Vergi kaçırmanın anatomisi | Suçlu kim? Kazanan ve kaybeden kim? | Ozan Gündoğdu

preview_player
Показать описание
Şirketler vergi mi kaçırıyor? Vergi kaçırmak ne zaman suç olur? Yasadışı olan ile garyimeşru olan arasında bir ilişki var mı? Gazeteci Ozan Gündoğdu Arka Plan'ın yeni bölümünde son günlerin tartışmalı konusu şirketlerin neden vergi ödemediğini masaya yatırıyor.

İyi Seyriler!

Mesele Ekonomi'ye destek olmak için:

Daha fazla Mesele Ekonomi içerikleri için sosyal medya hesaplarımızı takip edebilirsiniz!

#ekonomi #borsa #dolar #faiz #enflasyon #petrol #altın #fed #tcmb #seçim

Yasal Uyarı:

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Ulaşmış olduğunuz bu kanal kapsamındaki gerek sözel gerekse de grafik bilgiler ulaşılabilen ilk kaynaklardan iyi niyetle ve doğruluğu, geçerliliği, etkinliği velhasıl her ne şekil ve surette olursa olsun herhangi bir karar dayanak oluşturması hususunda herhangi bir teminat, garanti oluşturmadan yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla toplanmıştır. Mesele Ekonomi, her an hiçbir şekil ve surette ön ihbara ve/veya ihtara gerek kalmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir ve/veya ortadan kaldırabilir. Genel anlamda bilgi vermek amacıyla hazırlanmış olan işbu site kapsamı bilgiler hiçbir şekil ve surette Mesele Ekonomi YouTube kanalı herhangi bir taahhüdünü tazammun etmediğinden, bu bilgilere istinaden her türlü özel ve/veya tüzel kişiler tarafından alınacak kararlar, varılacak sonuçlar ve oluşabilecek her türlü riskler bizatihi bu kişilere ait olacaktır. Hiçbir şekil ve surette ve her ne nam altında olursa olsun, her türlü gerçek ve/veya tüzel kişinin gerek doğrudan gerek dolayısı ile uğrayacağı maddi ve/veya manevi zararı, kâr mahrumiyeti, velhasıl her ne nam altında olursa olsun uğrayabileceği zararlardan hiçbir şekil ve surette Mesele Ekonomi YouTube kanalı sorumlu tutulamayacaktır.
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Yayın için teşekkürler Ozan Bey. Svg. Onur

LEGENDSA
Автор

Emeğimize sağlık Ozan bey, her zaman olduğu gibi çok güzel değerlendirmişsiniz konuyu. 18 yıl unutmuşlar demek ki, ya da açıklamayalım kimin ne yaptığından kendilerinin de haberi yok.

tamerakdogan
Автор

Verdiğiniz bilgiler ve yorumlarınız için teşekkür ederim.

mehmetkendi
Автор

Yurt içi ve yurt dışı menkul sermaye kazançlarının vergilendirilmesi ve beyanname vermesi hakkında da bilgi verir misiniz?

Автор

Yine Ozan bey den harika bir paylaşım 👏👏👏

Saim
Автор

%30 tevkifata ilişkin örneği de tam olarak tersten verilmiş. Vergi cennetinden buraya yapılan ödemelere değil, buradan vergi cennete ülkelere yapılan ödemelere vergi kesintisi yapılması öngörülüyor kanunda.

Vergi cennetleri oldukça politik bir konu, Avrupa'nın da ciddi anlamda mücadelesi yok, ilan edilen ülkeler kıytırık ülkeler, bizzat Hollanda, birleşik krallık bölgeleri gibi yerler esas vergi cennetleri ama bu listelerde yer almıyorlar.

bahrihazer
Автор

1:39 Gıda şirketleri için durum bu değil. Gıda hammaddesi hariç tüm alımlarımızı %20 KDV ile yaparken %1 KDV ile satış yapıyoruz son ürünü. Yani her ay KDV alacağımız artıyor. Bu alacağımızı alabilmemiz fiilen imkansız.

