YAZILIM ve SİBER ALEME GİRERKEN YAPILAN DANGALAKLIKLAR

preview_player
Показать описание
afied ! ❤️
---
⚠️ Video icinde marka gozukmesi veya kisisel yorum sebebiyle #reklam olabilir.
---
Merhaba dostlar! Bugün sizlere, teknoloji dünyasına ilk adımı atarken ve yazılım/siber güvenlik alanlarında yapılan yaygın hatalardan bahsedeceğim. Ben, Lego'da AWS'in Security Lake'i hakkında bir konuşma yapmıştım ve o konuşmada bu ilginç konuları ele almıştık. Şimdi, bu deneyimlerimizden öğrendiklerimizi ve yaşadıklarımızı paylaşmak istiyorum.
Videoda da belirttiğim gibi, siber güvenlik ve yazılım dünyasına ilk adım atarken sıkça yapılan hatalardan biri, iş yeri seçiminde trafik ve mesafe faktörünü göz ardı etmek olabilir. Birçok kişi, uzun saatler boyunca trafikte zaman kaybı yaşamayı kabullenir, ancak bu iş hayatı dengesini ve yaşam kalitesini olumsuz etkileyebilir.
Buna ek olarak, yeni başlayanlar teknoloji öğrenme sürecinde sık sık bazı hatalar yaparlar. Özellikle yazılım dünyasına adım atanlar için, sabır ve sürekli öğrenme büyük öneme sahiptir. İnternet üzerinde bol miktarda kaynak bulunsa da, bu kaynakları doğru bir şekilde kullanmak ve sürekli kendinizi geliştirmek gereklidir.
Sonuç olarak, teknoloji dünyasına ilk adımlarınızı atarken ve yazılım/siber güvenlik alanlarında kendinizi geliştirirken dikkat etmeniz gereken bazı önemli noktalar vardır. Bu hatalardan kaçınarak, daha başarılı bir kariyere ve daha iyi bir yaşam kalitesine sahip olabilirsiniz.
--------------
--------------
=======

-------------------------------------------------------------------
⚠️ This video is made for educational purposes only, we only test devices and systems that we own or have permission to test, you should not test the security of devices that you do not own or do not have permission to test. ⚠️
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Abican bilgisayara cocuklugumdan beridir hobim var ugrasmayi, takip etmeyi vs. severim ve bu sene universite sinavina hazirlaniyorum deli gibi, bilgisayar muhendisligi istiyorum. Ders haricinde de videolarini severek izliyorum ve onerilerini kulagima kupe ediyorum. Iyi ki varsin...

DenizDuran
Автор

Bu adam kadar beni motive adam yok şu dünyada. Seviliyorsun abi+ bilgisayar mühendisliği bölümü için benim içimi ısındırıyorsun

wx
Автор

Tam zamanlı başka bir iş yapıyorum 2019 Yılında Siber Güvenlik, Hacker olucam vs diye bi platformdan video izleyip yapmaya başladım . Bu video bahsedilen tüm hataları yaptım yazmama gerek yok neler olduğunu, işime yakın bir dil öğreneyim, işimle alakalı bir ürün geliştireyim düşücesindeyim şurda eğitim var şurda video var cart curt derken 5 yıl oldu sayalım anladım ki, KERVAN YOLDA DÜZÜLÜYOR. ŞUANDA YOLDAYIM :)

zeynelince
Автор

lego etkinliğinden sakalınıda almış abimiz, fotolarda da harikaydın kral!

deki
Автор

Bence gençlerin en büyük problemi, rüzgar nereye eserse oraya yönelmeleri, bu sene yazılım moda hoop orda millet seneye tıp moda ise hoop ordalar, arkadaşlar hiç hayatınız da bir şeye merak salmadiniz mi? Ne bileyim bu tiyatro olur el sanatları olur veya araba sürmek olur hah işte o tarafa doğru gideceksiniz, sırf başkaları başka işlerde mutlu, para var diye meslek seçilmez, bir insanın hayatında dönüm noktasidir mesleği, çünkü yaşlanıncaya kadar yaparsin, sevmediğin bir işi neden parası var diye yapasın ki? Hayatınız bu kadar ucuz mu? Hayat sizin hayatınız, bir başkasının değil. Her ne yaparsanız yapın buna siz karar vereceksiniz, ilk önce siyrilmaniz gereken şey kollektif düşüncedir, kendiniz hakkında karar verirken araya başkalarını, toplulukları sokmayın.Gidin yapın işinizi, ha yaparken de dosdoğru tabiri caizse eşek gibi çalışarak yapın, geçmişe bir dönüp bakın yaptığı işi en iyi yapan her kim varsa, hepsi kendi çabası ile gece gündüz çalışarak yaptı. Eğer doğru kararı verirseniz, hedefinizi belirlerseniz, o zaman "yazilima nereden başlanır?" diye de sormazsiniz, "hangi işi yapmalıyım? " diye de sormazsiniz.Umarım herkes hayatında olmak istediği yerde olur ve umarım hayatınızin akışına bizzat sizler karar verirsiniz.

