Cinci uimitoare ceaiuri de plante si afectiunile pe care le trateaza #shorts #sanatate #doctor

preview_player
Показать описание
📌 Ceaiul de ghimbir – greturi si indigestie
Cu aroma-i reinvigoratoare si gustul placut si robust, ceaiul de ghimbir este, discutabil, cel mai popular ceai din toate timpurile. Precum radacina de ghimbir din care este facut, ceaiul de ghimbir este binecunoscut pentru vindecarea greturilor si starii proaste de dimineata, datorita abilitatii ghimbirului de a relaxa muschii stomacului.
Ceaiul de ghimbir mai are si abilitatea de a trata indigestia, intrucat stimuleaza papilele gustative, prin aceasta declansand secretiile digestive ce pot descopune proteinele. Mai mult, gingerolul antioxidant continut in ghimbir poate curata chimicalele acumulate in corpurile noastre, reducand stresul si favorizant bunastarea fizica generala. Ceaiul de ghimbir este cel mai bine de consumat dimineata, adesea cu o felie de lamaie si miere.

📌 Ceaiul de rooibos - cancer
Ceaiul de rooibos castiga acum o considerabila popularitate in Occident, datorita extraordinarelor niveluri de antioxidanti(inclusiv aspalatin si notofagina) si compusi esentiali, precum flavanonele, flavonele si flavanolii.
In consecinta a devenit ceaiul medicinal principal anticancer de pe piata astazi, intrucat multiplii antioxidanti au abilitatea de a neutraliza radicalii liberi ce declanseaza cresterea canceroasa. Mai are si proprietati precum impiedicarea imbatranirii celulare si amplificatoare de imunitate si a fost chiar utilizat la tratarea arteriosclerozei. Ceaiul de rooibos este de consumat dimineata si poate fi facut mai puternic daca este amestecat cu alte ceaiuri bogate in antioxidanti, precum ceaiul verde sau oolong.

📌 Ceaiul de valeriana - insomnia
Radacina de valeriana este faimoasa pentru tratamentul insomniei, desi este la fel de binecunoscuta pentru timpul indelungat pana la intrarea in actiune; studiile arata ca adesea este nevoie de cateva saptamani inainte ca acest consum regulat de ceai de valeriana sa inceapa imbunatatirea problemelor de somn.
Efectele sedative ale valerianei sunt legate de abilitatea acesteia de a spori nivelul de acid gama-aminobutiric (GABA) din creier, care micsoreaza activitatea anumitor celule ale creierului si incurajeaza somnolenta. Ceaiul de valeriana este cel mai bine sa fie baut la scurt timp inainte de culcare si poate fi amestecat cu alte ceaiuri care sporesc nivelul GABA, precum lamaita, menta, musetelul si floarea pasiunii.

📌 Ceaiul de paducel - hipertensiune
Planta de paducel, originara din Europa, a fost utilizata de secole pentru a micsora presiunea sanguina. Multumita continutului de flavonoizi si capacitatilor antispasmodice, are abilitatea de a elimina acumularile de placi din artere si de a spori fluxul sanguin in arterele coronariene, prin aceasta stabilizand presiunea sanguina si facand sigur faptul ca inima ramane sanatoasa.
Ceaiul de paducel poate fi amestecat cu alte ceaiuri stabilizatoare ale presiunii sangelui, precum ceaiul de hibiscus.

📌 Ceaiul de echinaceea – infectii si raceli
Ceaiul de echinaceea a fost utilizat de sute de ani in America pentru a trata problemele imunitare precum infectiile. Testele clinice au aratat ca poate scurta timpul de recuperare dupa raceala obisnuita cu circa 1-4 zile, si intrucat echinaceea poate activa reinnoirea celulelor T, ramane planta aleasa pentru oamenii ce cauta sa se vindece singuri de afectiunile cailor respiratorii superioare, precum tusea si viroza. Cand este utilizat pentru a trata infectiile, ceaiul de echinaceea este cel mai bine sa fie baut de trei ori pe zi, pana la inlaturarea infectiei.
Рекомендации по теме