UbeydullahGungor
Автор

acele etmeyin abi açıklarlar daha 18 yıl olmuş

murattaskran
Автор

Ozan Bey, sorun şirketlerin vergiden düştüğü kalemlerde değil. Sorun hırsız yönetici ve suç ortağı mütaahit sorunu. Şirketin vergiden düştüğü 2 araba, ve 2 tatillin, çalınan ve yağmalanan vergiler yanındaki oranı çok düşük. 10 katı fiyatına yapılan yollar, köprüler, mütaahit ile hırsız yöneticiler tarafından çıkan karın vakıflar aracılığı ile hırsızlara transferi, asıl sorun bu .

ibrahimfsasmaz
Автор

Şirketlerin vergi vermediği ortaya çıkınca insanlar şirketler denetlensin diyor. Diyelimki şirketler vergi verdi o para bize mi gelecek? Tabi ki hayır. Dolayısıyla bizde ÖTV ve KDV vermeyelim. Sadece gelir vergisi verelim demeliyiz. ÖTV ve KDV KALDIRILMALI.

denizetkin
Автор

Sirket sahibi borc açıklar zarar açıklar gider der lüks otomobiliyle havuzlu villalarına giriş yaparlar. Bir de calisanlar var daha maaşı eline gecmeden vergisini verir. Ve her ay cogu zarar aciklar. Kirası maaşından fazladır. Kemiksiz parası genelde olmaz. Özet bu.

Rosem-yb
Автор

Ozan bey, binek arac maliyetini gidere atma konusunda bilginiz eksik. Arac 10.000.000 tl de olsa cok cuzi bir kismi amortismana tabi tutulabilir. Ayrica sirket araclarinin masraflarinin da en fazla %70 ‘i gider gosterilebilir. Ben isveren olarak bu ulkede cok fazla vergi verdigimi dusunuyorum. Cunku vergi veriyorum ama karsiligini medeni bir yasam olarak alamiyorum. Bu ulkede %25 kurumlar vergisi var, sonra sirket ortagi olarak bu kari almak istiyorsaniz uzerine de % 20 ye yakin stopaj var, yine bu da belli bir tutar ustunde ise sahsi gelir vergisi vermeniz gerekir. Yani benden isvec usulu vergi aliyorsunuz ama yanimdan otoyolda devamli cakarli arac geciyor. Ben yanimdan gecen cakarli korumali burokratin arabasinin parasini odemek zorundamiyim ? Ito diye bir kurum var, senelik 200.000 tl aidat aliyor. Ne icin aliyor bana faydasi ne ? Ben bunu neden odemek zorundayim ? Boyle kac konu var bilseniz.

yavuzyurur
Автор

9. sıraya ilişkin yayınladığınız görsel vergi cenneti listesi değil, vergi rekabet endeksi. OECD tarafından değil, Tax Foundation tarafından oluşturuluyor. 2023'te 7.'liğe yükseldik. Listenin ayrıntısına baktığımızda kurumlar vergisi aslında sizin bahsettiğiniz kadar vergi cenneti uygulamalarına benzemiyor kağıt üstünde, ama ya uygulama?
Türkiye'yi listede ön sıralara yükselten kişisel gelir vergisi, zira gelirin tanımı çok dar ve beyanname verme zorunluluğu çok az sayıda mükellef için geçerli. Kurumlar vergisinden ziyade üzerinde durulması gereken yer burası. OECD ülkeleri ile kıyaslandığında esas dramatik farkın da burada olduğu görülüyor.

bahrihazer
Автор

Geriye ne kalıyor berberin vergi levhasına baktım zarar yazıyor ama imkansız küçük Bir kasabadaym berber ikinci daireyi aldı ben alamadım Zonguldak tan selamlar sevgiler

huseyinkaykc
Автор

Her zamanki gibi konuyu çok güzel anlatmışsınız. Nokta atışı sorular ve mükemmel değerlendirmeler. 👏👏👏

serpilnazlioglu
Автор

her ticaret her alış veriş kayıtlı olsa kimse vergi falan kaçıramaz bir ürünü nakit ödersen sana satan kişi'den fis kesmesine beklemeyin kayıt altında alınmıyordur zaten en iyisi KART İLE ödeme sistemi

Enes_
Автор

iyi ama vergi cennetini türkiyede kullanmak zorunda. eğer vergi cennetinden gelen fonlar türkiyeye geldiğinde vergilendirilirse bu8 sefer bu fonlar vergi yüzünden türkiyeye gelmez AB, abd, ingiltere, ..vs ülkelere gider. bu yüzden türkiye vergi cennetlerinden gelen paraları vergilendirmiyor. (elbette bir takım çıkarlarda korunuyordur)

ahmetavci
Автор

Her zamanki gibi süper içerik. Elinize sağlık Ozan Bey.

oedipascourage
Автор

Ozan hocam bu çeteleri neredeyse yardım sever RobinHood güzellemesi yapmış

ismailengin
Автор

Hep söylerim akp. fakir oyları iktidara geleln bir zengin partisidir.
Pazar günlerini iple çekiyoruz yine harika bir program ellerinize sağlık

Hazerfen