goksusefa
Автор

Python hakkında ve diğer dillerin serisi yapılsa aşırı iyi olmaz mı. (Ben pyton ile ilgilendiğimden) mesela python ile başlansa işte dilin özellikleri iyi-kötü yönleri neler yapar-yapamaz ilk adımlar orta seviye adımlar ve ileri adımlar şeklinde ayrılıp bilgi verilse hem çok tutar hem çok faydalı olur.

ozanyaman
Автор

13:30 chat gpt öğrenme tekniği ile öğreniyoruz hocam :)

enescengiz-recu
Автор

sen geldiğin bu noktaya nasıl bir yol haritası izleyerek geldin paylaşabilirsen sevinirim küçük kardeşlerimize de bir örnek olsun.

EpochX
Автор

Valla hocam ben işin içinie girip kafa göz yara yara öğreniyorum . :) .Video ve Makale artı ufa trickler.

boraxp
Автор

Kendi disiplinim olan video oyun ve sinema sektöründe konsept tasarımı adına konuşayım. Senelerdir işi öğreniyorum bir yandan da resim okuyorum. Yani hem alaylı hem okullu tasarımcıyım. İşin sanat kısmında sorunum sıkıntım yok anatomi, perspektif, renk, ışık çok rahat. Fakat AAA endüstride dev şirketler için gereken workflow, pipeline'ı anlatan insanlar arasında gerçekten doğru noktaya değinen nadir insanlar var. O kişiler sayesinde gerçek senaryoyu öğrenip, oraya doğru focuslandım. Gerçek dizayn işleri gördüğümüz gibi olmuyormuş ( Bir oyun ya da filmin art bookunda görünenden çok daha fazlası var) bildiğin hiyerarşik yapıyı portfolyonda hissettirmen gerekiyormuş. Juniorsan Junior gibi yalnızca production'a uygun assetler oluşturacaksın. Specialist mid-tier isen daha cafcaflı ve detaysız dizaynlara girebilirsin. Specialist olmak için dahi mid pozisyonda olman gerekiyor. Art director isen zaten ağanın eli tutulmaz istediğini yap zaten isim yapmışsın artık. Özellikle işin sanat ve vizyon kısmını art director isen gösteriyorsun Junior öyle iş üretebilse de "Hadi lan oradan sen önce call-out, cut-out, turnaround yap gebeş kaplumbağa" çekiliyor. Bunu da CV de hiç daha önce büyük şirketlerde çalışmamandan çakıyorlar zaten. Oysa biz de sanıyoruz ki "Oo ulan anatomiyi, perspektifi bu kez yaptık detayı girdik kesin işe alınırız" yok öyle dünya. Direk Junior Portfolyosu çakacaksın ( detaylı şema çizimleri, line art kabiliyeti, farklı temalara ait prop, environment ve finalize direk gerçek prodüksüyona yani 3D departmanına gönderilince kimsenin aklında soru işareti bırakmayacak sağlam şemalar.) yoksa ciddiye dahi almıyorlar. Çünkü senin bir üstündeki adamın işi o boyalı döşeli çizimler vb. O istediği gibi salaş tasarlar senin işin adamın ameleliğini yapmak. Adamın eskiz attığı yerin anlaşılır hale gelmesi için dahi temizliğini, bir bakıma mühendisliğini sana yaptıracaklar. Oturup bir üstündeki adamın çizimini temizleyeceksin boşlukları dolduracaksın. Ha sonra da "Final Fantasy 17'yi yapan ekipteydim, GoW'u biz yaptık ya" diyebilmenin keyfi başkadır Junior olsan da. Bu sene şöyle düzgün bir junior profili çıkarabilirsem bakalım nereler kabul edecek. Yetiler sıkıntı değil strateji belirlemek kritik nokta. Gireceğin sektörün işleyişini öğrenmek önemli.

devilichus
Автор

15:00 Video ile öğrenememe sebebimiz bu işe girmiş olduğumuz yıldan dolayı öyle oturup video izleyecek bir internete sahip değildik. Sahi olduktan sonra da youtube veya udemy hemen gelmedi hayatımıza. Mecbur okuyarak öğrendik, alıştık :)

NightBirdSec
Автор

Abi yeni gelecek *"Türkiye'de İşe Girme"* videonla alakalı:

*1.*
- İnsanlara diyosun ya neden web development yapmak istiyosun, app security yapmak istiyosun vs.
İnsanlar da bunun cevabını bilmiyo herkes software development sektörüne bir çalışan olarak girmeyi bir kariyer hedefi olarak görüyor.
(gerek yüksek maaşı, remote imkanı, çalışma koşulları vs)
O noktada da ben game development yaparım sadece ya da ben abi machine learning çalışacam gibi idealist davranamıyo insanlar.
Sektörün neye ihtiyacı var veya en çok juniorı hangi daldan alıyolar onlar önem arz ediyo.

