Η μεγάλη συνάντηση Αχιλλέως και Πριάμου - Ιλιάδος Ω' (488 - 533)

preview_player
Показать описание


Η Δήμητρα Λιάτσα γεννήθηκε το 1963 στην Θεσσαλονίκη. Έκανε φιλολογικές σπουδές. Ξένες γλώσσες: Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά. Εργάστηκε επί σειρά ετών στην επιμέλεια βιβλίων. Μετέφρασε άνω των 30 τίτλων κυρίως από την Αγγλική γλώσσα. Έγραψε άρθρα σε περιοδικά και εφημερίδες, με αντικείμενο την Ελληνική Γραμματεία. Έδωσε σειρά ομιλιών προσκεκλημένη από το Ινστιτούτο Αριστοτέλης, με θέμα την Ελληνική Γραμματεία, την Ιστορία και την παιδεία.
Από το 2009 ασχολείται με την συστηματική μελέτη του Ομήρου και από το 2014 με την ανάγνωση, τον σχολιασμό και την ανάρτηση στο διαδίκτυο ολόκληρης της Οδύσσειας. Από το 2017 έχει ξεκινήσει και την ανάγνωση, τον σχολιασμό και την ανάρτηση στο διαδίκτυο ολόκληρης της Ιλιάδος.
Έχει συγγράψει δύο βιβλία: «Τα ψέματα που λένε για την Ελλάδα» (2004) και «Η Ελληνική καταγωγή του Χριστιανικού μύθου» (2013), τα οποία κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Δήλιος.

Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Ζευς, καθότι είναι η δύναμη, που παρέχει την ένωση, τη ζεύξη και τον πολλαπλασιασμό των όντων.
Δευς, διότι είναι η δύναμη, που παρέχει τον χωρισμό, την άπωση και την διαίρεση των όντων.
Ζήνας, διότι εκ των άνω δύο ιδιοτήτων, της ζεύξης και της διαίρεσης παρέχεται η ζωή.
Σύμβολο του Διός είναι ο κεραυνός, όπου στην φυσική γνωρίζουμε, πως το ηλεκτρικό φορτίο δύο ιδιότητες έχει ελκτικές-ζεύξης και απωστικές-διαίρεσης...
Σύμβολο του Διός, ο οποίος δημιούργησε το ανθρώπινο γένος, είναι και η 24πηχος ράβδος, που εκ της βιολογίας γνωρίζουμε, πως εκ των 24άρων χρωμοσωμάτων καθορίζεται το ανθρώπινο είδος...

SISEMENDOG
Автор

Ευχαριστούμε πολύ για τα χρήσιμα μαθήματα της ελληνικής παιδείας, που πάντα είναι χρήσιμα και διαχρονικά.
Για τον μύθο, σχετικά με τον θάνατο του Ομήρου δεν θα πω, την προφανή-γνωστή εκδοχή, αλλά θα προσθέσω μία από τις αλληγορικές της ερμηνείες. Αν οι ψείρες υποτεθεί, πως είναι οι είρες, δηλαδή τα νοήματα τα οποία ο Ποιητής μέσω των επών του μας είρηκε... και οι ψαράδες, εμείς που προσπαθούμε να «ψαρέψουμε» αυτά, που προσπαθεί να μας διδάξει, τότε όσα διδάγματα «πιάσαμε» θα μπορέσουμε να τα αξιοποιήσουμε και να ξεφορτωθούμε τα λάθη μας («ψείρες») και όσα δεν τα νοήσαμε, τότε ακόμα θα τα κουβαλάμε ακόμη κι έτσι από την λύπη του, αν δεν καταφέρουμε να ξεφορτωθούμε όλες τις «ψείρες» μας, τότε θα αυτοκτωνεί...(καημένε Σωκράτη...)

SISEMENDOG
Автор

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΑΣΚΑΛΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΑΓΑΠΗΤΗ ΣΕ ΕΜΑΣ .

Panagiotisanton