Game of Thrones ile Ahlak Felsefesi Tartışmaları

preview_player
Показать описание

Bahsedilen test:

💡 Yeni Başlayanlar için "Dilozof Felsefe Tarihi Serisi" (45 Bölüm)

❓BEN KİMİM?

📣 Felsefi Podcast Programım "Dünyaya Fırlatıldık!" ı Dinlediniz mi?

SOSYAL MEDYA

🔻Desteklemek için "KATIL" özelliğini kullanarak topluluğun bir parçası olun:

▪️Video Editörü: Baha Can Erenoğlu
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

6. sezonu ve özellikle 6. sezon finalini unutamıyorum! Din ile feodalite arasındaki iktidar savaşı ve nihayette "dinsizin hakkından imansız gelir" mealinde bir final😂 harikaydı!

arttechnologyinnovation
Автор

Bilge bir adam derki, İçinde Tyrion lannister olmayan bir Game of trones videosu mutlaka eksiktir.

Özgür-
Автор

Daenerys Targaryen: Ben bir kraliçeyim, kasap değil. Daario Naharis: Bütün yöneticiler ya kasaptır ya da et…

mudamix
Автор

Bence filmler üzerinden felsefi çıkarımlar yapmaya devam etmelisin! Böylece filmleri izlerken biz de felsefi açıdan da bakmaya başlayabiliriz ve bu konuda bi' bilinçlenme olabilir.. Keyifle dinledim :)

aslisilacimen
Автор

House of the dragon aynı evrende 200 yıl öncesinde targaryen ailesinin hüküm sürdüğü yıllarda yasanan bir taht savasını anlatıyor. O dizide de cok keskin olmayan hatlarla ahlaki konular işleniyor. Mutlaka izlemeni tavsiye ederim ve bu dizinin de videosunun gelmesi, dizideki çatısmaları senin ağzından, felsefik bir bakıs acısından dinlemek eminim harika olacaktır.

qrascabella
Автор

dany nin dizinin son bölümlerinde kralın şehrini yakması çok mantıksızdı zaten savaşı kazanmış ve karşı taraf teslim olmuştu ve onda yapabileceği şey masun insanları yakması değil red keep i yok etmek olmalıydı. ayrıca bran 3 gözlü kuzgun olduğunda bran herhangi bir çocuk sahibi ve lord olamayacağını söyledikten sonra kral olmayı kabul etmeside son derece mantıksızdı.Dizi yazarın hikayesinden uzaklaştı ve senaristler diziyi elerine ve gözlerine bulaştırdılar. yeteneksiz yaratıklar hala canım acıyor bu dizinin böyle bitmesine

kadircanbuyukdokumac
Автор

Vay canına 😮8 sezon izledim ama bu denli analitik çıkarımlar yapmak aklıma gelmemiş.Felsefi açıdan değerlendirmen çok yerinde tespitler yapmamıza sağladı.Bence bu dizinin her izleyeni kendi sahip oldukları ahlaki değere göre dizinin farklı kahramanlarının safını tuttular.Teşekkür emeklerin için..🎉

metinasar
Автор

Teşekkürler Pelin Dilara! Yıllar sonra anlattığınız açılardan diziyi hatırlamak keyifli oldu. Sevgiler.

zeyneponderin
Автор

Pür dikkat dinledim nadir videolardan oldu. Sevdiğim bir dizi ve sonunu da olası bir son olduğunu düşündüğüm ve beğenmişken felsefik bir yaklaşımla tekrar dinlemek ne kadar da bilgisiz olduğumu ve içimde bunları bilme isteğini oldukça yükseltti bundan çok zevk aldım. Video ve sizi övgü dolu bir yorum yapmak isterdim ama bu ne haddime diye bir düşünce oluştuğu için sadece teşekkürle bitirmek isterim yorumumu.

zehraural
Автор

İnanılmaz bir yorumdu. Diziyi izlerken bahsettiğiniz felsefi akımları hiç düşünmemiştim. Ben de bir çok pencere açtınız, teşekkürler 🤩.

gunseldogrul
Автор

Merhaba, bana göre Game of Thrones gibi popüler bir dizi üzerinden karakterlerin hizmet ettiği düşünce akımlarını tanımlamanız çok enfes bir tat bıraktı damaklarda. Bu şekilde anlatınca düşünürlerin fikirleri daha somut bir hal alıyor ve dolaylı olarak anlaşılması kolaylaşır. Anlattıklarınızı anlayabildiğim, kafamda oturtabildiğim kadar da zevk alıyorum ve buz dağının henüz görmediğim veya göremediğim kısmı için meraklanıyorum. Son olarak çok teşekkür ederim, harika bir içerik olmuş.

onursoker
Автор

Keşke bunun 2. Bölümü olsa daha ayrıntılı anlattığın. Diziyi izlememe rağmen çok keyifle izledim

yutsiyutischi
Автор

Gerçekten çok iyi bir video olmuş, game of thrones üzerinden felsefi değerlendirme yapmak gerçekten çok iyi bir fikir ve çok keyifliydi.

islkaya
Автор

Tyrion Lannisterdan daha çok bahsetmeni beklerdim ve Arya Starkın hiç kimse olma yolculuğundan

meliorcha
Автор

irdelemenizi, problem noktalarını belirginleştirmenizi çok beğendim..
yaşam içerisinde insan, kendisini ( içsel olarak gelişen ) doğal diyebileceğimiz bir rol içerisinde buluyor.
Bu rol, belli ki çoğu zaman ' yanlış' ( içinden çıkılmaz yön ) oluyor. '' kendini aşmak '', doğruluk, dürüstlük, iyilik...vs. belki de daha üst bir uzayın yeniden tanımlamamıza muhtaç elemanları.. bu uzayı '' göremeden '' onu tanımlayabileceğimizi sanmıyorum..

zaferatasoy
Автор

ay ilk defa karşıma çıktın diksiyonuna hayran kaldım insanın dinledikçe dinleyesi geliyor :)

selenkoroglu
Автор

''Lost'' dizisiyle alakalı da bir felsefi içerik bekliyoruz Dilara hanım. seviliyorsunuz🙏

holybiblesevdalısı
Автор

littlefinger, stannis, tyrion ve varys uzerinden bir analiz de super olurmus aslinda. en cok taht savaslarini hissettiren onlardi bence ama bu sefer video bir saat olurdu game of thrones hasretimizi giderirdik😅

esrat
Автор

Şahane bir toparlama olmuş emeğine sağlık olsun. Sanki 3 sene öncesi değilde dün bitirip gelmişim gibiydi dinlerken. Ah biz kaç sene yatıp kalktık bu felsefesi sohbet için. Çok hoştu tadı damağımda kaldı. Bravo yine aydınlandım. 😅❤❤❤🎉🎉🎉🎉🎉

Mandalayıldızakademi
Автор

diziyi sevdiysen kitapları kesinlikle okumalısın. kitapların diziye göre çok daha karmaşık ve katmanlı bir siyaseti daha iyi yazılmış karakterleri ve çok daha geniş bir dünyası var. game of thrones sadece kitapların yüzeysel bir hali

gokhancelik
visit shbcf.ru