar (SAR) ile elektro optik sistemlerin görüntü almakta zorlandığı kötü hava koşullarında daahi görüntü alarak kullanıcıya aktarabilecek. Meteoroloji radarı ve çok amaçlı hava radarını bünyesinde barındıracak olan hava aracı platformu bu kabiliyetleriyle sınıfında lider olacak. #akıncıtiha#savunmasanayi#türksavunmasanayi#akıncıb
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Kanalımıza Abone Olarak Bize Destek Verebilirsiniz

defensereport