*2.*
- Bence abi road maplerden bahset bunların öğrenme metodları da farklı, iş imkanları da, işi icra etmesi de...
*UI/UX Designer
*DevOps
*Fullstack
*AI/Machine Learning
*Game Dev.
*Mobile App Dev.
*Business Analyst
Hepsi farklı, hangisine uygun olduğumuzu ne beklememiz gerektiğini ve bu videoda hafif girizgahını yaptığın konuların devamını anlatman faydalı olur.
Çöqtük bekliyoz.

TuzyKawaii
Автор

Sadece üniversiteye 3 senedir gidiş geliş 8 saat yapan ben ağlayarak izledim 😢 son senemde bi ev çıkar belki şansıma.

Emily_Kaldwin
Автор

Güzel Video olmuş @CanDeger abim. Eline Sağlık...

aivizyoner
Автор

Sağolun varolun ya çok güzeldi muhabbetiniz, orda yaşadım gibi kendi dangalaklıklarımı söylediniz😂👍👍 faydalı farkındalık oluşturucuydu, eywallah

kuantrainsan
Автор

harikasın abi
senin vidyon gelince mutlu oluyorum valla

MustafaKaracan-qqkz
Автор

Smarpro kurumunu tavsiye ederim bu tür dersleri çok iyi işleniyor

sercankalas
Автор

bir sonraki video iş ve staj bulma olursa daha da güzel olur.

asustuf
Автор

Abi, ben kendi başına öğrenmenin herkes için tek bir yolu olduğunu/olması gerektiğini düşünmüyorum(ya video ya döküman), anlatayım. İnternetteki gördüğüm bazı şakalara göre birçok (foss(?)) geliştirici, böbreğimin tekini al ama bana döküman yazdırma kafasında, ki dökümanlar da bana daha çok ortamı az/çok bilene öğretme eğiliminde yazılıyor gibi geliyor[1]. Diğer yandan ise video hazırlayanlar genelde her videoda sadece bir konuya değiniyorlar(başka konular yok, pek dikkat dağıtmaz, istenirse hızlandırılabilir) ve öğretmek için yeterli miyim sendromunu yenmiş kişiler bu videoları hazırlayanlar. Yani, videoyu hazırlayan izlemiş veya okumuş, anlamış, test etmiş çalışmış, ben bunu anlatacak kadar biliyorum demiş ve insanlara yardım etmek için video hazırlamış. Şimdi bu adamı izlemesek de döküman okusak, döküman da (muhtemelen) özel eğitmenler tarafından yazılmadığı için özellikle işi öğrenmeye giriş kısmında çok daha zorlayıcı olacaktır.

Merakımızın olduğu bir işi dökümantasyondan okuyarak öğrenmeye başlamak aşırı teknik gelecek ve soğutacaktır. Her zaman bir eğitmenin veya işi bilen birisinin anlatmasının herkes[2] için daha çok tercih edileceğine ve daha hızlı olacağına inanıyorum, sonuçta bir yazı okumak ya anlayacaksın ya pes edeceksin hissi yaratacaktır ama ortada bir insanın olması anlamadığın yerde soru sorabilmeni sağlar. İnsan, işin beklediğinden çok daha zor olduğunu sandığında[3] ortada ne motivasyon kalır, ne disiplin, pes eder.

Uzun lafın kısası, videolar tecrübesi olan insanlar tarafından hazırlandığı için döküman kadar detaylı/yeterli olmasa bile anlamamıza ve motivasyonumuzu korumamıza yardımcı olacaktır (ama disiplin şart), videolardan kaçınmamalı, döküman kadar detaylı olmayacağı için de "yalnızca gerektiğinde" izlemeliyiz. Teşekkürler.




1-) İşi bilmek başka hiç bilmeyene öğretmek ise bambaşka, beceriksizlik burdan geliyor bence.
2-) İster işi bilene yeni bir teknolojiyi anlatmak olsun ister yeni öğrenciye işi öğretmek olsun bir insanın anlatması her zaman daha anlaşılırdır, aksinin düşünülmesinin sebebi ya o anlatma becerisinde insanın olmayışındandır ya da o becerikli insanın yeterli vaktinin olmayışındandır.
3-) Zannetmeyin. Eğer maaşı aşırı bir seviyede değilse beklenti de pek de yüksek değildir, sen kafanda büyütmüşsündür, yüksekse de adım adım çıkılır o seviyeye. Doğuştan zeki olmamak geçerli bir açıklama değil. Çalışkan insan, zeki ama tembeli yener, zeki insanların bilinmeyen sihirli güçleri yok.

caner-
Автор

Ben direkt şuan unide imposter sendromu yaşıyor derece yapıp geldim de herkes benim gibi ya da benden iyi deli deli ettim kendimi

uyscuti